Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 29 april 2010

Fortfarande lugnt

Av Emelie - 29 april 2010 13:25

Här är fortfarande lugnt. Tyra har nu gått 8 veckor och 3 dagar.


Igår tvättade jag Doris igen. Eftersom att jag droppar en olja lite här och var i pälsen varannan dag och sprayar varje dag så blir pälsen fort smutsig. Det är nu två veckor sen jag tvättade henne senast. Känns skönt att ha henne iordning inför valpningen oxå. Ja, det är Tyra som ska valpa men även Doris måste pysslas om.


Tyra vaggar fram så tung så tung. Hon vill knappt lämna tomten, rastningsrundorna blir kortare och kortare... Men hon är lugn, ännu inga valpar på gång. Vilket är helt i sin ordning. Tikar brukar ofta vara punktliga med sina 63 dygn. Men nog skulle det vara skönt...inte minst för Tyra!!!...om valpningen kom igång något dygn tidigare.


Tyra är verkligen tung. Jag har inte upplevt någon av mina tikar så tunga sen Rossina väntade kennelns första kull för snart 10 år sen, Rossina var STOR. Då var det 13 valpar i magen. Jag minns hur jag undrade hur uppfödare kunde utsätta sina hundar för dräktighet??? Jag visste ju inte att Rossina väntade en extremt stor kull.


Fjollan, Rossinas dotter och Tyras mamma, verkade knappt berörd av sin dräktighet när hon väntade sin första kull. Hon hade ändå 7 valpar i magen då, men hoppade och studsade som vanligt tiden ut. Samtidigt så är detta Tyras första kull och hon kanske uppträder annorlunda. Jag upplevde Tyra som "tung" och dräktig nästan genast efter parning. Hon blev verkligen helt förbytt. Väldigt behaglig omvandling faktiskt. Den lugna Tyra tilltalar mig, men misstänker att det är tillfälligt. När valparna flyttat så brukar tiken bli sitt gamla vanliga galna jag igen...som jag givetvis ääälskar!


Då vädret var lite finare så blev det lite fotografering av min vackra Tyra. Hon stod där hon stod så det var inte så svårt att fånga henne på bild.

Tyra dräktig 59 (av 63) dygn.

  

  

  

  

  

  

  


Nu ska jag mixa morotssoppan. Förhoppningsvis äter Tyra den under valpningen. Rossina gillade den.


Allt gott!//Emelie


 
 
Madde

Madde

29 april 2010 14:32

WOW vilken mage!!! Ska bli kul att se hur många små bernisar som gömmer sej därinne..
Tack för kommentaren, nu börjar saker och ting äntligen rulla i rätt riktining och visst är han fin Amigo.. Still going strong och alla hans 9 valpar lever och mår bra. En sådan hane lär man nog aldrig få igen. Håller tummarna för att valpningen går bra.
Kram Madde

http://runezzaz.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Marie Carlsvärd

29 april 2010 15:00

Sååå fin hon är i sin dräktighet, sött o rund.

Kanske blir valpning framåt slutet av helgen då. Ska tänka på Er och skicka massa lycka till tankar så att allt går riktigt bra:-).

Vi hörs!
Kram /Marie

 
sytanten

sytanten

29 april 2010 16:30

Oj vilken mage hon har.... måste bo många "gäster" där inne. Ska bli roligt att se dom.
Kram sytanten

http://sytanten-bettan.blogspot.com

 
Ingen bild

Sandra

29 april 2010 22:33

Sicken härlig mage! Lycka till, vi håller tummarna för att allt går fint!

Kramar

 
Ingen bild

Annica

30 april 2010 08:21

Hon är så himla fin. Vi lyckönskar och håller tummarna. Hoppas allt går bra!!!!

 
Marianne

Marianne

30 april 2010 17:04

Inget är som i väntans tider. Jag hoppas du får ordentligt med vila innan valpningen. För det tar på krafterna att vaka. Lycka till med valpningen och naturligtvis så hoppas jag på en problemfri och lätt valpning.
Jag önskar er en trevlig valborg och 1a maj

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards