Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under maj 2009

Av Emelie - 11 maj 2009 21:34

Allt väl här i stugan. Fjollans hysteriska host och kräkanfall verkar ha varit något tillfälligt.


Men när jag tittade närmare på såret igår så såg det faktiskt ut som om det spruckit lite precis där knölen varit??? Tror dock inte att det är så farligt som det kanske låter. Problemet med att operera bort en såpass stor knöl är just att huden inte räcker till riktigt för att sy ihop såret. Ett annat problem är att Fjollan har såååå svårt att inte hoppa och fara och sladda och...när matte kommer hem. Så jag är lite orolig att Fjollans häftiga rörelsemönster inte varit det bästa för sårläkning precis vid en led.


Svar om knölens status har jag inte fått än.


Har haft kompress som jag bytt över såret men ska ta bort den och låta såret lufta helt i natt. Fjollan har givetvis tratt på sig när jag inte haft henne under övervakning. Blir intressant att se hur såret ser ut ikväll...???


Allt gott!//Emelie



Av Emelie - 10 maj 2009 12:13

Rickard sover och Henrik är ute med pappa Stefan så jag passar på.


Bilder blir det inga idag. Ute är det så vackert men tyvärr så är inte motiven här hemma lika vackra, då syftar jag på bloggens huvudpersonerhundar. Mattes tjusiga tjejer är urfällda och gråa i pälsen. Tyra ser så spinkig och eländig ut utan päls. Doris har ju faktiskt fått lite kropp så hon ser inte fullt så eländig ut den här fällningen.


Fjollan mår bra. Läkningen på benet verkar följa planen. Natten till igår skrämde Fjollan mig genom att hosta och hosta, klöka och kräkas i några omgångar. Det verkade som om hon fått nåt i halsen som inte ville lossna även om jag inte kunde förstå vad, inget som kom ut iallafall...vad jag såg!?


Fjollan tycker inte om att kräkas inomhus så jag släppte ut henne, hon rusade upp i slänten och åt massa gräs och kräktes igen. Efter ett antal omgångar med hostattacker och kräkningar så gav jag henne en portion mat som hon slukade. Det lugnade sig, blev några lättare harklingar under efternatten och jag tänkte ringa veterinären nästa dag (igår) om hostningarna fortsatte om än lindrigt.


En harkling under gårdagen och en helt lugn natt och förmiddag gör att jag slappnat av. Har ju lite dåliga vibbar när det gäller hosta på hundar... Bimbos hosta kom smygande vilket detta definitivt inte gjorde så jag var väl inte orolig EGENTLIGEN men ändå...


Fjollan är alltid så dramatisk när hon inte mår bra, samtidigt så har hon inte varit allvarligt sjuk nån gång...peppar peppar. Givetvis var korsbandskadan allvarlig, men den kunde ju åtgärdas och operationen har varit väldigt lyckad. Nu hoppas jag att knölen på benet är borta för gott också vilket det finns goda chanser för.


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 8 maj 2009 21:29

...på våra släktträffar här på kenneln!

Zeros (Fine Faust) matte Marie har skickat några bilder som hon och husse Lars tog på släktträffen vi hade 2:a maj!


Grillplatsen vi promenerar till ligger vid en liten sjö vilket är väldigt uppskattat av hundarna.


Marie fick med 10-åriga Bamba på bild, hon är längst till höger på nedersta bilden. Bamba bor med matte Anki, Fina Rossinas Barbarina "Salsa" och Mätte-Marit. Bamba och Mätte-Marit är från Swissmades kennel.

Söta Zoé var med husse Micke på släktträff. Zoé är född på Ekoxens kennel.

Matte Maries ögonsten, Zero.

Zero, lite trött efter busandet och badandet.

Från B-kullen kom Berta "Molly" och Bull. Här med sina respektive ägare.

Henrik hade också kul på träffen. Här leker han med Sandra.

En jätte fin bild på Henrik tagen av Marie.

En annan bild på Henrik som jag tog 1:a maj.


Idag var det en fotograf som tog undervattensbilder på babysimmet. Rickard trivs som fisken i vattnet i bassängen!



Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 5 maj 2009 20:44

Imorgon kommer Malvas husse och matte hem igen. Malva har bott här sen i fredags. Jämfört med Malva så framstår kullsyrran Tyra som en mycket lugn och sansad berner. Nästan så att jag undrar om hon är sjuk... Nä, Tyra är frisk. Det var lite oroligt på träffen när Tyra hulkade och spydde och dreglade slem hela tiden. Orsaken var ju att Tyra slukade två heta korvar direkt från grillen, snabbt innan Doris kom...dumma hund. Sandra förevigade detta. Knyckte bilderna från Sandras blogg...

Mmmm, luktar gott! 


Gäller att vara snabb innan nån annan kniper dom!

Men det straffade sig, vad som inte syns på bilden är att korvarna var rykande varma... Blev som sagt obehagligt för Tyra ett tag, men hon hämtade sig snart.


Malva skrämde mig idag igen. När vi skulle gå på promenaden och jag tog kopplen så uppstår allmän exsaltering bland hundarna. Malva var sååååå nära att komma över grinden idag. Så snabb!!!! På ett kick så stod hon med baktassarna på mittentvärslån och hade halva kroppen över. Här ser ni grinden med Malva bakom, för er som inte varit här.


Det har verkligen varit mysigt att ha Malva här. Jag har Malva på halvfoder så tanken är att hon ska ha en kull valpar här på kenneln. Det är viktigt både för mig och Malva att hon funkar bra här hemma och i hundflocken. Och det gör hon.


Allt gott!//Emelie 










Av Emelie - 4 maj 2009 22:30

Idag var det så dags att avlägsna knölen från Fjollans vänstra framben.


När jag äntligen, som vanligt rejält försenad, packat in Fjollan, Rickard och höll på att spänna fast Henrik så såg jag Malva...!!! Jag satte hjärtat i halsgropen. Malva stod med bakbenen på mitten tvärslån på vår grind in till hundgården och var i färd med att kränga sig över! Jag skrek NEJ, hon hade kunnat göra sig rejält illa, fastna och bryta sig...otäckt. Det var lika bra att hon också fick följa med. Nyttigt för Malva som behöver socialtränas i olika miljöer.


Veterinären är nöjd med dagens operation. Knölen är nu skickad på analys. Det är inte säkert att den är helt igenom snäll, men veterinären tyckte att han fått bort allt bra, och den satt inte på det allra värsta stället, så det ska nog gå bra.


Nu är det viktigt att såret får läka i lugn och ro. Lugn och ro är fortfarande inte Fjollans starkaste sida trots åldern. Men vi har lyckats bra med att läka Fjollans knä så vi ska nog klara detta också.


Nehej nu ska jag sova! Allt gott!//Emelie



Av Emelie - 3 maj 2009 21:05

Hallå igen! Vilken härlig dag vi hade igår! Ni är verkligen underbara allihop!


Elly och Berra har varit med på de flesta träffar jag haft. Berra röntgades ett år gammal med C/D -slappa leder på höfterna. Berra har som sagt alltid varit en extremt livlig berner. Elly är en frilufsare och hon lät ändå Berra bära klövjeväskor på deras vandringar. Vid tre års ålder lät Elly röntga om Berra. Nu blev resultatet A/C med kommentaren "betydligt bättre". Berra är nu 8½ år. Jag frågade Elly om hon märkt något av Berras C-höft. Näe, hans gallopp är jämn och fin, svarade Elly. Jag skrattade gott åt att Elly valde gallopp, men förstår att det var det naturliga när det gäller Berra. Elly försäkrade att Berra KAN trava också!


Maddox´matte Sandra och husse Kristoffer åkte ännu en gång ända från Kristianstad för att vara med på släktträffen. Ni är för underbara! Jag kommer aldrig att glömma när Sandra ringde en dag och sa att "vi är ute och åker lite, kan vi komma förbi om några timmar?". Ute och åker "lite"??? Jag tycker iallafall att ni ska köpa hus här i närheten!


Även om det var blusen den här gången...så blir det väl riktiga bäbisar så småningom...???

Rickard i famnen på Sandra.

Rickard i knät på Kristoffer.

Där verkar han trivas!


I förrgår hälsade vi på Henrik och Rickards kusin Clara. Min bror med familj var nere i Medevi över helgen. Några bilder blev det.


Clara.


Henrik och Clara springer runt kastanjen...precis som jag och mina bröder gjorde när vi var små. Bänken runt trädet har bytts ut några gånger under årens lopp. Senast var det Henriks storebror Christoffer som byggde bänken.

Clara och Henrik har fått godis.

Clara ska snart få ett eget litet syskon. Clara blir en fin storasyster.

Rickard.


Allt gott!//Emelie





Av Emelie - 2 maj 2009 20:26

En katt bland hermelinerna. Idag har Zeke 9 månader varit på släktträff hos Fina Rossinas.


Så har den årliga vårliga släktträffen passerat. Vi var sammanlagt 16 hundar och x antal tillhörande mattar och hussar. Jag har precis laddat upp 51 bilder till dagens inlägg...



Guglielmo "Berra" kom! Berra är från min första kull, alltså kullbror till Fjollan. Han har liksom Fjollan blivit lite grå det sista halvåret men annars så har inte åldern knappt satt några spår. Berra är och har alltid varit killen med MASSOR med fart i!

På måndag ska Berra till veterinären med en klo som fläkt upp sig och börjat blöda. Matte Elly har sytt upp superbra skor till tassen för att skydda den skadade klon. Skon satt kvar! Otroligt med tanke på Berras framfart över stock och sten och i vattnet. Den smutsiga skon byttes mot en ren lika fin sko och tassen tvättades av innan hemfärden.


Elly och Berra vann pris idag! Dom var duktiga i hinderbanan.


Barbarina "Salsa" kom också från första kullen. Hon har inte blivit grå.

Var e ekorren?? Här?

Eller där? Matte Anki lurar Salsa genom att smacka som en ekorre!



Salsa var nästsnabbast i hinderbanan! Salsa inledde med att sitta vackert.

Anki har tre bernertjejer. Hennes äldsta, Bamba, lyckades jag inte fånga på bild. Bamba är 10 år fyllda! Här en bild på Mette-Marit 3 år. Både Bamba och Mette-Marit är från Swissmades kennel.


Micke med sin Zoé från Ekoxens kennel. Mickes Fina Rossinas Marcellina "Zintra" från min första kull finns inte längre, men en gång släkt alltid släkt! Så mycket kärlek i dessa bilder.

Fina Zoé.

Berta "Molly" och Bull kom från andra kullen, B-kullen.

Bull spanar in en brud med svansen i topp!

Hmmm, det var visst kullsyrran. Molly är så lik Bimbo. Detta blir den enda bilden på Molly när hon fortfarande är torr.

Så kul att Matte Christina och husse Mattias kom med Molly idag! Jag har inte träffat Molly sen hon var 6 månader och i sommar fyller B-kullen 6 år.







Många bilder blev det på Bimbo-kopian Molly.

Kullbrorsan Bull tyckte att vädret var varmt idag.



Bull och Malin var duktiga i banan!

Från C-kullen kom bara Curriåsa som också lystrar till "Molly".

D-kullens pappa Patchie finns inte längre. Nu bor Zeke med Jerker och Marina.

Jerker och Doris.

Pappa Patchies husse vet hur man ska klia...skööönt.


Storvinnarna! Matte och husse svarade mest rätt på tipspromenaden och Dacke af Smejlycka "Maddox" var snabbast och duktigast i hinderbanan! Han försvarade pappa Patchies titel med glans!



Från E-kullen var min Edetyra "Tyra" och Edetoyota "Malva" som bor här några dagar med. Dessa bilder tog jag på promenaden igår. Malva och Tyra älskar att simma. Dom hämtar gärna pinnar.

Full fart!

Malva.

Typisk Tyra-pose. Urfälld som synden.

När vi grillat så låg två korvar kvar på grillen...jag såg inte detta men det finns förevigat på bild. helt plötsligt började Tyra kräkas...och kräkas...och hulka...och kräkas. Hon dreglade och mådde inte alls bra. Hon hade i konkurrens med Doris stulit och snabbt slukat två heta korvar!!! Jag ringde veterinären, fick rådet att avvakta. Tyra blev lite bättre och åt middag. Alltid är det nåt...


Malva igår kväll.

Tyra och Zero badar i Åsebäcken idag.

Från F-kullen kom Fine Faust "Zero" med matte Marie och husse Lars.



Fina Fina som bor med Curriåsa "Molly" och matte Berith och husse Kenny var där.


Tack alla underbara människor och hundar för idag! Vi ses igen! Allt gott!//Emelie






Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards