Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 30 december 2009

Tyra hälsar Gott Nytt 2010!

Av Emelie - 30 december 2009 23:19

 

Tack för alla goa värmande kommentarer till mina inlägg  !


Ja, denna höst-vinter har präglats av sjukdom och oro här på Ilarstorp. Jag har mist en trogen vän, min älskade Fjollan.


Men Doris har jag kvar, och hon mår bra  , den här gubben beskriver Doris så bra på promenaderna...speciellt när jag plockar fram kameran av någon anledning???


Rickard blir piggare för var dag! Här sitter han i knät på världens bästa Therése! Therése passar mina pojkar ibland, hon kom förbi en sväng idag. Mysigt tyckte Rickard.

  

  

Många tänder har Rickard fått!

  


En hälsning har jag fått också. Från ingen mindre än Fina Rossinas Guglielmo "Berra", kullbror till Fjollan! Han mår bra hälsar matte Elly. Han är liksom Fjollan var, en fartig 9-åring. Berra är räserbernern med stort R. Inte den lättaste att fånga på bild. Men tre fina bilder följde med mailet.

  

  

  

Berra har jag haft förmånen att träffa med jämna mellanrum under hans 9 levnadsår. Några gånger har han stannat några dagar och Elly och Berra har nog varit med på samtliga träffar jag haft! Berra utmärkte sig bland de tretton livliga redan som lite valp...han var allra livligast! Som matte Elly brukar säga; "dom som gillar aktiva hundar gillar Berra...", vad de andra tycker förtäljer inte historien... Elly är en frilufsare och många vandringar har det blivit. Berra brukar bära sin packning själv.


Berra röntgades med C/D när han var året. Han röntgades om vid ca 3 års ålder och fick då A/C med kommentaren "betydligt bättre". Berra var kraftigt sederad vid första röntgentillfället. Han är som sagt en livlig berner... Viktigast är att Berra har aldrig visat någon form av stelhet och han har alltid rört sig MYCKET...nämnde jag att Berra är en MYCKET aktiv kille???


Imorgon är det nyårsafton och då kommer två finfina Fina Rossinaskillar hit! Fina Rossinas Bull 6½ år och Fina Rossinas Fine Faust "Zero" 2½ år. Långpromenad i det gnistrande vintervädret ska det bli. Några bilder ska jag väl få till hoppas jag men dom får ni inte se förräns nästa år!


Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla!//Emelie



 
 
Sanna

Sanna

31 december 2009 10:01

Gott slut på året och gott nytt!

Stora kramar härifrån.

http://www.bernerbloggen.blogspot.com

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

31 december 2009 12:29

Härliga bilder men härligaste på sonen:) man blir jätte glad av det leendet som han ger.

Ett Gott Nytt År på er.
Stora kjamen

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

31 december 2009 12:56

Så härligt att se att han är pigg och kry Rickard, han är sååå socker söt.. Gott nytt år!!

kramar

http://lanquist.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

31 december 2009 16:16

Härliga bilder på hundar och barn.Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!!!!!

Kram Maria & Co

http://ellebacken.webs.com

 
Marianne

Marianne

31 december 2009 18:51

Jag önskar er ett glädjefyllt och positivt 2010.
Gott Nytt år

http://www.ekoxenskennel.se

 
Ingen bild

Marie och Lars Carlsvärd

1 januari 2010 08:38

Tack för igår Emelie!
Jättetrevlig promenad och gott fika efteråt:-).
God fortsättning och det nya året kan ju bara bli bättre och bättre.

Kram!

 
Ingen bild

Therése

1 januari 2010 19:56

GOTT NYTT ÅR!! Jättefina bilder på alla hundarna och Rickard! Han är verkligen påväg tillbaka... JÄTTESKÖNT att se hans leende!!
Önskar er ett bra år 2010!!

Många kramar från Therése

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards