Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under november 2008

Av Emelie - 13 november 2008 22:10

Hallå i stugorna. Grå november råder ute. Här inne sitter jag och ammar och så ammar jag lite till och så ammar jag lite mellan varven. Det ger resultat då Rickard ökar snabbt i vikt. Här är han! Bilden togs igår.


Promenaderna med hundarna resulterar inte i några bilder. Men tycker den här bilden på Doris och Tyra som jag tog första helgen i november blev bra. Hoppas vi får mycket snö i vinter! Det hoppas nog hundarna också.


Nej. Har inte tid att blogga egentligen men ville prova att sätta in dessa bilder. Och det gick ju!


Ha det gott!//Emelie

ANNONS
Av Emelie - 10 november 2008 15:16

Här viner blåsten i knutarna och regnet piskar mot fönstren och mina två söner sover. Perfekt tid för att blogga. Men efter att ha skrivit en hel del så fick vi strömavbrott. Brukar bli så när det är busväder. Men jag försöker igen!


Jag var lite nostalgisk och mindes min första valpkull. Rossinas 13. Födda den 10:e oktober 2000.


Som spädbarnsmamma så får man inte sova en hel natt. Oftast så behöver jag inte vakna mer än 2 gånger per natt för amning och åtminstone ett blöjbyte.


Minns att jag var väldigt trött och sliten när jag hade min första valpkull. Detta mycket för att Rossina skulle skita 2-3 gånger per natt! Kom ihåg att jag tänkte då att spädbarnsmammor som klagar på att dom måste vakna och amma sina barn flera gånger per natt behöver inte klä på sig och gå ut med ungen iallafall! Och jag är beredd att hålla med mig själv fortfarande!


Rossina hade ju en väldigt hög omsättning i kroppen. Hon åt och drack massor för att producera mjölk till 13 hungriga valpar! Jo, jag hjälpte till. Morgon-middag-kväll så vägde jag och stödmatade de valpar som ev minskat några gram eller låg på samma vikt som förra vägningen (typ 3 timmar tidigare). Det var 4-6 stycken/gång och det var ett rullande schema. Förundras fortfarande över hur komplikationsfritt min första valpkull förlöpte. Rossina födde alla sina valpar naturligt och alla 13 levde. Efter valp 11 så åkte vi in till veterinären eftersom det verkade vara flera på väg. Rossina röntgades och där var två kvar. Hon fick en spruta med värkstimulerande medel och i bilen på väg hem kom nummer 12 och när vi precis kommit hem kom nummer 13. Rossinas mage funkade perfekt hela tiden (förutom att jag tyckte att det var jobbigt att rasta henne flera gånger per natt). Alla valpar mådde bra hela tiden, ingen var svag eller halkade efter. Rossina blödde fortfarande lite efter två veckor och låg fortfarande lite högt i temp (inget konstigt egentligen med tanke på storlek på kull). Beställde iallafall tid hos veterinären för koll av Rossina. Veterinären (som nog var nyfiken) tyckte att jag skulle ta med alla 13 valpar också. När veterinären såg Rossinas dignande spenar, de 13 välmående valparna och den utmärglade uppfödaren så skrattade han gott när jag berättade att jag vägde och stödmatade tre gånger om dagen. Sluta med det sa han. Du avlastar inte Rossina utan valparna äter bara mer.


Jag minskade vägning och stödmatandet, men fortsatte lite. Det plågar mig alltid lika mycket att se mina tikar bli utsugna av glupska valpar. Speciellt om det är en lite större kull vilket det oftast varit. Jag har aldrig stödmatat Bimbos kullar, trots att hon haft 9 stycken båda gångerna. Det är nog trots allt bäst för valparna att bara få mammans mjölk om det går. Och mina tikar har ju varit fantastiskt duktiga mammor alla tre. Det är Rossina (mamma), Fjollan (dotter) och Bimbo (dotterdotter) som haft valpar här på kenneln.


Just nu så vet jag inte när nästa kull kommer här på kenneln. D-kullen föddes ju när Henrik bara var lite drygt en månad gammal. Jag omväxlande ammade Henrik och förlöste Bimbos valpar. Det gick jätte bra att ha valpar och bäbis då. Men nu när jag har en snart 3-åring och bäbis så känns det som det räcker. Vill verkligen njuta av bäbistiden med Rickard och försöka hinna med att ge Henrik den uppmärksamhet som han så väl behöver. Speciellt  nu när han blivit storebror. En stor omställning för Henrik.


Men jag har ju några potentiella blivande mammor bland mina hundar så nån gång så kommer det nog en kull.


Vill passa på att gratta pappan till Fjollans sista kull, E-kullen, Tyras pappa, Edets Clapton "Bigge" som blev 7 år för några dagar sen! Grattis Bigge! Vill ni se och läsa mer om honom så spana in Edets kennels hemsida.


Allt gott!//EmelieANNONS
Av Emelie - 6 november 2008 12:45

Hallå allihop. Min blogg krånglar. Jag har svårt att få in bilder och sen vill det sig inte när jag ska lägga in inlägget i bloggen. Provar nu för tredje gången.

Fick härliga snöbilder från Zero (Fine Faust) för några dar sen. Försöker lägga in en av dom här.

Här en färsk bild på Rickard. Han äter och växer i en rasande fart!


Vi får se hur det går... Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 1 november 2008 15:46

Vackert väder och snö. Givetvis måste kameran med ut.


Mina bröder Carl och Fredrik, Carls fru Maria och deras söner Ted och Axel kom hit en sväng idag för att träffa Rickard. Tyvärr kunde inte Fredriks fru Jenny och deras lilla Clara komma eftersom Clara precis fått vattkoppor.


Vi grillade lite korv. Henrik, Maria och Ted väntar på att korven ska bli färdig.


Hundarna busar i snön.


Min stiliga Doris poserar.


Min vackra Doris i närbild.


Tyra, Doris och min bror Fredrik.


Doris och träbernern som har tomte på loftet.


Allt gott!//Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Livet på Fina Rossinas kennel med Blogkeen
Följ Livet på Fina Rossinas kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se