Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under december 2007

Av Emelie - 10 december 2007 21:55

Jaha då var det dags att blogga lite! Kul med blogg tycker jag! Först en spontan bild ganska nytagen på Doris och Tyra!


Kan inleda med att berätta att det var mycket blogg för ingenting förra inlägget! Hundarna har mått hur bra som helst, inga konstigheter i magarna efter att dom tuggat i sig varsit stort älgkalvsben. Mest synd var det om Fjollan som kräktes upp det lilla hon får äta nuförtiden. Hon får miniportioner av lightmat eftersom hon inte kan motionera något med sitt knä och för att hon inte ska lägga på sig inför operationen. Vägde henne idag när vi var och simmade och hon vägde bara knappt 30 kg, dom tappar muskler fort. Känns bra att hon simmar iallafall, det går bättre för varje gång! Hon är jätte duktig!


Heléne, som förestår rehab på Valla djursjukhus i Linköping, var matte till en kullsyster till Fjollan (Dorabella "Ronja") en gång i tiden. Tyvärr är Ronja död nu i cancer. Ronja invigde bassängen som Fjollan nu simmar i på lokalnyheterna i TV när det begav sig minsann! På den tiden födde Heléne upp Fox terrier...men nu har Heléne sadlat om...

"Frallan" Alice ska till Stora Stockholm och göra succé,sen blir det nog småfrallor vad det lider!


Idag har vi haft besök av Tyras kullsyster Malva eller Edetoyota som hon heter i stamtavlan. Jag har ju Malva på halvfoder så det kan ju bli en kull valpar på henne i framtiden...men dit är det långt! Malva är också en extrempigg och glad tjej liksom alla sina kullsystrar och brorsan me skulle ja tro... Hon har fortfarande punkfrissan kvar! Ska nog försöka ta med Malva till Sala så hon ska både friseras och framförallt så ska jag försöka få henne att stå still...några sekunder iallafall, det blir den svåra biten!

Jag lyckades fånga Malva riktigt bra tycker jag med tanke på att Malvas två månader yngre syster inte gav oss många sekunder...

Men visst är Agnes söt! Klart hon måste få sina behov tillgodosedda först och främst!

Ha det gott och vi hörs igen!//Emelie




Av Emelie - 8 december 2007 22:52

Idag har det varit en typisk dag som man måste blogga om...ja, nu när jag har en blogg som ska handla om livet här på vår kennel.


Dagen började som vanligt, Stefan gick morronrundan med hundarna medans jag och Henrik sov. Vid halv nio så sa Tyra att hon inte ville vänta på frukosten längre. Jag gick ner och gav hundarna mat. Doris och Tyra ville busa så dom fick stanna ute (har ju stor inhägnad slänt med lyxig hundkoja med både fint trägolv och fönster med glasruta!!). Henrik vaknade och jag la mig i sängen med honom en stund...som blev till kvart över tio! Vi somnade om! Henrik är lika morrontrött som mamma!


Nu börjar det...


Igår la jag 4 stora smaskiga märgben från årets älgkalv i ugnen. Brukar ju "grädda" benen i ugnen på 100 grader i ca 40 min för att hundarna inte ska bli lösa i magen.


Jag gav flickorna varsitt märgben. Fjollan fick gnaga på sitt inne eftersom hon inte ska ligga ute och bli kall om sitt knä. Henrik fick sin "morgon"-gröt. Jag kollade till Fjollan och...HON HADE ÄTIT UPP HELA SITT MÄRGBEN! Detta var INTE meningen. Jag tittade till flickorna därute men dom gnagde fortfarande på sina intakta ben. Jag tog ifrån Tyra hennes ben men var tvungen att sätta Henrik på pottan samtidigt som jag ringde Stefan för att rådgöra huruvida jag skulle kräka Fjollan eller ej.


Har ju kräkt mina hundar med salt i nödsituationer men för mycket salt är ju skadligt.


Iallafall så bestämde jag mig för att kräka Fjollan. Hon fick 1 msk salt i svalget. Inget hände. Henrik var färdig på pottan. Han fick på sig en blöja. Jag gick ut till flickorna i hundgården. Nu hade dom ätit upp sina ben oxå! Utom Tyra som jag tog benet för I TID! Klantiga jag. In med de andra hundarna. NU KRÄKTES FJOLLAN! Upp kom en hel del vassa, ganska stora benbitar. Jag beslutade mig för att kräka Bimbo och Doris oxå.


I med 1 msk salt i vardera hund. Jag väntade. Inget hände. Efter en halvtimme utan att någon mer kräkts ringde jag jourhavande veterinär. Hon lugnade mig med att dom nog klarade att äta upp benen, dom kan bli lösa i magen eller eventuellt få förstoppning. När jag frågade om det var farligt att jag gett dom 1 msk salt så var det ingen fara heller. Då jag inte hade sparris hemma så kunde jag koka havregrynsgröt, det bäddar in benskärvorna, jag blandade dessutom upp gröten med paraffinolja. Så nu avvaktar jag och hoppas att allt ska komma ut den naturliga vägen.


Flickorna mår bra och har ätit som vanligt. Fjollan har faktiskt kräkts två gånger till men mår som vanligt. Lite orolig är jag. Men det var inte första (dock sista) gången jag gett dom märgben från älgkalv och dom har troligtvis ätit upp det förut oxå men då jag brukar ge dom benen ute så har jag inte märkt det. Eftersom Fjollan fick sitt inne den här gången så märkte jag att hon tuggat i sig hela benet!


Jag har givetvis spelat konsert idag, typiskt att man ska iväg när det blir så här! Så jag har varit borta eftermiddag-kväll men Stefan har varit hemma med Henrik och hundarna. Nu sover hundarna lugnt och jag berättar här i bloggen hur det går... Håll tummarna för att allt går bra!


Har faktiskt lite mer kennelnyheter att avslöja!


Sista i C-kullen OCH sista i D-kullen är röntgade! Currifjoll som heter (Skåne-)Selma har D-höfter (ingen anmärkning om pålagringar eller slapp led) men ua fram.


Jag har pratat med Selmas matte som alltid pratat om hur smidig och rörlig Selma är!? Jag undrade om hon hade börjat halta eller visat något och att detta varit anledningen till att dom röntgat Selma (Selma är nu 2 år och 4 månader). Men så var inte fallet, hon är fortfarande smidig och visar ingen stelhet. Skönt att höra och jag hoppas att Selma får fortsätta att vara besvärsfri!


Så var det då Devil af Smejlycka eller Ross som han heter som är sist upp på röntgenbordet i D-kullen. Där är resultatet strålande! A-höfter och ua fram! Vilket innebär att hela D-kullen är friröntgad!


Jag har även pratat med Ross matte och jag kan inte låta bli att skratta när hon berättar att hennes pappa använder Ross som jakthund. Ross stortrivs med att jaga fågel, han skrämmer upp orrar och tjädrar för glatta livet däruppe i Skellefte-trakten! Hon berättade att pappa visat harspår för Ross, han trodde inte att Ross skulle vara intresserad...hmmm...hade dom frågat mig så hade jag nog trott att han skulle vara det...iallafall så resulterade det i att Ross drog som en avlöning och var borta i en timme och han var trött när han kom hem... Detta jagande har resulterat i att Ross byggt muskler och är sååå fin, vi väntar med spänning på bildbevis! Och dom kommer givetvis in på hemsidan!


Ja, det var allt för nu! Fortsättning följer...//Emelie



Av Emelie - 7 december 2007 16:50

Hmm försöker lära mig det här med min nya blogg.

Här en bild på Fjollan som simmar...hoppas jag...

Ska nog få ordning på detta! Vi hörs mer...

Av Emelie - 5 december 2007 07:45

Har här skapat en ny blogg så att Emelie kan skriva på egen hand utan att min tid styr!!!
Får ser när Emelie kommer igång, då lär här finnas en del att läsa...

// Cecilia

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards