Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 18 juni 2008

Umeå

Av Emelie - 18 juni 2008 19:51

Vi har varit på långresa! Ända upp till Umeå sådär en 100 mil norrut härifrån.


Stefan fick förfrågan för bara några veckor sen om han ville såga på Skogs Nolia mässan några mil söder om Umeå. Vi bestämde oss för att åka hela familjen, dock bara två hundar fick följa med, Doris och Tyra.


Jag kontaktade genast Devil af Smejlyckas "Ross" matte Maria. Ross bor ju i Skellefteå bara 14 mil norr om Umeå. Dom var hemma och vi bestämde att dom skulle komma till oss fredag kväll och bo över i stugan vi hyrt i Holmsund utanför Umeå till lördagen. Tanken var att vi skulle åka på hundutställningen i Vännäs och kolla in berner där på lördagen men vi fick inte till det tyvärr, man kan inte hinna med allt.


Ross kom med matte Maria och mattes föräldrar Lissy och Rolf, det var verkligen jätte trevligt. Så kul att få träffa Ross! Det trodde jag nästan inte skulle bli av då han bor en bit bort så att säga. Matte Marias pojkväns föräldrar har sommarhus bara ett stenkast härifrån så nästa gång kanske Ross kommer hit!? Här en bild på Ross i kvällssolen utanför stugan vi hyrde.

Ross är jätte fin, är lite svag för mörkt tecknade berner. En jätte fin kille som jagar fågel med pappa Rolf! Tydligen funkar Ross jätte bra som jakthund.


Simma är inget för D-kullen. Dom går helst bara i till knäna i vattnet. Tyra, halvmoster till D-kullen simmar gärna. Så Ross, som gillade Tyra skarpt, gick så långt så att han blev blöt på magen! Här står Ross fint på klippan vid havet i Holmsund.


Istället för hundutställningen i Vännäs så åkte vi till Skogs Nolia mässan där Stefan skulpterade i dagarna tre.

Han jobbade hårt! Här står allt han sågade på tre dagar. En sko, två små stolar, en björn, en hare stående på bakbenen även kallad "Tjällmo haren", en sittande naturtrogen hare (väldigt fin), älgen Hälge och så sågar han på örnen i bakgrunden.

Hundarna var givetvis med på Skogs Nolia! Ross, kullsyrran Doris och Tyra.

Henrik ÄLSKAR ju traktorer så det var mycket att titta på för honom på skogsmässan! Han var ganska trött på den här bilden som jag tog på slutet av dagen. När vi kom hem somnade han direkt och vaknade inte förrän nästa morgon klockan halv nio.

Henrik i pappa Stefans famn bredvid björnen och Hälge.


Så begav vi oss hemåt. Vi mellanlandade i Hälsingland, i Medsand utanför Bollnäs. Tack Sonja för din gästfrihet i ditt sommarparadis vid Ljusnans strand! Här sitter Henrik.

Tyra trasslade in sig i buskarna...


Vi passade även på att hälsa på min mamma i deras sommarparadis på Värmdö utanför Stockholm, där var även Henriks kusin Clara. Tack mamma!


Det blev en lyckad resa! Henrik är så lättsam på alla sätt! Vi åkte långa sträckor, han gillar verkligen att åka bil. Han blev bara lite otålig när vi satt i två timmars kö i Stockholm, men vem blev inte det...!!?? En chipspåse löste det hela.


En lyckad resa på alla sätt och vis! Och jag är så glad att ha fått träffat Ross med matte och föräldrar! Jag hoppas verkligen det blir fler gånger trots avståndet! Tack för att ni kom till oss i stugan!


Medans vi var i Umeå så fyllde ju E-kullen 12/6 och F-kullen 15/6 1 år!!! Grattis och allt gott till er alla! Två flickor har redan lagts upp på röntgenbordet! Edetrea "Rea" (se och läs mer om henne i hennes egen blogg, länk här bredvid!).

 Dessa foton på Rea har Åsa Thorsén tagit!

Och Fina Fatima "Lava"!

Foto: Terese Sporrong

Tydligen så ligger avläsningen av röntgenplåtar nere nu på sommaren så resultaten lär väl vänta... Jag håller tummarna!!


Fine Faust "Zero" har skickat en hälsning igen! Den här gången berättade matte Marie bla att Zero gillar att kasta boll med sig själv. Han går även upp i trappen med bollen och släpper den för att förundrat titta på den när den studsar ner! Ja, dom är då för charmiga med sina egenheter! Zero tycker att han kanske ska försöka klättra i rang nu när han blivit stor, 1 år fyllda!

 Husse tyckte dock att Zero skulle sitta på golvet nedanför soffan.


Fina Fatima "Lava" igen i det gröna!

Foto: Terese Sporrong


Nu ska jag bli frisk från dunderförkylningen vi drog på oss alla tre, Henrik först så han är frisk nu. Jag ska spela i Medevi brunnskyrka på midsommarafton är det tänkt, kan bli svårt med hosta av värsta sorten. Så det är bäst att bli frisk från den! En härlig midsommar önskar jag er alla!//Emelie




 
 
Lena

Lena

18 juni 2008 21:52

Undrade just vad ni pysslat med sista tiden men nu förstår jag ni har haft det underbart!!! Så härliga bilder från er resa !!! Och så go han är lilla Henrik och så Ross förstås och jag ska inte glömma bort Stefan så duktig som han är med "sågen".

Ha en skön midsommar, det ska vi ha med mycket mat och mycket sol hoppas vi. Håller tummarna att du blir av med förkylningen. Här har det lugnat sig nu för vår lilla Prins är färdig inskolad och valparna har nu fått egna väldigt bra hem. Nu väntar vi bara på att vår lilla Prinsessa också ska flytta hit.

Kram på er !!!!

http://www.heimarkens.se

 
Sandra & Co

Sandra & Co

19 juni 2008 09:40

Hejsan Hej! Även vi har undrat vart ni tagit vägen, du har ju varit så fligit med att lägga in inlägg i din blogg men nu förstår vi varför :).. Så fin han är Devil "Ross", på bilderna så tycker jag att han liknar kullbrossan Dogge lite. Även jag tycker att det var kul att få se lite bilder på honom eftersom att det var mellan han och vår lilla älskling som vi valde emellan. Men för oss så här i efterhand så är vi självfallet super nöjda med valet ;).

Hur gick det för Stefan i sågningen? jag vet sedan tidigare att han brukar få bra placeringar så man kan inte bli annat än nyfiken ;)? Han är verkligen duktig med sitt såg!

Henrik han växer så det knakar kanske han ta och hjälper pappa med traktorer och sågningar i framtiden?!

Vilken härlig bild på Tyra i buskaget. Och givetvis bilderna på Rea, Zero och Lava också :)..

Ha en trevlig midsommar!

kramar

http://molick-maddox.zoomin.se

 
Sanna & co

Sanna & co

19 juni 2008 10:32

Härliga bilder och reseblogg! Skoj med en "familjeturné" norrut. :o)
En vacker dag ska vi beställa en träberner av Stefan, för är är ju verkligen skicklig med motorsågen!
Ja, vi håller tummar och tassar för bästa möjliga r-resultat på Rea.
Kramar från oss.

http://www.bernerbloggen.blogspot.com

 
Marianne

Marianne

20 juni 2008 00:14

Vilka vackra skulpturer Stefan gör. Jag är mycket imponerad. Örnen och björnen (det rimmar ju) är två favoriter.
Många fina foton på hundarna och Henrik.
Jag håller tummarna för att det ska bli bra röntgenresultat.
Ha en härlig Midsommarhelg.
Kram
Marianne

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards