Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 28 mars 2010

Vårfina

Av Emelie - 28 mars 2010 20:42

Idag har jag pysslat om mina flickor hela dan. Först kände jag igenom dom ordentligt. Jag gav Doris healing. Även Tyra fick. Skönt tyckte dom att det var. Allt för sällan sitter jag och myser med mina flickor så länge som jag gjorde i förmiddags.


Jag blev än en gång påmind om hur smutsiga dom är...eller var. Så när jag ändå var igång så grävde jag först ur golvbrunnen. Vi har en dusch i hundrummet men golvbrunnen brukar gro igen av all sand som flickorna drar in. När jag sen duschar hundarna så brukar det bli översvämning. Men idag föregick jag översvämningen och grävde ur sanden innan jag duschade dom  .


Jag schamponerade och duschade båda flickorna och kammade igenom dom ordentligt. Sen klippte jag klor och tassar och plockade öron och klippte bort päls som spretade lite var stans. Det tar sin tid.


Jag har ju funderat på att raka ner Doris inför fästingsäsongen för att lättare hitta fästingarna. Men jag vet faktiskt inte om det är så smart. Jag har ju köpt bärnstenshalsband mot fästingar i år. Dom funkar så att det blir statiskt av stenarna mot pälsen och detta fungerar avvisande på fästingarna. Det idealiska är lite halvlång päls. Jag tänker att det blir mindre statiskt om jag rakar ner Doris. Dessutom så har ju fästingarna ingen väg att gå innan dom sätter sig fast. Pälsen har trots allt lite skyddande effekt också. Sen tänker jag vara flitig med att tvätta dom i sommar. Minst varannan vecka. Så kanske ni alla gör!? Jag har varit lite slapp med det förut  . Men i år ska det bli bättring  !


De giftiga preparaten mot fästingar är otänkbart att använda för mig. Dels så tror jag att dom är skadliga för hundarna. Dels är dom miljöfarliga. Dels så har jag små barn. Dels så pysslar och naggar mina hundar varandra, speciellt när fästingsäsongen börjar, dom plockar fästingar på varandra...otänkbart helt enkelt.


När mina flickor var rena och fina så fick givetvis kameran följa med på promenaden. Jag fick inte till någon helfigursbild på någon av dom. Men några närbilder blev det. Flest på Doris idag  . Tyvärr med koppel på, men ett måste för Doris nu.

Doris

 

på sniskan 

  

Tyra och Doris

  

  

Doris på sniskan igen

  

Tyra

  

Doris

  

  

Tyra

 

Tyra och Doris 

  

Doris

  

  


Allt gott!//Emelie

 
 
Sandra

Sandra

28 mars 2010 21:43

Vilket dunderarbete du gjort idag :).. Det tar tid att göra hundarna rena, en annan vet ju vilket tid det tar att göra en och två är ju dubbelt upp ;).. Schampo, Balsam, föning, kloklippning, klippa osv.. Men visst är det härligt när det är gjort och fina blev de! De är så vackra så!

Kramar

http://lanquist.bloggagratis.se

 
sytanten

sytanten

28 mars 2010 22:06

Ja dom är alldeles bedårande vackra!!! Din Tyra är väldigt lik våran Tilda(som inte finns mer). Just sådär alldeles otroligt vacker!! När jag är inne på din sida kollar jag lite extra på just Tyra, hon har lite finare tassar än Tilda hade. En av tassarna var bara vit i några strån vid klorna. Kram sytanten

http://sytanten-bettan.blogspot.com

 
Maria

Maria

29 mars 2010 10:10

Det tar tid att fixa till sina älsklingar,men det är ett roligt arbete.Synd att det inte håller så länge, i alla fall inte på mina.Lerbad vareviga dag nu,i alla fall för Tyzon .Han kan inte se vatten förrän han måste ta sig en sväng i det.
Finfina bilder på dina båda töser.Håller tummarna för Tyras ultraljud,det vad på Onsdag va ????Hoppas att det är ett gäng små Fina Rossinor som gömmer sig där inne.
Ha en bra vecka kramar Maria & Co

http://ellebackens.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Therése

29 mars 2010 16:23

Fina bilder! Väldigt fina flickor! Superduktig matte!! Håller verkligen tummarna för att det är valpar (lagom många) i Tyra på ultraljudet på onsdag! Ringer så fort jag kommer från kossorna. Många kramar till den duktiga matten!!

 
Ingen bild

Marie Carlsvärd

29 mars 2010 19:54

Vad fina och välfriserade dom är på fotona. Ja det tar tid att göra vovven fin. Zero går med på dusch och allt vad det innebär, kloklippning är inte heller några som helst problem, men sen har han fått nog. Fönen HATAR han verkligen, och det där med att ansa öron etc, det vår jag göra med en rejäl dos tvång.....men det går till slut:-).

Zero är i alla fall smärtfri sedan två dagar, och det glädjer oss.

Hoppas Doris mår bättre o bättre. Hoppas oxå det finns lite små-berner i magen på Tyra.

Trevlig kväll!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards