Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under juli 2009

Av Emelie - 20 juli 2009 22:40

Jag måste säga att det är väldigt lätt att uppfostra bloggläsare! Exakt 24 stycken har nu röstat!


Omröstningsresultatet 20 juli kl 22.40:


Inga valpar 41,7%

1 valp 8,3 %

2 valpar 16,7%

3 valpar 25%

Fler än 3 valpar 8,3%


Ultraljudsresultatet:


TOM, INGA VALPAR!!!


Lite antiklimax kanske, men roligare än så här blev det inte den här gången. Doris har lurat skiten ur mig MED BESKED. Veterinären fick undersöka VÄLDIGT noga då jag inte trodde att hon var helt tom. Men Magnus är väldigt duktig och han har aldrig missat på mina tikar förr. Så nu hoppas jag slippa åka in och röntga Doris på jourtid för att vattnet gått... Dessa skendräktiga tikar... Har nog aldrig blivit så här lurad någon gång. Men jag kan ju konstatera att de flesta av er har bättre koll!


Nu är Tyra även anmäld till Norrköping (förutom Askersund helgen innan). Vi hoppar över Nyköping eftersom vi ska på fest på lördagkvällen den 15 augusti. Doris får helt utställningsledigt, hon har fullt upp med att vara skendräktig. Även om rakningen på magen inte syns så koncentrerar jag mig på Tyra dessa två utställningar.


Tyra var med och gick Grötlunken nyss. En kompis till mig konstaterade att Tyra hade en sån där förbjuden persianpäls...fint värre alltså...trodde han ja!


Nej, Tyra är jätte fin och så har vi ju gått kurs! Och vi var riktigt duktiga tyckte kursledaren, sådeså!


Allt gott!//Emelie



Av Emelie - 20 juli 2009 18:52

Ja, då var ultraljudet gjort. Är det nån som är nyfiken????


Jag 0-ställde omröstningen igår och än har ju bara 17 stycken röstat...vilket jag tycker är ganska bra, men jag sa ju att jag inte talar om svaret förrän MINST 24 har röstat. Så eftersom jag tror på konsekvens när det gäller uppfostran, vare sig det gäller hundar, barn eller i detta fallet bloggläsare, så avvaktar jag lite med svaret på dagens ultraljud. 


Nu ska jag gå ut med mina tre flickor. Sen ska jag ta med Henrik och Tyra för att gå Grötlunken. Om ni röstar duktigt så kanske jag avslöjar resultatet på dagens ultraljud senare ikväll!


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 19 juli 2009 15:39

Lite ljusare himmel och endast duggregn har resulterat i nya omröstningsbilder! Spana in dom under inlägget som just heter Omröstningsbilder. Har även 0-ställt omröstningen, ifall någon ändrat uppfattning och vill rösta om???


Omröstningsresultat den 19 juli kl. 15.39:


24 personer har röstat:


54,2% tror på inga valpar i Doris mage.

12,5% tror på 1 valp

16,7% tror på 2 valpar

12,5% tror på 3 valpar

4,2% tror på fler än 3 valpar


Ny omröstning!!!! Så rösta igen kära ni! Jag berättar inte resultatet av ultraljudet imorgon förrän 24 till har röstat...MINST!!!


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 19 juli 2009 12:05

Idag ÖSER regnet ner. Har därför inte fotat Doris idag som jag utlovat. Om vädret tillåter så fotar jag henne senare under dagen. Imorgon så blir det ultraljud. Jag undrar fortfarande. Kan inte låta bli att tro att där finns nåt i Doris mage, så jag blir nog väldigt besviken om hon är tom även om jag försökt att inte förvänta mig något.


Igår var vi i Medevi. Vi åt middag med släkten och sen var det dags för Grötlunken! Igår var tredje gången Henrik spelade triangel i Grötlunken. Mamma hade givetvis inte kameran med, men jag tog några bilder med mobilen.

Kusin Clara och Henrik värmer upp på verandan.

Det var många triangelspelare igår. Ordningen i leden lämnar mycket att önska. Här lyckades jag fånga de tre yngsta triangelspelarna. Så duktiga!


Jag började min musikaliska bana som triangelspelare i Grötlunken. Avancerade till att slå cymbaler och sedan bastrumma. Bastrumman slår jag gärna fortfarande. Brunnsorkestern består av en mässingsextett som spelar på gamla instrument. Då flöjt som jag spelar är ett träblåsinstrument så får jag hålla mig till att slå takten på bastrumman i Grötlunken. Grötlunken lunkar runt Medevi Brunnsområde varje kväll kl. 21.00 med början midsommarafton och säsongens sista lunk är andra söndagen i augusti.


Medevi Brunnsorkester består av väldigt duktiga musiker som återkommit många år. En kopp kaffe i Schweizeriet medans brunnsorkestern konserterar i parken rekommenderas!


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 17 juli 2009 16:38

Snart kommer pojkarna hem igen. Världens gulligaste Therese är barnvakt några timmar i veckan. Då är det meningen att jag ska öva inför kommande Bachkonserter och cd-inspelning. Och övat har jag gjort, hyfsat bra, så nu gör jag det jag egentligen inte får göra under denna tid...bloggar... men ibland allt för ofta unnar jag mig saker. Jag är helt enkelt av naturen lat. Men det är roligt för pojkarna också att få slippa mamma ett tag och framförallt så är Therese en storfavorit! Vi får alltid massor av bilder från Therese på vad de har hittat på. Sist var dom i Busfabriken. Här en bild på Therese som håller Rickard som spanar in brorsan...skulle jag tro.


På dräktighetsfronten så är jag fortfarande osäker. Doris har väldigt mycket (sken???)dräktiga beteenden som jag inte känner igen, samtidigt så har jag inte studerat henne så mycket förr och noterat varje liten grej. Jag vet inte. Omröstningssiffrorna stämmer nog ganska väl med vad jag tror 54% för att hon inte är dräktig och resten på att hon är. OM hon är dräktig så är där inte många...tiden går långsamt till måndag! Och hoppet finns...??? Jag ska ta kort på henne på söndag igen, då har det gått tre dagar sen senaste bilden togs. Och på måndag så ska det ju bli visshet i detta. I och med ultraljudet så är Doris utställningsplaner grusade denna sommar oavsett undersökningens resultat. För hennes mage måste ju rakas. Men jag tycker det är lite skönt också...


Tråkigt är att det verkar som om Amelia (som parat sig med Fina Rossinas Bull) är tom. Dom tyckte hon verkade dräktig runt sjätte veckan men så har dom tvivlat mer och mer... Inget ultraljud är gjort på Amelia men enligt beräkningarna så skulle hon föda i dagarna, inga tecken på detta. Som sagt, skendräktiga tikar kan lura skiten ur en!


Nehej! Nu kommer Therese med pojkarna och mat ska lagas till! Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 16 juli 2009 10:54

För att få fart på min lilla omröstning här bredvid så har jag lagt in en ny bild på Doris tagen NYSS under rubriken "Omröstningsbilder"!


Jag tycker själv att detta är väldigt spännande och jag tror att fler tycker det!?


Det vore onekligen konstigt om Doris har valp/ar i magen då det inte blev en fullbordad parning med hägning MEN jag tror skvättandet kom i rättan tid, när äggen var mogna.


När man inseminerar en tik så gör man det så sent som möjligt i höglöpet. Man vill att äggen ska vara mogna, för spermierna kan inte leva flera dygn i tiken utan hägning. Hägningen funkar nämligen så att den först och främst hjälper livmodern att transportera spermierna och så kommer det olika vätskor i olika fraktioner som både hjälper spermierna att ta sig fram och att överleva i livmodern. Så ni förstår att befruktningschansen minskar ganska drastiskt utan hägning. Jag har hört att 50% av alla inseminationer leder till befruktning.


Bara för att förtydliga mig. Det är bara hund jag pratar om här! Det finns inga som helst hämningar mellan oss uppfödare att diskutera detta VÄLDIGT ingående. Jag behärskar mig MYCKET här i bloggen för att inte väcka anstöt på något sätt!


Nu ska jag ut en sväng med hundarna, sen ska vi iväg till Medevi!


Allt gott och glöm inte att gissa här bredvid!//Emelie



Av Emelie - 13 juli 2009 15:50

En bild på Doris tagen nyss. Imorgon är det alltså 6 veckor sen Barolo var där och skvätte. Hon ser verkligen inte dräktig ut och hade det inte varit för slemproppen i fredags så...

En bild tagen tre dagar senare...

En bild på Doris tagen ytterligare tre dagar senare...


Och så först en bild tagen måndag 13 juli...

...och söndag 19 juli!


Imorgon måndag 20 juli ska alltså det berömda ultraljudet göras! På tisdag 21 juli är det 7 veckor sen Barolo var där med sina dyrbara droppar. Frågan är om Barolo lever upp till sitt namn!? Barolo är ett vindistrikt i Italien som gör RIKTIGT dyra och fina viner, man vågar knappt dricka av dom, så fina är dom...och det kan ju Doris bekräfta ;-). Kul om ni fortsätter gissa! Imorgon vet vi!


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 13 juli 2009 13:30

Ringde veterinären idag. På måndag om en vecka så har jag tid för dräktighetsundersökning på Doris, för då är veterinären som är duktig på ultraljud tillbaka från semestern. Imorgon har Doris gått 6 veckor. Jag har skapat en liten omröstning här bredvid, kul om ni röstar!


Jag har tänkt mycket på Bimbo den senaste tiden. Den här tiden förra året var tuff. Bimbo blev sjukare och sjukare och imorgon den 14:e juli är det ett år sen hon fick somna in på Strömsholms djursjukhus. Diagnosen var cancer, malign histiocytos visade obduktionen. Bimbo var bara 5 år när livet var slut för hennes del.


Det är fruktansvärt tufft och sorgligt att ta beslutet att ge sin högt älskade hund sprutan. Dom stunderna så vill man aldrig mer ha hund. Även om såret alltid finns kvar efter varje hund så läks man och det blir mindre och mindre smärtsamt allteftersom tiden går.


Bimbo finns fortfarande kvar i sin urna som nu står på pianot. Min plan är att sprida Bimbo för vinden från samma sten som jag spred Rossina imorgon på Bimbos dödsdag. Jag får se hur det känns imorgon.


Rossina spred jag bara några veckor efter hennes dödsdag, på Rossinas födelsedag, hon skulle blivit 9 år. Men Rossina har alltid varit en frihetskrävande själ, hon behövde komma ut. Bimbo var en knähund,ville vara nära sin familj, samtidigt så fick Bimbo och hennes mormor Rossina en speciell kontakt tidigt. Så det är nog dags att Bimbo får sälla sig till mormor Rossinas jaktmarker imorgon...


Nu får ni hålla er till tåls en vecka innan jag vet om där över huvudtaget finns några Bimbo-barnbarn i Doris mage. Så länge får ni roa er med att gissa här bredvid!! Gissa nu allihop, spännande att se vad ni tror!

En grävling som Stefan gjorde med sin motorsåg i slutet av maj!

Puss på min goe Rickard snart 9 månader...tiden går fort!

Rickard på kalas hus kusinerna Maja och Lukas igår!


Allt gott!//Emelie


  

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards