Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2008

Världens underbaraste hund!

Av Emelie - 14 augusti 2008 21:42

Tiden den går men vädret det består...vilket just nu innebär växlande. Mycket regn men även lite sol ibland. Läste i tidningen idag att det har regnat mest i Godegård i hela länet. Godegård är alltså HÄR! Det är som det brukar, var nog så förra sommaren med. Men jag är helt nöjd med årets sommar vädermässigt. Det var jag INTE förra sommaren då det BARA regnade HELA TIDEN.


Henrik har börjat på dagis och jag övar en hel del inför Bach-konserten som ska bli den 31 augusti, väldigt inspirerande. Hundarna mår bra, vi går sköna promenader i lagom temperatur i skogen. Jag hittar en hel del kantareller och hundarna springer och njuter.


En annan "Fina Rossinas" som haft en härlig sommar är Fina Fia "Ida". Jag har fått en lång hälsning från hennes matte med många härliga bilder!


Jag träffade Idas husse och matte, Henning och Eva, första gången på pendeltågsperrongen på Stockholms central. Vi var alla på väg till "Lilla Stockholmsutställningen", jag skulle ställa Bimbo. Dom fastnade då för Bimbo både utseendemässigt och hennes "coola" sätt. Detta resulterade ju i att dom köpte Ida från Bimbos senste kull. Dom berättar så varmt om Ida "Världens underbaraste hund"! Och jag blir lika glad varje gång när jag läser/hör om den glädje "mina" valpar ger sina ägare! Bimbo var ju, som jag skrivit förr, en lugn och lätt hund att ha att göra med. Här hemma bor ju Bimbos dotter Doris som också har sin mammas lugna sätt. Och även Ida är en "cooling" enligt matte och husse.


Ida har varit på härlig fjällsemester i sommar! Snacka om att anpassa resemål efter hunden! Vad kan vara bättre än en semester norrut sommartid för en Berner!? Där fanns tom snö!

Husse med sin käraste ögonsten.


Ida på fjället.

Matte och Ida på en topp med en annan topp i bakgrunden.

Ida tittar på havet med vind under öronen.


Förutom fjällsemester så har Ida stiftat bekantskap med en igelkott som bosatt sig i trädgården hemma i skåne. Först tyckte Ida att igelkotten var en märklig varelse, men när hon lärt känna igelkotten så drack dom vatten samtidigt ur samma skål!


Men allra bästa kompisen är ändå Teddy! En 9-månaders bernerkille från Gula villans kennel som bor på samma gata som Ida! Oj va kul dom har ihop!


Jag ser fram emot att träffa Ida på mentalbeskrivningen den 27:e september. Hon och 6 till har anmält att dom kommer! Tre har förhinder, men tre har inte svarat säkert än...hoppas...kan ni tre så blir vi exakt 10 stycken vilket är maxantalet som kan beskrivas på en dag! Så det är alltså bara lördag 27:e september som blir aktuell! Jag håller tummarna för att vi blir 10 "Fina Rossinas" som ses den 27:e september!!! Vi ses då!//Emelie




 
 
Marianne

Marianne

16 augusti 2008 10:45

Hej
Tack för ditt fina inlägg, det värmer att det finns människor som bryr sig om.
Visst så blir sorgen över något man mister mindre för varje dag som går, men en liten tagg som gör ont sitter alltid kvar.
Det är härligt att få se sina valpar ha ett gott hem och att de lever som en kär familjemedlem. Fotot på Ida och husse som sitter i snön mitt i sommaren påminner en om att det finns aldrig en sak som är rätt. För snö + sommar är två vitt skilda saker.
Förra året hade vi regnrekord i Blekinge och i år har vi rekord i torka. Men jag hade helst sluppit bägge rekorden. Så någon tävlingsmänniska i väderlek, det är jag då rakt inte. Jag föredrar lite mer lagom och blandat.
Jag sitter och övar på Bach-konserten............ låter mäktigt i mina öron. Vilken gåva att ha den kunskapen. Inget är gratis och jag förstår att det ligger mycket jobb bakom, men ändå. Bach…så mäktigt.
Jag önskar dig lycka till med konserten och någon gång kanske jag får tillfälle att få lyssna på dig.
Ha en fortsatt skön sommar och njut av regnet. Nästa sommar kanske det är er tur att få rekord i torka.
Kram
Marianne

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Sanna W & co

Sanna W & co

16 augusti 2008 14:41

Hallå där borta!
Blev det ingen födelsedagsuppdatering?
Kramar från oss.

http://www.bernerbloggen.blogspot.com

 
Emelie bloggaren

Emelie bloggaren

16 augusti 2008 23:25

Nej,det blir ingen födelsedagsuppdatering här i bloggen, tiden räckte inte idag! Men Cecilia har ju uppdaterat hemsidan idag, TACK CECILIA! Vackra Etta pryder framsidan och jag önskar C-kullen ett stort grattis på deras 3-årsdag idag 16:e augusti! Stor kram till er alla! Emelie

http://www.finarossinas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards