Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 3 juli 2008

Med hopp om bättring

Av Emelie - 3 juli 2008 18:23

Ja, här har turerna varit många på alla fronter.


Har haft daglig kontakt med veterinären angående Bimbos blodvärden som är oroande. Har även haft kontakt med andra uppfödare som jag brukar rådfråga. Tack för allas engagemang och goda råd!


Veterinären fick inte så mycket mer information från SLU då det är semestertider och expertveterinärerna är på semester helt enkelt. Jag har på mitt håll pratat med kunniga uppfödare och en av dom hade också haft en hund som hostat i månader. Ingen annan av hennes hundar blev smittade, penicillin hjälpte inte. Hennes veterinär tipsade henne till slut att ge hunden en kur Axilur på 10 dagar mot lungmask. Det räcker inte med dom vanliga tre utan det ska alltså vara 10 dagar och det ska vara Axilur. I regel är våra hundar immuna mot lungmask men en hund som tillfälligt är nedsatt kan alltså få det. Jag var ju inne på lungmask tidigt när det gäller Bimbo och avmaskade hela gänget tre dagar med Axilur utan resultat. Har ju även skickat avföringsprov för analys om där fanns mask, svaret var negativt, alltså där fanns ingen mask. Så jag hade slagit den tanken ur hågen. Min uppfödarvän skrattade och trodde inte det skulle hjälpa när veterinären uppmanade henne att avmaska hunden i 10 dagar men provade så klart. Efter en vecka försvann hostan!


Jag var också skeptisk. Har ju pratat om lungmask med min veterinär och han har inte riktigt nappat på den idén samtidigt som så mycket pekade på att  det INTE är lungmask i Bimbos fall. Men ju mer jag sov på saken så började jag tänka att det nog kan vara det ändå. När jag pratade med veterinären i morse och berättade om uppfödaren vars hund blivit av med hostan efter en dunderkur Axilur så tyckte han tvärtemot vad jag trott att det nog kan vara en logisk förklaring, både på blodvärdet och hostan. Han trodde dessutom att det är svårt att spåra lungmask i avföringen, det ska nog hellre vara i spott eller slem från munnen!


Så nu ska Bimbo avmaskas i 10 dagar! Håll tummarna!


Sen har jag också varit till doktorn! Tänk om vår människovård kunde ha lika bra service som Distriktsveterinärerna i Borensberg!!! Jag ringde söndag, måndag och tisdag och fick inte träffa läkare för jag var för frisk!!!!??? Fick svar att jag skulle avvakta. När jag nämnde att jag var gravid (och menade då att man kanske inte skulle avvakta i all evighet) så fick jag svaret "att vara gravid är ingen sjukdom", som om jag sökte för att jag var gravid!!?? Efter tisdagens första samtal så var jag gråtfärdig. Kände att jag inte behövde avvakta mer, jag hade avvaktat tillräckligt för att konstatera att ingen som helst bättring skedde. Jag ringde förtvivlat vår mödravård som tyckte det var konstigt att jag inte fick träffa en läkare. Men det enda jag kunde göra var att kontakta hälsocentralen igen. Jag ringde igen och som tur var så var det en annan som svarade. Förklarade att jag ringt tidigare på morgonen och att jag då fått svaret att jag var för frisk för att få träffa läkare men att jag inte höll med om det. Nu gick det äntligen att boka en tid till en läkare! När jag sen fick träffa läkaren så visade det sig att även jag har lunginflammation. Äter nu penicillin sen igår och är fortfarande lika dålig men räknar med att detta kommer att ta TID. Nu är jag rejält trött på denna envisa hosta och att hela tiden känna mig som en disktrasa.


Nu hoppas och tror jag att både Bimbo och jag fått rätt medicin. Veterinären tyckte att jag också skulle ta en kur Axilur men jag avböjde det rådet ;-).


Fortsättning följer! Njut av det vackra vädret och akta er för lunginflammation och lungmask!//Emelie

 
 
Ingen bild

Lena

3 juli 2008 22:00

Hej på er !

Kunde tro det att du också skulle åka på lunginflammation din stackare. Jag börjar undra om det är bacillen mycoplasma som ni har åkt på. Har haft barn i barnomsorgen som har haft det och det kan även vara det Bimbo har hm hm hm ??? Vet att katter kan ha den bacillen och då kan nog även våra hundar få den. Värt att kolla kanske ? Ja , du denna sjukvård. Kunde du hålla ilskan tillbaka när du äntligen fick en tid? Kram på er och krya på er alla !!!!!! Lena

 
Katrine

Katrine

4 juli 2008 16:43

Krya på er.
Kram Katrine

http://www.alnoitens.se

 
Lotta

Lotta

4 juli 2008 19:48

Hemskt att sjukvården tycker att det är "för friskt" med lunginflammation.. hoppas ni alla snart blir bra, och att Axilur hjälper på Bimbo.
/Lotta

http://www.bernergossar.dinstudio.se

 
Ingen bild

Lisbeth i Kanada

4 juli 2008 20:15

Hej, Emelie!
Jo, det gäller att inte vara för sjuk, så att man klarar av att brottas med sjukvården!
Jag börjar också undra om ni kanske inte har samma bacill allihop, Stefan, Emelie & Bimbo?!? Skickar många varma tankar över Atlanten!

 
Ingen bild

Emelie bloggaren

4 juli 2008 21:03

Hej på er alla som läser och skriver trevliga hälsningar i min blogg!! Jag kan nog ännu inte säga att varken jag eller Bimbo är bättre.

Min intuition säger faktiskt att Bimbo har lungmask av en anledning som jag givetvis inte kan förklara. Tror alltså inte att det ska till ett annat penicillin. Om det inte hjälper med avmaskningen så kommer jag att åka med Bimbo till Strömsholm för en grundlig utredning. Men jag hoppas min intuition säger rätt. En hund full med mask får ju faktiskt anemi, blodbrist till slut. Och Bimbos värden hade faktiskt bara blivit sämre trots penicillinkur.

När det gäller mitt blodvärde så kan jag meddela att det var bra! Trots den kraftiga infektionen jag haft i veckor nu i kombination med graviditet! Värre var det med Stefans blodvärde, så det är ju bra att det är det starkare könet som föder barn ;-)! Nu får vi avvakta ett tag och se hur det går för Bimbo! För jag blir bra, det vet jag och Stefan är tom på benen men han har ju ätit sitt penicillin längre än mig.

Tack för er omtanke! Emelie bloggaren

 
Ingen bild

Stina

5 juli 2008 00:43

Nämen vad är det som händer hos er??
Håller tummarna hårt för att ni ska få bli friska allihopa!! Som om det inte räcker med graviditet+värme och då kommer hosta och lunginflammation...usch så träligt!!!!
Ville bara tacka så jättemycket för din hälsning. Underbart! är det enda ordet jag känner. Kommer leva på detta lääääänge!
Krya på er-kram

 
Pernilla o Bonzo

Pernilla o Bonzo

5 juli 2008 08:52

Håller tummarna att ni alla snart ska bli bra igen!
Ingen höjdare att vara sjuk under sommaren, särskilt inte när man är gravid, och när inte sjukvården har lust att hjälpa till!!!
Jag själv hade en dust med min vårdcentral för ett tag sen... tog en hel dag av tjaffs för att få lite hostmedicin!!

Krya på er!
Pernilla o Bonzo

http://bonzo.bloggagratis.se

 
Sanna W & co

Sanna W & co

5 juli 2008 11:21

Hoppas verkligen att ni kryar på er och snart får rätsida på Bimbos åkomma.
Stora kramen från oss.

http://www.bernerbloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

Adrienne

8 juli 2008 13:40

Hej!
vi hoppas verkligen att ni alla snart är friska. Vad gäller Bimbo så undrar jag om ni har röntgat hennes lungor?. Det kanske ni gjort men jag missat det här i bloggen annars skulle jag röntga direkt!! Anemi,dåliga blodvärden och hosta gör mig orolig men jag vill absolut inte lägga mig i eller skrämma dig Emelie. Jag hoppas ni fått rätt diagnos nu.
kram Adrienne

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards