Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 10 mars 2010

Hästsko=tur

Av Emelie - 10 mars 2010 14:51

Jag blir alldeles överväldigad över dom fina kommentarerna i förra inlägget! Tusentack!


Jag har ju berättat om vårt Bach-projekt här i bloggen. Vi ska spela in J.S Bachs sju flöjtsonater och en triosonat för två flöjter och basso continuo (klaver och cello). Vi spelar in i Vadstena klosterkyrka vars akustik och atmosfär är helt fantastisk.


Att vi bestämt att spela in dessa sonater på cd sätter en viss press vilket har varit väldigt utvecklande för oss alla. Konserten i söndags var i klosterkyrkan och jag och Marie-Louise spelade två av sonaterna som vi ännu inte spelat in. En i publiken spelade in stora delar av konserten med sin lilla kamera och har lagt ut några av styckena på You Tube. Jag länkade till första satsen i g-moll sonaten i förra inlägget.


Vi skulle egentligen ha spelat in nu. Men vi har skjutit upp inspelningarna. Förhoppningsvis spelar vi in resten i september.


På grund av akustiken i kyrkan så kan man inte klippa i tagningarna. Varje sats spelas in i sin helhet. Det gör att det oundviklingen förekommer fel i alla satser. Det blir inte perfekt, men det blir det inte på konsert heller. Och det är inte det felfria som gör upplevelsen. Men man måste avväga hur mycket som får passera. Man vill ju egentligen att det ska vara perfekt men vad är perfekt???


Syftet med denna inspelning är att förmedla spelglädjen och stämningen som vi känner när vi spelar ihop, speciellt i klosterkyrkan. Och lyckas vi värva några nya Bach-älskare på vägen så är målet nått!


Idag hittade jag en hästsko på vägen på promenaden! Det tolkar jag som tur och lycka! Vädret var vackert och ingen kamera, men jag tog en bild på Tyra som börjar få tillbaka sin päls med min nya mobil.  

Annars så är Doris i höglöp nu. Hon har sent höglöp, hon började löpa samtidigt som Tyra.


Doris mår annars bra. Tyras aptit har varit lite sämre sen hon var i höglöp. Men den börjar bli bättre. Jag får hålla koll att inte Doris äter upp Tyras mat! Tänk, jag som trodde att Doris dagar var räknade i höstas! Så verkar det definitivt inte vara nu, för mig är det fortfarande ett under!

Doris i snöstormen för några veckor sen.

  

Avslutningsvis en mobilbild på Henrik och Rickard på sina traktorer!

   


Allt gott  //Emelie 

 
 
Camilla

Camilla

10 mars 2010 18:21

Det är nyttigt med utmaningar att få pressa sig lite och ta sig an sådant som man kanske inte är van vid , även om det är läskigt ... men som jag förstår det så är nu ju väldigt duktiga så ni kommer helt säkert klara det där galant med skivan .
Och nog måste man väl tolka hästskon som en lyckobringare ;O) kanske det finns små bebbar i Tyra´s mage ... jag håller ju tummarna vet du .
Jag följde ju lite av Doris och eran kamp i höstas och jag är så glad för eran och hennes också så klart att det gick vägen med allt ... det var ju illa där ett tag .
Fick du någonsin reda på vad det var som var fel förresten ?
Må så gott nu
Kram Camilla o Tuffa o Kliff

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

10 mars 2010 18:31

Ja det måtte vara tur i att hitta en hästsko.. Jag tror på lite lycka för er del nu framöver, det kan behövas efter allt annat..

Kramar

http://lanquist.bloggagratis.se

 
Emelie

Emelie

10 mars 2010 22:05

Angående Doris så berodde hennes dåliga blodvärden på dåliga njurar. Varför Doris njurar är/var?? dåliga vet vi inte. Hon hade även förstorade lymfknutor. Doris äter sen i höstas ett foder som avlastar njurarna. Hon fick även en 20-dagars kur med penicillinet ronaxan som är mot fästingsjukdomar i höstas. Hon svarade positivt på det men hennes blodvärden var fortfarande lika dåliga när vi tog nya prover medans hon åt penicillinet. Hon fick ändå äta färdigt kuren och sen har hon bara mått bättre och bättre och äter glupskt sitt njurfoder. Hon väger nu minst 5 kg mer än i höstas! Jag har inte vågat ta nya blodprover. Hon mår bra och det njuter jag av!

http://finarossinas.bloggplatsen.se

 
Maria &Gänget på Ellebäcken

Maria &Gänget på Ellebäcken

11 mars 2010 10:52

Här hade jag missat något otroligt vackert.Men jag har då suttit och lyssnat och njutit idag istället.Dina pojkar tror att våren är nalkandes.Dom har redan satt igång med vårbruket kanske :)
Ha det gott Emelie och tack för en fantastisk musikupplevelse.

Kram Maria

http://ellebackens.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards