Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under juli 2010

Av Emelie - 18 juli 2010 11:07

I förrgår, fredag var jag iväg en sväng med Henrik och Rickard och Dina fick följa med. Tyra och Doris fick vara hemma själva.


När jag kom hem så hade Doris jätte ont. Hon hoppade upp i bilen och ville inte hoppa ur. Det syntes att hon hade rejält ont, hon satt, kunde inte lägga sig. Jag gav henne mat i bilen och hon åt som vanligt sin nya mat med frisk aptit.


Jag fick rekommendation om en djurkommunikatör/healer av homeopaten jag anlitat. Jag ringde och hon svarade. Hon kommunicerade med Doris genom mig på telefonen och jag såg tydligt att hon fick kontakt. Jag och Doris fick komma direkt på fredagkvällen!


Jag väntade in Stefan och Henrik då jag hade Rickard här hemma. Efter ca 3 timmar kom dom hem, Doris hoppade inte ur bilen under denna tid och jag såg att hon hade riktigt ont. Så fort Stefan var hemma så åkte vi.


Vid 21-tiden var vi framme. Helt plötsligt kunde inte Doris komma ur bilen fort nog!!!???


Doris fick healing på gräsmattan utanför healerns hus. Doris NJÖT! Ofta brukar det räcka att heala nån kvart på hundar, sen brukar dom tycka att det räcker, men Doris låg helt avslappnad på rygg och njöt i över en timme. Sen ville hon högst motvilligt åka hem.


Healern jobbar helt intuitivt. Hon känner att Doris har en kronisk infektion i blodet som påverkar alla inre organ och går ut i musklerna och bindväven och orsakar inflammation och blödningar där och därav smärtan. Doris hade nu ont i bakänden. Tidigare i våras hade hon ont i nacken som försvann med penicillinet ronaxan.


Efter healingbehandlingen var Doris fortfarande stel men har helt fantastiskt blivit bättre. Hon har även fått homeopatiskt smärtstillande och jag har tydligt sett en otrolig förbättring. Dessutom så har healern hjälpt mig att "prata med" och förstå Doris. Doris har tidigare varit lite skeptisk till att ta sin homeopatmedicin. Men helt naturligt så måste jag ju förklara för Doris vad medicinen är bra för och då förstår ju Doris vad jag ger henne! Nu tar hon sin medicin droppad i en liten skål med vatten. Självklart, men fantastiskt att uppleva.


För mig faller pusselbitarna på plats. Healern ska komma hit i veckan. I fredags behandlade hon Doris akut. Nästa behandling ska hon hitta orsaken och början till Doris sjukdom och lösa knuten. Otroligt!? Ja, vi får se??? Jag frågade om hon kan få upp Doris blodvärde. Hon tror inte att Doris kommer att få helt bra värde men bättre. Skadan på njurarna går ju inte att reparera. Givetvis kan inte en alternativ behandling göra underverk, den följer ju naturens lag. Däremot så tror jag detta är formen som kan hjälpa Doris då jag tror att Doris är extra känslig för kemiska mediciners biverkningar. Homeopatmedel har ju inte biverkningar på det viset. Så hoppet om tillfrisknande för Doris lever vidare...


Underbara bilder fortsätter att komma med mailen! Milla (Greta Garbo, valp 3).

   

   

   

   

Milla är en trygg valp som älskar alla besökare. Det är bara att sätta sig på gräsmattan så kommer Milla och kryper upp i knät för en gosstund. Bad är skönt tycker Milla.

  


Jag har även fått bilder på Zingo. Zingo är två veckor yngre än mina valpar. Och Annica och Jonny har fått en go, lite busig, stor kille! Han är två veckor yngre än Dina men redan större. Han har en riktigt lurvig päls vilket gör att han tycker att det är extra jobbigt med värmen. Men som tur är har Annica och Jonny en sval källare och stuga vid sjön. Han tycker det är skönt och svalkande med vatten men är ingen storsimmare...än iallafall.

Zingo

  

  

  

  

Go va!?


Allt gott!//Emelie








Av Emelie - 15 juli 2010 20:25

Igår firade Stefan och jag 6-årig bröllopsdag  . Det var det bästa firandet av bröllopsdagen hittills! Therése och Jonas (även matte och husse till Gorgeos Charlie, valp 6) tog väl hand om våra pojkar. Tusentack  ! Och Katrin och Johan med familj och ägare till Dinas och Charlies pappa, Lacoste tog väl hand om mina tre bernerflickor. TACK  !


Stefan och jag åt en fantastiskt god trerättersmiddag på Olshammarsgården, kvällssolen strålade. Vin avnjöts till maten då vi även sov över på Olshammarsgården. Urtrevligt ställe, TIPS! Verkligen en lyckad kväll och i morse tog jag ett dopp i Vättern före frukost    .


Vi stannade vid en liten sjö på väg hem från Olshammarsgården så flickorna fick bada lite också, och Dina simmade idag me!


För två år sen åkte jag akut med Bimbo till Strömsholm på vår bröllopsdag. Bimbo visade sig ha spridd cancer och fick somna in för gott 14:e juli -08 bara 5 år gammal, malign histiocytos  .


Tiden som var bokad på Strömsholm för utredning av Doris var igår den 14 juli... Visserligen så hade vi fått komma den 13 juli, men jag avbokade som jag berättat detta besök.


Jag vågar knappt uttala mig om hur Doris mår...jag har ju trott och hoppats att hon blivit piggare och så har ju blodvärdena bara sjunkit. Hon äter iallafall färskfodret med frisk aptit, och även om jag försökt vara försiktig med portionerna så har hon nog börjat lägga på sig lite väl mycket. Positivt i och för sig. Jag märker att hon är extra trött idag eftersom att det givetvis tar extra på henne att sova borta med allt vad det innebär. Givetvis är både Tyra och Dina extra trötta också.


Doris får även homeopatmedel. Homeopatmedel saknar ju helt biverkningar, och är även verkningslöst enligt skeptikerna. Fel medel är verkninslöst, men förhoppningsvis har Doris fått rätt medel för just henne just nu. Jag har stort förtroende för homeopaten jag anlitat. Hon sa direkt att är det cancer så kan hon inte rå på det.


Vi vet ju inte vad som orsakar Doris sjunkande blodvärden mer än att hon har en njurskada, troligtvis är det något mer och vad som orsakat vad är också en obesvarad fråga. Hittills har bilden inte riktigt sett ut som cancer, men...???


Jag upplever iallafall inte Doris tillstånd sämre. Det känns väldigt bra att ge henne mat som hon äter med glädje. Egentligen ska hon inte ha sån mat med en massa protein i för sina njurar, men jag ger henne hellre mat hon verkligen tycker om och så får det bära så länge det bär. Jag har som sagt även stämt av mitt resonemang med min veterinär här och han höll med mig.


Homeopatmedelet har som sagt ingen biverkning så jag kan inte skada Doris med det heller.


Så, så är läget med Doris just nu. Jag hoppas.


Underbara mail kommer från Millas matte (Greta Garbo, valp 3) var och varannan dag. Dom beskriver Milla med bara positiva superlativ  och jag älskar dessa mail som jag läser med ett leende på läpparna. Dom har minsann tagit en ståbild på Milla 10 veckor! Men det var väl inte Milla så där värst förtjust i, men jag tycker ni lyckades bra  !

Fina Rossinas Greta Garbo 10 veckor.

  

Även Milla gillar att bada dessa varma dagar och även Milla har simmat! Efter badet är det mysstund inlindad i en handduk.

  

Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 13 juli 2010 23:33

Ikväll fick vi ett åskväder. En välbehövlig urladdning. Här kom en del regn och luften är nu sval.


Idag har jag hälsat på hos Zingo. Zingo är en bernerkille på lite drygt 8 veckor. Han bor i Motala hos Jonny och Annica som egentligen skulle haft valp 1, Zico...   Nu har Zingo flyttat dit istället  ! Han är efter en halvsyster till Tyra (dom har samma pappa), Betillys Chantilly. Han är sååå go och fin! Lycka till med Zingo! Tyvärr hade jag inte kameran med, men det blir nog tillfälle för fotografering en annan gång. Zingo och halvkusin Dina ska bla gå valpkurs ihop i höst. Kanske kommer Zingo och hälsar på före dess, ni är iallafall hjärtligt välkomna!


Idag blev det en tur ner till sjön igen. Jag, Henrik och Rickard, hundarna och Henriks stora uppblåsta krokodil packade in oss i bilen för några km bilfärd till sjön. Bad har varit nödvändigt de senaste dagarna. De första dagarna bar jag i Dina och la ner henne i vattnet och så simmade hon in till land. Men igår skuttade hon i efter mamma Tyra och Doris och simmade runt alldeles frivilligt! Likaså idag! Hon simmade så mycket så att jag nästan tyckte hon skulle ta det lite lugnt, då simning är en ganska ansträngande sport  , speciellt för en 10-veckorsvalp! Jag lyckades iallafall få ett bildbevis med mobilen idag!

  

Mellan regnskurarna fotograferade jag Dina idag också. Tyvärr inga ståbilder.

Dina 10 veckor.

  

  

  


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 12 juli 2010 18:15

Tack "Sytanten", så roligt att du följer mina bernerflickors väl o ve  !


Denna award innebär att jag ska skriva sju saker om mig själv:

  • Godtrogen.
  • Plikttrogen.
  • Ärlig.
  • Lat.
  • Glad.
  • Ledsen ibland.
  • Energisk.

Sen ska man skicka denna award vidare. Blir inte så idag, då jag inte kan och hinner välja just nu, kanske plockar jag fram den en annan dag och tillägnar just DIG!? Ville bara tacka för denna, alltid lika roligt att få pris   


Förövrigt kan jag berätta att Dina simmade mycket och frivilligt idag på sin 10-veckorsdag  ! Måste föreviga Dina..får se när jag får till det???


Allt gott  //Emelie

Av Emelie - 12 juli 2010 08:56

Som sagt sommar har vi. Klockan är snart 9 och mina pojkar sover fortfarande, inte pappa Stefan då, han jobbar. Högsäsong för målaren nu. Och jag har också en hel del övning på flöjten att ta tag i inför kommande konserter och inspelningar...


Hundarna har fått frukost och en snabb rastning. Det är redan VARMT för dom, för varmt. Skönt är dock att alla tre äter bra. När lilla Dina ätit upp sin mat välter hon i ett obevakat ögonblick Tyras matskål med tassen medans Tyra fortfarande äter och kastar i sig kulorna som hamnar på golvet. Doris äter Nordics färskfoder och hon ÄLSKAR det.


Jag har fått några rapporter via sms och något mail (från Millas matte) och så har jag pratat med några. Allt går så bra med allihop  . Jag menar förstås valparna.


Ett underbart kort på lilla Milla (Greta Garbo).

  


Allt gott i sommarvärmen  //Emelie



Av Emelie - 10 juli 2010 22:41

  

Efter århundradets kallaste vinter så får vi århundradets varmaste sommar! Härligt säger jag bara. Ska de va så ska de va.


Varmt för hundarna är det. En tur till vattnet var väl det enda som kunde passa mitt på dan. Så det blev det. För att Dina också skulle bli svalkad så bar jag ut henne och la ner henne i vattnet...hon kunde simma...inte helt självklart faktiskt, så jag hade en hand under magen på henne. Hon tyckte nog att det var skönt men simmade direkt in till land. Några gånger fick hon tvångsbada, ingen gång gick hon i för att simma frivilligt. Doris tog några simtag men tyckte det var skönast att stå i vattnet och bli svalkad. Tyra är som bekant en riktig simmare.

  

  

Dina vill så gärna till mamma men...

  


     

Doris fick sitta kopplad på land när jag skulle fota. Hon tar sig gärna en repa annars.

  

Min vackra Doris.

  

Min vackra Tyra.

   

Mindre vacker säl som ska fraktas till Västervik imorgon. Henrik ska me...fast han får sitta inne i bilen.

   

Va e de? Rickards ständiga fråga. Nej är hans ständiga svar...

 

    

Allt gott i sommarvärmen.//Emelie




Av Emelie - 9 juli 2010 21:36

...var vad vår dator behövde. Nåt envist elakt började göra datorn knäppare för var dag. Inlämnad hos datordoktorn så fick den tömmas helt för att sen fyllas på igen, inget rensningsprogram han hade funkade.


Nyss gjorde jag även en genomrensning av Doris och Tyra = dusch med schamponering och genomkamning. Dom är båda i värsta fällningen vilket gör dom smutsigare fortare. Pälsen rensas ju lite extra vid tvätt. Dina tvättades för några dagar sen men hon sprang nyfiket runt där jag duschade Doris och Tyra /utomhus) så jag sprutade med slangen på henne lite då och då vilket knappast bekom henne. Hennes lynne är väldigt lovande. Nyfiken och stabil. Busig men inte den livligaste sorten. Vi får se när spökåldrar etc kommer...???


Har inte fotat så mycket dessa dagar. Vädret är varmt och skönt och dagarna fylls av en hel del pyssel av alla de slag.


Fick en rolig gruppild monterad av Madde Hilmersson, TACK, storleksproportionerna på valparna stämmer inte riktigt, men här är dom 8 veckor gamla! valp 6, 3, 4, 5, 2.

 

Avslutar med en go bild på Rickard och Dina tagen för ett tag sen med mobilen.

   

Allt gott i sommarvärmen!//Emelie 

Av Emelie - 5 juli 2010 22:14

Varje kväll har jag fått ett långt mail där Millas (valp 3 Greta Garbo) matte berättar om dagen med deras älskade tillskott i familjen! Helt underbart lyxigt för mig! Känn nu ingen press ni andra, för jag skulle inte hinna läsa om ni alla var lika flitiga!


Glädjande kan jag även berätta att jag fått en hälsning från Berras (Guglielmo ur min första kull) matte som låter hälsa att Berra fortsätter att må bra. Berra har nyss kollats hos veterinären då matte Elly blev lite orolig eftersom att Berra inte sprang utan gick...snart 10 år gammal... Iallafall så visade sig allt vara bra men han ömmade lite på lederna så han fick lite smärtstillande och så sprang han igen.


Avslutningsvis dagens bild på Milla som fått en present på 9-veckors dagen!

 


Allt gott!//Emelie 

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards