Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 21 juni 2009

Grattis i förskott B-kullen!

Av Emelie - 21 juni 2009 22:13

Snart ska jag dra ur alla sladdarna ur datorn. Den ska till datordoktorn imorgon. Antingen rensas och fixas den till eller så blir det avlivning och ny dator införskaffas. Det beror på vad datordoktorn säger. Jag som har blivit addict! Hur ska jag klara mig utan att maila, blogga, surfa!!!??? I flera dagar eller kanske veckor??? Vad vet jag??


Som ni förstår så kommer jag inte att kunna läsa mail eller uppdatera bloggen inom en oviss framtid.


Midsommar har firats. Vädret var utmärkt. Kallt, blåsigt, lite varmt och soligt ibland och regnet kom först på kvällen. Dans runt stången och god mat. En lyckad dag helt enkelt.


Hundarna mår bra. Pälsen börjar så sakteliga komma tillbaka på alla tre, Tyra har inte börjat löpa.


Sommar = fästingar. Denna plåga. Ett bekymmer för alla hundägare. Mina flickor söker av varandra med nosen och gnager där fästingarna är. Detta började Rossina göra och har sedan lärt de andra. Fjollan söker med iver upp fästingar och sen naggar hon, skönt tycker den som blir behandlad. När jag sen söker igenom hundarna så hittar jag inte sällan torra sönderbitna fästingar.


Jag har nu med glädje noterat att speciellt Tyra lärt sig att plocka fästingar. Jag har hittat en sönderbiten fästing på Fjollans bog som hon inte kunnat komma åt själv. Ibland så låter jag Fjollan (som är flitigast i fästingletandet) leta upp fästingarna på exempelvis Doris, där Fjollan börjar nagga där kollar jag och kan plocka bort fästingen.


Jag har genom åren provat både det ena och det andra mot fästingar. Jag har vid enstaka tillfällen tom provat nervgiftpreparaten exspot och scalibor fästinghalsband. Nu skulle jag ALDRIG sätta på mina hundar något av detta, ej heller frontline. Jag har hört och läst så mycket om biverkningar på dessa preparat. Och självklart blir det biverkningar på sikt för de hundar som inte reagerar direkt. Jag är mer rädd för giftet i dessa preparat än fästingburna sjukdomar.


Eftersom mina hundar dessutom hela tiden pysslar och plockar fästingar på varandra så är giftpreparat en omöjlighet då dom skulle få in giftet i munnen också! Ännu värre! Jag har provat vitlök och andra snälla alternativ, utan resultat. Nu har jag kapitulerat. Mina hundar har inget medel mot fästingar av något slag. Jag försöker söka igenom dom så ofta jag hinner och dom gör ju sitt, men många feta "blåbär" rullar här hemma, suck.


Snart fyller B-kullen 6 år. Närmare bestämt 26 juni. Eftersom jag inte vet om jag hinner få tillbaka datorn så passar jag på att gratulera Fina Rossinas Bull, Bill, Berta och Bossa som vad jag tror och innerligt hoppas lever och mår bra.


Min älskade Bimbo var ju drabbad av cancer och fick flytta till sin älskade mormor Rossina bara några veckor efter sin 5-årsdag förra året. Två flickor ur B-kullen blev bara två respektive tre år gamla, dessa två var INTE drabbade av cancer. Ej heller av någon ärftlig sjukdom, de är båda obducerade.


Det som jag nu tror och hoppas är att Bull ska bli pappa. Han och Amelia hade två bra parningar i slutet av maj och nu är Amelia i 5:e veckan.


Amelia ägs av Bosse och Katy Gistedt. Katy tror att Amelia är dräktig men inget ultraljud har gjorts...vi får se??? Snart kommer mer information om denna kombination in på min hemsida. Vid intresse av valp så ring Bosse och Katy på telefon: 0122-723 32 eller mobil: 070 212 97 42.

Bull på träffen 2:a maj -09. Bull har genomfört ett bra MH med 1:a på skott och har en 2:a i kvalité i öppen klass på utställning.


Amelia. En söt och trevlig bernertjej. Hon har genomfört ett bra MH med 1:a på skott och har en 1:a i kvalité i öppen klass på utställning.


Allt gott!//Emelie

 
 
Sandra

Sandra

22 juni 2009 12:34

Det låter inget vidare att bli av med datorn för ett tag.. Du kanske skulle prova på att surfa med mobilen, det fungerar faktiskt riktigt bra ;).. Lycka till! kramar

http://lanquist.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

22 juni 2009 23:18

Det är skit när datorn bråkar. Jag har lyckats med att bränna två stycken datorer på tre veckor. Nytt rekord för mig… Men nu så har jag fått min dator fixad och en ny extern hårddisk är inköpt. För jag vill inte förlora mer foton mm i nästa datahaveri. För det kommer fler datahaveri, frågan är bara när de kommer… Lycka till med din dator.
Ha det gott.
Kram
Ps, vi firade midsommar i ett härligt sommarväder Ds

http://www.ekoxenskennel.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

23 juni 2009 00:07

Ja dessa datorer man kan inte vara utan dem när man väl har vant sig med dem. Har själv haft problem med min gamla dator den la av och ville inte starta mer:( Som tur var så lyckades min man rädda informationen på den.
Hoppas att du får ordning på din dator för det är inte roligt när det inte fungara som man vill.
Ha det så gott, kjamen

http://bearclaw.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards