Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 30 juni 2008

Eländigt värre

Av Emelie - 30 juni 2008 13:41

Nu är här eländigt.


Jag åkte till veterinären i morse med Bimbo då jag inte tycker hon är i form. Hon är låg och aptiten är dålig förutom att hostan fortfarande sitter i, den har iallafall inte blivit sämre.


Jag ville se hur blodvärdet låg till och som jag befarade så har hon fortfarande dåligt blodvärde, hon har blodbrist, lite av en viss sorts röda blodkroppar och förhöjt av en viss sorts vita. Nu har blod skickats till SLU i Uppsala för noggrann analys. Imorgon får jag troligtvis svar därifrån. Orsaken till blodbilden kan dessvärre vara allvarlig som tex cancer. Det kan även vara svårt att hitta orsak. Det kan också vara en fästingsjukdom och då troligtvis Ehrlichios då blodbilden för Borelia ser annurlunda ut men båda kommer att kollas. Ja, så ni förstår att nu är matte orolig värre. Ni får gärna sända lite extra varma goda ljusa tankar att det är något botbart. Jag meddelar givetvis här i bloggen när svar kommer.


Positivt är att Bimbo har INTE tappat i vikt, snarare ökat ett halvt kilo då matte blandat i både det ena och det andra. Hon har inte svullna lymfkörtlar heller. Och halsen är inte irriterad längre. Om vi inte får svar på varför Bimbo har anemi, blodbrist, från SLU så remitteras hon vidare för utredning.


Ja, det var Bimbo. Resten av hundgänget mår bra men värre är det med husse och matte. Stefan har bytt penicillin mot sin lunginflammation då den andra sorten inte verkade som den skulle. Jag är fortfarande jätte dålig. Trött och eländig och min infernaliska rethosta är lindrigare. Det har börjat lossna men färgen på slem som kommer ut ska jag inte gå in på här i bloggen... befarar att bakterier även angripit mig då det aldrig ger sig. Jag brukar sällan bli förkyld och när jag blir det så brukar det gå över fort. Har försökt få tid hos läkaren men i söndags när jag ringde och förklarade läget till sjukvårdsupplysningen så lät jag för frisk för att få träffa läkare jourtid, jag skulle försöka på måndagen. Idag ringde jag ju vid 11 då jag var iväg med Bimbo i morse och då var telefonkön full så jag skulle återkomma imorgon. Och visst, jag vill helst klara förkylningen utan penicillin om det går, är inte pigg på att äta penicillin eller något annat när jag är gravid så jag hoppas bli frisk av mig själv men segt är det.


Det jobbiga är att Henrik som skönt nog mår bra, inte har så där jätte kul med två utslagna föräldrar. Dessutom så är varje promenad med hundarna JOBBIG och erkännas ska att dom är lite kortare än vanligt.


Och som en liten extra krydda på tillvaron här hemma så har Zicko fått tillbaka sin öroninflammation som han hade för några veckor sen. Märkte att han skakade på huvudet mycket och när jag tar på det vänstra örat så ömmar han. Har tvättat båda öronen på honom några gånger och mycket gegga kom ur det vänstra som också ömmar rejält, verkar bättre med det högra. Långt nere i det vänstra så ser det väldigt geggigt ut men det får matte till Zicko ta itu med när hon kommer hem i övermorgon.


Ja, roligare än så här blir det inte idag. Jag hoppas innerligt att få meddela positiva besked snart här i bloggen. Tills dess önskar jag er alla allt gott!//Emelie

 
 
Ingen bild

Marie Carlsvärd

30 juni 2008 16:01

Fy sjutton sa arton till nitton när tjugo ramlade omkul...... sicket elände Ni fått i Tjällmo. Vi tänker på Er och håller alla tassar o tummar vi har för att ni ska friskna till och att det inte är något allvarligt med Bimbo.
Zero hälsar speciellt till sin mamma förstås......

 
Sandra

Sandra

30 juni 2008 16:48

Idag var det minsann inte så muntert här i bloggen, men ibland är det bara så, tyvärr.. Hoppas att de hittar felet med Bimbo. Satt precis och funderade på vad som är bäst och kom snabbt fram till att det är bättre att hon för exempelvis har en sjukdom som går att bota det än att gå i en ovisshet och inte veta någonting och allt blir bara sämre.. Vet man vad det är så kan man ingripa och hjälpa till. Det var iallafall så vi kände när Maddox fick sin borrelia. Maddox kom fram här nu och slickade mig i hela ansiktet och jag är helt hundra på att han gjorde det som en lyckönsking till er, så PUSS på er och lycka till!

Vi håller tummarna att även ni tvåbenta ska bli friska nu snart. Hade vi bott närmre så hade vi kunna hjälpt till att passa gosiga och söte Henrik, men nu kan det blir lite långt att köra ;)..

Många Kramar från oss i Söder!

http://molick-maddox.zoomin.se

 
Ingen bild

Terese

30 juni 2008 20:45

Ja, Emelie, det var inte roligt att läsa... Hoppas verkligen att ni alla snart kryar på er. Vi tänker på er massvis. Kram!

 
Pernilla o Bonzo

Pernilla o Bonzo

30 juni 2008 23:17

Ni verkar ha det tungt nu... men ni ska se att snart vänder det, o det kan ju bara bli bättre!
Hoppas att hundar o tvåbenta snart mår bättre!!
Krya på er kramar
Pernilla o Bonzo

http://bonzo.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lena

1 juli 2008 11:07

Tänker på er och sänder över så mycket energi jag kan !!!
Ta det lugnt med hundpromenaderna , hundarna klarar sej ändå med er stora tomt. Det är viktigare att du orkar med din förkylning. Hoppas att ni får svar om Bimbo snart. Ovissheten är alltid jobbigast. Det är nog fästingsjuka ska du se. Den kan sätta sej hur som helst. Hade själv en otäck fästing på mej häromdagen och den var inte att leka med. Håller nu koll på mej själv så att den inte delade med sej av något otrevligt.

Kram och krya på er allihop men tänk mest på dej själv med tanke på lilla bebben !!!!

 
Adrienne

Adrienne

2 juli 2008 08:06

Halloj Emelie!
Vi håller alla tummar för Bimbo att det inte är något allvarligt! Skulle ni bli remitterade till Ultuna så finns jag här om du vill. Det är ju mitt andra hem och jag känner de flesta där nu. Bor endast 3 mil därifrån. Ring om du vill vi finns här men vi hoppas verkligen att det inte är något!!!
Kram Adrienne

http://www.lordchamp.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards