Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under februari 2010

Av Emelie - 8 februari 2010 16:10

I lördags gick rasspecialen i Sala av stapeln. Är egentligen en tradition för mig att åka dit. Mina flickor brukar vara i god päls så här års men inte i år. Doris var nog i ok pälskondition men tidsmässigt så passade det att prioritera bort Sala i år.


Igår söndag spelade jag först på Fina Rossinas Edetoyota "Malvas" andra lillmattes dop. Malvas första lillmatte heter Agnes och är 2½ år. Lillasyster Hilma är fyra månader och en riktig liten solstråle. Tyvärr har jag inga bilder på dessa söta små prinsessor...kanske skulle be mamma Malin om det... Dopet var så fint och god mat i trevligt sällskap förtärdes efteråt.


Sedan var det bara hem och vända. Igår kväll åkte jag tillbaka till Godegårds kyrka där dopet hållits. Jag skulle spela två Bach-sonater med Marie-Louise på en musikmässa på kvällen. Snart dags för nästa inspelningsomgång. Tre Bach-sonater ska spelas in nu i vår och även en trio-sonat för två flöjter, orgel och cello. Sedan är allt inspelat och dubbel-cd:n ska tryckas....


Fantastiskt underbart kul är det att spela Bach med dessa musiker iallafall. Och efter allt arbete vi lagt ner så måste det bli tryck, men det känns onekligen lite småläskigt.


En hälsning har kommit med mailen igen! Underbara bilder följde med. Fina Rossinas Fina Fatima "Lava" tränas av lillmatte Petronella. Enligt mamma/matte Terese så behöver inte Lava göra så där värst mycket "rätt" för att belönas av lillmatte 1 år. Både Petronella och Lava tycker att den blå lådan är himla skojsig iallafall, så kul har dom båda två!

Nu ska vi se om det finns nåt gott...

 

Ja visst gjorde de det! Duktig Lava!

  

Titta vad jag lärt Lava! Se så fint hon ligger!

 

Lilla prinsessan Petronella har varit på bröllop, så här fin är man då!

     


Tack för dessa bilder!


Allt gott!//Emelie


Av Emelie - 5 februari 2010 20:58

Fina Rossinas Fine Faust "Zero" är i Sälen på skidsemester. Men Zero har fläkt upp en klo. Så det blir mys i stugan och en och annan koppelpromenad iklädd stövel för Zero istället för skidspåret.  

Snö lider dom ingen brist på i Sälen heller.

  

Klon läker bra så snart blir det snörejs utan stövel för Zero igen!


Fina Rossinas Currifjoll "Selma" var störst i kullen när hon föddes. Men efter två veckor så hade alla i kullen vuxit om henne??? Jag la henne till mamma Fjollan men hon var inte så förtjust i att dia??? Hon verkade må bra för övrigt. Jag köpte mjölkersättning och Currifjoll diade glupskt från nappflaska??? En mycket speciell liten valp som jag egentligen ville behålla, blev ju lite förtjust i denna lilla dam... Men jag hade redan valt ut Curricurrie som också heter Selma som "halvfodertik". Hon bor hos en familj här i närheten. Ingen valp skulle stanna här hemma var det bestämt.


Anita med dotter Ebba var här och fastnade för lilla Currifjoll och Currifjoll flyttade så till Skåne. Jag har pratat några gånger under årens lopp med Anita och jag förstår att Selma även fått en alldeles speciell plats i hjärtat hos framförallt matte Anita.


Selma har sedan liten valp följt med Anita som är fotokonstnär på hennes fotoexkursioner. Selma sitter tålmodigt och väntar medans Anita fotograferar. Anita kan tex fotografera fåglar som inte får bli störda och Selma sitter bara stilla och väntar???? Hmmm...så skulle inte mina ouppfostrade flickor göra. Anita har givit ut en fotobok om trakten där dom bor och hon tackar sin trogna följeslagare Selma längst bak i boken.


Selma heter Currifjoll i stamtavlan för att hon är så lik sin mamma Fjollan. Och när Anita beskriver sin exeptionellt glada hund som viftar på svansen med hela kroppen så hör jag ju att hon är lik sin mor mer än till utseendet. Och liksom sin mor och en hel del hel- och halvsystrar så har även Selma en inbyggd propeller. Hon hoppar utan problem över 1½-meter högt staket och då har hon D-höfter på båda sidorna!!!!!?????? Det röntgenresultatet är en gåta för ägarna. Hon har inte visat tillstymmelse till problem, tvärtom! Dom upplever Selma som en extremt smidig hund. Selma är nu 4½ år. Det är bara att hoppas att det fortsätter så.


Familjen har två katter. Den ene katten, Benny, och Selma är de bästa vänner.

Var är maten???

  

Herrarna först... 

  

  

Benny brukar fixa till frisyren på Selma.

 

Nosgos 

 

Selma och lillmatte Ebba poserar för julkort.

   

Selma i hatten

   

Selma liksom flera Fjollan-döttrar gillar att simma.

 

Selma i kvällssolens sken.  

  


Tack för dessa hälsningar!  


Allt gott!//Emelie 

 

Av Emelie - 3 februari 2010 21:24

Tre Fina Rossinas damer var här på besök i söndags. Två av dom var i sin sämsta pälskondition men förevigades givetvis ändå. Presenterar dom i åldersordning, äldst går först...

Fina Rossinas Currietta "Etta"...urfälld...

  

Så söt med de mörkaste vackra ögon man kan tänka sig.

  

  

  

Fina Rossinas Disney af Smejlycka. Hon är i päls men hon har inte så fluffig päls, den är rak och blank.

  

  

Fina Rossinas Edetrea "Rea"...urfälld...

  

  

Promenad blev det förstås. Rea tyckte att det var dåligt plogat så hon plogade mest hela tiden, och såg ut därefter också.

  

 

    

  

Kan inte annat än förundras över att Rea är dotter till min lilla Fjoll. Utseendemässigt har hon inte ärvt nåt av sin mor. Men desto mer efter sin pappa (se förra inlägget).

 

  

  

Tyra är desto mer lik sin mamma. Även när kullsyrrorna kommer på besök...syns vem som är dominant av dessa systrar...

  

Bernerrejs blev det. Först kommer Rea, sen Etta och Tyra sladdar in från drivan. I bakgrunden ses Ettas och Reas husse Mattias.

  

Rea vinner...

  

Oooops vad är detta??? My med sin lille Lancanshire heeler (eller hur det kan stavas???) Harry.

  

En charmig liten kille.

Rea igen med Henrik i bakgrunden. Och Harry kikar fram.

  

Rea med Etta i förgrunden och matte Sanna i bakgrunden. Även Mys dotter Linn och lille Harry skymtas i bakgrunden.

 

Solen går ner bakom den vackra asken på andra sidan vägen. 

    

Tack för denna gången alla goda vänner med era fina hundar!


Allt gott!//Emelie



Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards