Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2008

Grattis i förskott!

Av Emelie - 8 oktober 2008 20:46

Min kära webmaster Cecilia var snabb! Fina Rossinas första kull blir ju 8 år på fredag och hemsidan är redan uppdaterad och jag har lovat att hylla min lilla Fjoll! Och det gör jag ju såååå gärna så!


Har dock sorg i hjärtat som lägger sordin på fredagens födelsedag. En av Fjollans kullsystrar, Almaviva "Ella" är sjuk och har inte långt kvar. Det är den förhatliga cancern som slagit till...igen. Jag tänker på er. Kommer inte på något bra att skriva annat än TACK för att ni gett Ella det bästa livet en hund kan få.


Nu tänker jag hylla min lilla Fjoll som iallafall verkar må hur bra som helst...just nu. Det gäller att fånga dagen och njuta av ögonblicken med sina älskade hundar. Det är ju så dom lever! Vi har så mycket att lära av våra fyrbenta vänner. Fast ärligt talat så blir jag GALEN på Fjollan som trots att hon är äldst är absolut värst med att ta sats och hoppa upp mot mig och då min mage. Både Tyra (kors i taket) och Doris har förstått att jag inte uppskattar det, men Fjollan...det där med att det inte går att lära gamla hundar sitta stämmer på Fjollan. Hon verkar ha blivit döv, kanske är det så, men jag misstänker starkt att det är hennes vilja som styr hennes hörsel.


Fjollan blir alltså 8 år på fredag. Till utseendet har hon åldrats en hel del det sista året. Hon har blivit grå runt nosen och jag ser på hennes ögon att hon börjar bli en gammal hund och pälsen är sommarbrun och dessutom fäller hon och då är dom ju aldrig fina. Men det som fascinerar mig är att hon rör sig så fint. Banne mig att hon har det finaste travet av mina tre flickor och då är Doris 2½ och Tyra lite drygt 1 år.


Fjollan har visat många gånger i sitt liv att hon har en väldigt stark fysik. Jag hoppas innerligt att det får förbli så och att hon får bli en gammal Berner. Det är ju tyvärr en stor ynnest att få ha en gammal Berner hemma då de flesta inte passerar 10 år.


Nej,tyvärr kan jag inte skriva någon rolig hyllning. Jag blir för ledsen när en nära väns hund som dessutom är en av "mina" hundar blir dödligt sjuk. Jag älskar mina hundar så mycket och vet allt för väl vad min vän Mia med familj går igenom nu.


Avslutar med några bilder på min lilla Fjoll.

Fjollan opererade ju sitt knä 3:e januari -08. En sååå lyckad operation. Härligt när det kan bli så nån gång också. Det tog betydligt längre tid för Fjollans päls att växa ut än det tog för Fjollan att röra sig helt fritt utan hälta! Nu har iallafall tom pälsen på ryggen ovanför svansen börjat komma tillbaka, var lite orolig ett tag. Fjollan i januari-08.

Fjollan vid badet i augusti.

Fjollan igår.


Jag har fått en fiiiiiiin systemkamera! Jag ska lusläsa bruksanvisningen så fort jag hinner. Förhoppningsvis kommer ni att få fina bilder här i bloggen i fortsättningen! "Bara" jag lyckas lära mig hur kameran fungerar och hur man får in bilderna i datorn...jag ska verkligen göra mitt bästa.


Roligare än så här blev det inte idag. Puss min lilla Fjoll, du vet att jag älskar dig!//Emelie




 
 
Marianne

Marianne

8 oktober 2008 22:39

Grattis till ny kamera och sen ett Jättestort Grattis i förskott till alla dina 8-åringar. Det finns inget goare än att ha en lite grånosad hund som gör precis som den vill och behagar. Man kan inte ens bli arg på dem.
Ha det gott och jag hoppas att alla Paddhundarna ska få bli friska och krya nu.
Kram
Marianne

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Marie Carlsvärd

9 oktober 2008 12:24

Hej Emelie!
Vackra Fjollan - klappa om henne ordentligt från oss alla i Ledberg-Högstorp.
Magen växer förstår jag:-)?
Vi blev lite oroliga i helgen då Zero visade symtom på hängighet......
Men det visade sig vara en "vanlig" ÖLI. Pc-behandlas och är pigg som en mört eller "ko på grönbete". Full av energi. Vi blev genast lugna och lyckliga igen......

Ha en underbar dag!

 
Sanna

Sanna

10 oktober 2008 08:19

Ett stort grattis på födelsedagen önskas mamma Fjollan!
Puss från två av dina fantastiska döttrar.

http://www.bernerbloggen.blogspot.com

 
Lisbeth i Kanada

Lisbeth i Kanada

10 oktober 2008 18:40

Först och främst, mina varmaste hälsningar till Ella och hennes familj. Vi som lever med berners lär oss snart hur värdefull varje dag är; "Carpe Diem", som det heter.
Till hela kullen: fira varje dag som om det var en födelsedag!!! Grattis!

http://www.bernergarde.org/home/default.aspx

 
Ingen bild

Anki och Salsa

12 oktober 2008 14:42

Hej alla i första kullen!
Salsa skickar hälsningar lite i efterskott till alla syskonen, fast vi tycker det är väldigt tråkigt med Ella.
Salsa är som vanligt en pigg och glad berner och har dagen till ära badat (inte i badkaret då utan i en sjö förstås)Jag tänker inte på att Salsa uppnått den förhållandevis höga åldern av 8 år, eftersom min Bamba snart är 10 år och har varit gammal länge redan. Lilla prinsessan MätteMarit är unghunden i gänget - bara 2 ½ år.
Grattiskramar från oss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards