Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 22 mars 2010

Tungt

Av Emelie - 22 mars 2010 19:41

Idag åkte jag till veterinären för att kolla upp Doris igen. Hon som ätit med bäst aptit av mina flickor har till och från de senaste dagarna haft väldigt dålig aptit. Vilket Tyra också haft men det oroar mig inte...snarare tvärtom.


Dessutom så skrek Doris till igår och det var tydligt att det berodde på nacken. Idag visade hon inga sådana symptom. I förra veckan så gjorde hon sådär också och det försvann lika snabbt.


Och när det gäller Doris så är jag ju orolig eftersom att hennes njurvärden och blodvärden var så dåliga i höstas...


Så nu kände jag mig tvungen att kolla upp Doris. Det visade sig att hon inte hade någon temp och att lymfknutor kändes bra och även i övrigt. Slemhinnor såg inte bleka ut. Vågen stannade på 38,8 kg så hon är fin i hullet och väger 5 kg mer än i höstas.


MEN blodvärdena var ganska mycket sämre. Både njurvärdena och blodvärdet. Hon har alldeles för lite röda blodkroppar. Även de vita var rubbade.


Jag vill understryka att jag har en väldigt duktig veterinär som jag har stort förtroende för. Vi diskuterade fram och tillbaka. Jag har ju mina misstankar att en fästingsjukdom är inblandad. Min tanke är att det är den som skadat njurarna som sedan gjort att Doris har för få röda blodkroppar. Hon svarade ju så tydligt på ronaxan i höstas. Jag har ju även misstankar nu om att fästingsjukdomen blossat upp igen. Han tycker att bilden ser mer ut som en njursjukdom som alltså kan gå lite upp och ner men prognosen är ju en successiv försämring. Jag går ju mycket på en känsla men veterinären har ju kunskapen. Det som är så bra med Magnus (veterinären) är att han verkligen tar en på allvar och lyssnar och tar in mina argument även om jag "bara" är en hundägare.


Frågan är nu om vi ska sätta in ronaxan (penicillinet mot fästingsjukdomar)??? Ronaxan är belastande på njurarna och gör det ingen nytta så gör det bara skada. Vi ska sova på saken och diskuterade en eventuell vidare-remittering till Strömsholm där specialistkompetens i olika områden finns. Men jag är inte säker på att dom kan ge mig ett säkrare svar.


Nu åt Doris middagen med frisk aptit. Jag har köpt några burkar mjukfoder av det njuravlastande fodret som Doris äter. Det gjorde susen att blanda i några skedar av det i kulorna!


Som ni förstår så är mitt hjärta tungt idag....det var ju detta jag kände på mig...men jag är glad att jag har kollat. Det är ändå bättre att veta även om jag inte säkert kommer att kunna få ett svar på vad som är orsak-verkan. Och som sagt, det är flera risker med att sätta in ett penicillin som belastar Doris njurar ytterligare.


Det är iallafall inte frågan om cancer denna gång. Men hur länge Doris kommer att kunna må hyfsat är omöjligt att säga???


Hittade ännu en bild på mina fina flickor som jag tog i lördags.

  


Allt gott!//Emelie



 
 
Ingen bild

Mysan

22 mars 2010 20:40

Förstår att det känns tungt men det är bättre att veta och hon är ju faktiskt pigg! Det är ingen svag trött o ledsen hund som man möter o det är ju det viktigaste. Tror att man ska avvakta o se kanske löpet också gjort sitt i att belasta hennes redan påverkade blodbild. O att inget av det som belastar i forma av ätbara andra saker kommer till utan bara sånt som är lättsmält o högvärdigt protein o fleromättat fett. Kram på dig se henne för den hon är inte för hur hon kan komma att bli hon är ju en glad o pigg hund nu idag iaf. Trots proverna!

 
Lena Heimark

Lena Heimark

23 mars 2010 08:45

Tänker på er !!!

Kram Lena !!!

http://www.heimarkenskennel.se

 
Ingen bild

Therése

23 mars 2010 11:18

Lilla Doris... Vi hoppas hon blir bra! Vi tänker på er!!

Många kramar från Therése med familj

 
Sandra

Sandra

23 mars 2010 17:31

Älskade Doris.. Vi håller alla tummar och tassar för att det ska gå bra och att hennes värden blir bättre!

Vi tänker på er!
Kramar Sandra

http://lanquist.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards