Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under januari 2010

Av Emelie - 9 januari 2010 19:37

Rickard i knät på sin gudfar och farbror; Micke.

  

  

  

  

  

Rickard tycker att dammsugaren är väldigt spännande. Här är den igång...

  

  

  

  

Idag var vädret gnistrande vackert. Sol, kallt och massor med snö. Men när vi kom ut på promenaden så var solen som vanligt på väg ner, men det blev många bilder ändå.

Doris Tufsmaja.

   

  

  

  

 

  

  

  

Tyra Rugguggla

  

  

  

Tyra för 2½ månad sen...med päls.

 

Idag med rimfrost i skägget.

   


Allt gott!//Emelie 

Av Emelie - 9 januari 2010 13:34

Tack vare att vi fick både snö och kyla samtidigt så sover fästingarna gott skyddade av snötäcket... ...   . Dom är riktiga överlevare dom där små otäcka krypen.


Det verkar som om vi får mer och mer klarhet i Rickards födoämnesallergi. Det är väldigt svårt att diagnostisera då allergitester inte alltid visar rätt. Iallafall så visade detta senaste test mest reaktion på mjölk men även på vete, sojaprotein och havre. Havre ingår i väldigt många mjölkersättningsprodukter. Positivt var att han reagerade inte på ägg  vilket både är en vanlig och besvärlig allergi. Läkaren som vi nu träffar tror att Rickards allergi ligger långt ner i tjocktarmen. Att han reagerat på det senaste testet och att symptomen kom succesivt under lång tid tyder på det. Tydligen är det lite mer ovanligt. Råden för Rickard just nu är:

  • Mjölk utesluts helt ur Rickards mat för det tål han definitivt INTE.
  • Sojaprotein utesluts oxå för att det är en väldigt besvärlig allergi att ha och bli av med.
  • Vete ska vi vara väldigt restriktiva med.
  • Havre ska vi ge honom, men inte för mycket.

Rickard hade ökat 400 gram i vikt och vuxit 1 cm sen vi vägde och mätte honom sist, alltså 3 dagar tidigare! Han har som ni förstår kommit igång med att äta de senaste dagarna    .


Jag har nu bestämt att det blir ingen Salautställning för mig i år. Doris kanske kommer i ok päls men inte i sin bästa päls. Jag har dessutom mycket annat som måste tas tag i, så Sala får prioriteras bort i år, synd då det är min favoritrasspecial. Tycker om stämningen som brukar vara där. Men man hinner inte med allt, just nu känns det som om jag inte hinner med nåt...  


Nu hoppas jag hinna med att komma ut i det fina vintervädret med hundarna och Henrik. Stefan får komma in snart, han får vara inne med Rickard som sover middag...så är det tänkt iallafall.


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 7 januari 2010 21:51

Möjligheten för betydligt färre fästingar i sommar ökar för var dag  .


Solnedgång från vårt hus.

  

Imorgon ska Rickard kollas hos läkare igen. Han har haft ett allergitest på ryggen i två dygn som jag tog av idag, imorgon ska det avläsas. Hittills har han gjort två allergitest, inget har gett utslag, varken på mjölk eller nåt annat. Men detta test verkar ha gett utslag som det ser ut. Det är både mjölk och sju andra födoämnen som kollats, kanske är Rickard allergisk mot nåt mer??? Hoppas att vi får en säker diagnos imorgon och att testet ger "rätt" svar. Rickard mår bättre för var dag men han har fortfarande mycket vikt att hämta upp. Jag gillade läkaren vi träffade i tisdags och som vi ska fortsätta hos.

Rickard gillar fjärrkontrollerna, inte alltid så poppis hos brorsan.

  

Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 6 januari 2010 16:22

Ja, livet består av både sorg och glädje.


Hösten-vintern 2009 blev dramatisk här på kenneln. Första september togs blodprov på Doris eftersom att hon haft lite dålig aptit under lång tid. Jag tyckte att hon tunnat ur lite för mycket för att jag skulle kunna tro att det bara var skendräktighet. Dessutom fick Doris några fukteksem. Det tredje ville inte läka själv. Så första september besökte vi veterinären. När han såg Doris blodbild skakade han på huvudet och kunde inte tro annat än att detta var allvarligt och troligtvis cancer. Det blev några veckors pendlande mellan hopp och förtvivlan som dokumenterades här i bloggen.


Doris hade förutom anemi dåliga njurvärden. Doris fick penicillin i 20 dagar som hon svarade positivt på. Hon äter sen första september ett foder som avlastar njurarna. Idag mår Doris bra. Hon äter med frisk aptit och är pigg och glad som vanligt. Detta gläder mig oerhört  .


Nu funderar jag fram och tillbaka på om jag ska anmäla Doris till rasspecialen i Sala den 6 februari. Jag ställde Doris där förra året i öppenklassen. Jag var mycket nöjd med resultatet. Det blev en "slät etta" vilket var riktigt kul, speciellt som förra årets domare var ganska snål med de röda banden. Det var över 30 tikar som deltog i Doris klass och jag tror det bara var ett 10-tal som fick röda band, däribland Doris  . Här en bild på Doris tagen dan efter Sala-utställningen -09.

  

Doris är senare med påpälsningen i år. Hon har börjat pälsa på sig, men denna fällningen har Doris fällt ur svansen också, jag är lite tveksam hur Doris svans kommer att se ut om en månad...??? Jag har ytterligare några dagar på mig att fundera över detta. Tyra är nu helt urfälld och fäller fortfarande lite grann så hon är definitivt inte aktuell för någon resa till Sala i februari.

Ännu en bild på Doris tagen i februari -09.

 

När jag bläddrade bland bilderna så hittade jag flera fina bilder på Fjollan tagna i kvällssolen februari -09.

Min finaste Fjoll, för alltid i mitt hjärta  .

    

 

Men jag har ju Fjollans kloning Tyra kvar! Tyra är verkligen lik sin mor i mycket. Både till sätt och utseende. Här en bild på Fjollans dotter Tyra tagen i februari -09.

 

Allt gott!//Emelie


Av Emelie - 2 januari 2010 20:59

Jag tänker inte skriva någon krönika över "hundåret 2009".


I dagens blogg vill jag skriva om Fjollan och sorgen och saknaden efter henne. Alla som mist en hund vet hur smärtsamt det är. Hundar ger så mycket och kräver ingenting tillbaka. För mig är mina hundar villkorslös kärlek personifierade. Jag vill inte fördjupa mig i det onda här i bloggen. Min erfarenhet är att det gör fruktansvärt ont den första tiden men tiden läker också.


Jag hade verkligen hoppats att Fjollan skulle bli en gammal hund. När jag väntade på besked på skiktröntgen på Strömsholm så ringde jag en vän. Hon sa att det roliga med Fjollan är att hon aldrig fattat att hon blivit en (iallafall ganska) gammal hund. Fjollan var verkligen lätt till sinnet.


Nu tänker jag att Fjollan slapp bli en gammal hund. Sorgligt för mig, men hon blev verkligen 9 år ung. Hon hann aldrig få några ålderskrämpor. Och jag har förut tänkt att om Fjollan inte får cancer så kan hon bli hur gammal som helst. Men hon fick cancer. Hon slapp ålderskrämporna.


Fjollan den 2 december 2009. Den sista dagen jag fotograferade henne, som tur var för mig visste inte jag det då.

  

Så mycket den hunden givit...


Villkorslös kärlek personifierad.//Emelie



Av Emelie - 1 januari 2010 12:16

Och så har vi inlett ett nytt decennium. Vinter har vi. Underbart med all snö tycker inte minst våra fyrfota snömonster. Det märks verkligen att snö är bernerns rätta element. Och det bästa för våra kära hundar är det bästa för oss mattar och hussar. Gårdagen firades med långpromenad i vår härliga skog. Bimbosonen från Ledberg kom hit med sin husse och matte. Fine Faust "Zero" 2½ år kan posera. Mycket lik sin mor Bimbo.

    

Solen lös med sin frånvaro så bilderna blev därefter denna mörka årstid. Men snön lyser upp. Och snö är härligt! Tyra fångad i språnget, Doris skymtas i bakgrunden.

  

Tyra och Zero har "ganska" kul ihop.

   

Tyra rimfrost.

Husse Stefan har lekt. En "liten" snöbjörn blev det. Zeros husse Lars dresserar hundarna att attackera...

   

Bull med husse kom till fikat efteråt. Bull är kullbror med Bimbo och son till Fjollan i hennes första kull. Bull är lik sin mor Fjoll i mycket. I mitt tycke så är Bull en av de snyggaste hundarna jag fött upp, kanske den snyggaste....??? Bull är i sina bästa år, 6½ år.

  

   

   

Bull har genomfört ett jätte fint Mh med 1:a på skott när han var två år gammal. Men med åren har Bull, liksom mamma Fjollan blev, blivit känslig för åska och smällar. Bull bor i ett villaområde där det smäller oavbrutet nyårsafton. Bull blev jätte stressad förra nyårsafton. Här i skogen hör vi inget av smällare. Det var jätte trevligt att fira nyår med Tomas och Bull. Jag såg både Bimbo och Fjollan i Bull så jag var lyrisk att få ha honom hos mig denna dag!


Efter fikat åkte familjen Zero för att fira nyår med sin familj. Vi gick en sväng med Bull och mina flickor innan det blev mörkt. Dock lite för mörkt för fotografering men några bilder blev det ändå.

Bull och Tyra, halvsyskon.

  

Bull.

   

Mysigt att burra huvudet i snön tycker Bull.

   

   

Att busa med grabbar tar på krafterna.

   

Och Bull fick fira en lugn nyårsafton utan smällare!

   

   

Tack för att jag fick träffa två härliga Fina Rossinasgrabbar förra årets sista dag! Ett friskt bernerår önskar jag alla bernerägare 2010!


Allt gott!//Emelie   

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards