Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 20 maj 2008

Tvagning och städning

Av Emelie - 20 maj 2008 22:57

Nu har jag varit lite duktig. Igår schamponerade jag Fjollan och idag resten av flickorna. Fritz tvagades ju i förra veckan eftersom han skulle bo borta i två veckor medans flickorna höglöper här hemma.


Fjollan simmade idag efter några veckors uppehåll pga löp. Hon rör sig så fint nu. Jag har faktiskt börjat ha henne lös på promenaderna och hon travar så fint, inte tillstymmelse till hälta. Det var verkligen en jätte bra operation veterinär Peder gjorde på Strömsholm! Är så tacksam! Tack Peder!


Dom är också bra på en annan sak på Strömsholm...RAKNING!!! Skulle kanske beställa en hårbortagningskur av generande hårväxt så här inför bikinisäsongen på Strömsholms djursjukhus!


Fjollan har fortfarande en KAL(!!!) fläck precis ovanför svansen på ryggen. Där sattes nämligen ryggmärgsbedövning och smärtstillande plåster när hon var på Strömsholm för sin korsbandsoperation och det var snart 5 månader sen! Lite stubb har hon börjat få men man börjar nästan bli orolig för att hårsäckarna tagit skada...men hoppet ligger nu i att päls ska växa ut i samband med Fjollans påpälsning efter urfällningen som är på sluttampen! Har hört rykten så här i efterhand att Strömsholm är kända för sin effektiva rakning och att det kan leda till hårsäcksskador...hmmm... Fjollan är ju inget championämne men fortsätter hon att vara så här pigg och röra sig så fint så kan det ju vara kul att ställa henne i veteranklass nån gång...men, men huvudsaken hon är pigg och kry!


Och Fritz trivs! Förra veckan bodde han med blandrashanen Zicko med familj! Fritz och Zicko fann varandra och busade järnet! Fritz åt och sov gott på nätterna. Och hittade bara på lite bus...men för det mesta var han lugn och lätt att ha att göra med enligt familjen!


I lördags flyttade Fritz till ett nytt hem! Jag tog med honom till Odensberg, Medevi och min familj som var där. Det är nämligen vårt sommarhus där jag tillbringat mitt livs alla somrar och min mamma och två bröder med familjer var där för lite vårstädning på helgen. Sen har min mamma stannat för resten av veckan och har då Fritz boende hos sig.


Även mamma förundras över hur lugn, lättsam och anpassningsbar Fritz är. Men i skogen är det full fart, men han håller sig i närheten och går gärna i ens fotspår, ibland har man hunnit kliva ur dom.


Det var även fest för Henriks jämnåriga kusiner att ha Fritz boende på Odensberg. Han är verkligen lugn och fin med barn. Idag var Henrik och jag och hälsade på mamma och Fritz. Jag tog en sån härlig bild på Fritz och Henrik men tekniken är emot mig idag så jag får inte in den bilden i datorn. Kanske imorgon...???

Imorgon funkade det! Här en bild på Henrik och Fritz tagen med mobil.


Ja imorgon ja, då kommer Lisbeth som jag berättat om här i bloggen, så kul ska det bli! Därför denna tvagning av hundar och imorgon ska jag väl röja bort det värsta här hemma är det tänkt. Bra med gäster ibland så att man rycker upp sig...lite iallafall!


Gonatt och sov gott!//Emelie

 
 
Sandra & Co

Sandra & Co

21 maj 2008 16:57

Så duktig du har vait som gjort alla dina flickor sommarfina med ett härligt bad.. När man är klar så känner man sig så duktig och aning trött.. Nu är det minsann snart dax för våra små jyckar också att få sig ett bad, till helgen blir det nog.. Vilken super härlig bild på Henrik och Fritz! Ha det så bra!

http://molick-maddox.zoomin.se

 
Lena Heimark

Lena Heimark

21 maj 2008 19:50

Hej på er !

Så fint kort du har satt in på Fritz och Henrik. Barn och hundar hör ihop!!!
Här är allt bra och snart kommer barnen hit. Jag ska bara ha lite semester först. Började med den i måndags. Men det är fullt upp att göra inför Emmas student. Det är så härligt med ens ungar när det händer något hela tiden. Igår var vi och lyssnade på Madde på kulturskolan. Har nog hört att hon kört en låt extra mycket och trodde att hon plockat hem den på nätet men icke. Där står hon på scenen med gitarren och rektorn frågar ut henne om hennes egen skrivna låt. Sen kör hon igång och rektorn lutar sej tillbaka och hennes lärare gråter, mamma slutar andas och ja du vet hur man känner sej när det bara är så bra !!!
Lycka till med ditt uppträde i helgen, synd att vi bor så långt från varandra men snart kan jag planera min vecka som jag vill och även ta en tur upp till dej.

Många kramar från mej !!!

http://www.heimarkens.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards