Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under juli 2010

Bad

Av Emelie - 5 juli 2010 19:44

Igår och i förrgår var jag iväg med hundarna för bad. I förrgår hade jag kameran med. Dina fyller ju 9 veckor idag! Inga 9-veckorsbilder har jag men det kommer bilder på Dina...


Jag har fått meddelanden från kullsyskonen och bara positivt så här långt! Stor kram på 9-veckorsdan till er! Tiden går fort, snart är ni inte sådär ljuvligt söta längre...man borde passa på och fota massor nu.


Men Dina och mina andra två fastnade på några bilder från badet i förrgår. Först Dina i bilen innan badet.

  

Dina är en badkruka...

  

men en ganska söt sådan...

  

  

Hon är verkligen inte lik sin mor i nåt. Tyra älskar att simma!

  

  

  

Action vid badet.

  

Min vackra Doris...

  

Pigg ändå...

  


Allt gott!//Emelie 


Av Emelie - 5 juli 2010 16:30

Jag vill än en gång tacka här i bloggen för era fina stöttande kommentarer! Jag berättar ju allt här i bloggen också för att jag vill få reaktioner.


Jag har idag avbokat vårt besök på Strömsholm efter att ha pratat med min veterinär om hur jag resonerar. Han förstod mig fullt ut och han ser ju att jag gör det jag tror är bäst för Doris och det är ju det bästa jag kan göra för Doris menar han. Det som oroade mig mest att vi skulle missa är om det har med mjälten att göra och att man kan åtgärda problemet med en operation. Flera saker tyder på att det INTE handlar om mjälten menar veterinären och även jag känner att det inte har med mjälten att göra. Mjälten liksom alla Doris organ kollades ju dessutom med ultraljud nere på Läckeby och inget konstigt noterades då heller.


Omifallatt så ringer jag Strömsholm akut om jag känner så.


Jag har som jag berättat förut konsulterat en homeopat. Hon rekommenderade mig att gå över till Nordic färskfoder på Doris. Hon menar att Doris immunsystem har svårare än andra individaer att ta hand om gifter och tillsatser. Att processen varit långsam visar Doris förvånansvärt pigga tillstånd jämfört med hennes urusla blodvärde. Hon har långsamt vant sig vid dåligt blodvärde.


Doris tyckte inte om sitt specialfoder men färskfodret ÄLSKAR hon. Massor med protein i form av rått oxkött och blod...och hon älskar fodret, och så länge hon vill äta så känns det bra att hon får mat hon verkligen tycker om.


Idag har jag hämtat hennes homeopatdroppar, vi börjar ikväll... Vitsen är att hon ska ta dom frivilligt. Att hon själv ska känna att det är rätt medel för henne just nu. Vi får se??? Jag hoppas givetvis innerligt på detta, som faktiskt känns rätt och bra för Doris nu.


Hoppet är ju det sista som överger. Än har inte Doris gett upp, men det håller inte länge till om ingen förbättring sker.//Emelie

Av Emelie - 3 juli 2010 19:02

Tack alla ni som givit mig råd angående Doris. Det är minsann inget lätt beslut.


Jag vet inte säkert hur jag gör. Men magkänslan säger faktiskt att INTE åka till Strömsholm denna gång. Och detta för att jag tror besöket där tar mer än det ger Doris.


Det är min känsla.//Emelie

Av Emelie - 2 juli 2010 11:50

...av valparna. I förrgår flyttade valp 5 hane Zorro till sin familj. Även han fotograferades innan avfärd.

Great Zorro, valp 5 hane 8 veckor.

  

Och det var matte Susanne som ställde upp honom så här fint på bordet!

Lycka till med er Zorro! Familjen Smedberg med Zorro.

     

Och så var det bara Dina kvar hos mamma.

  

Tyra har inte visat någon saknad efter sina små även om hon myser och busar med Dina. Dina däremot tycker nog att det är lite tråkigt att hennes syskon flyttat, dom hade ju så kul ihop!


Även Dina måste ju fotas innan hon blir för gammal. Så här trött var hon, så då tänkte jag att jag skulle passa på att ta en sittbild.

  

  

  

Ville helst inte sitta, men några bilder blev det på en liten hösäck.

Glimmande Dina, valp 2 tik.

  

  

Och jag kämpade ett bra tag för en ståbild och Stefan fick fota, trodde inte vi lyckades men se EN bild blev ganska ok, även om hon inte riktigt gör sig rättvisa...tycker jag.

  

En härlig liten kavat dam detta. Hon har en så underbar gåstil, minns att Fjollan oxå gick så kavat när hon var valp. Upplever Dina som riktigt behändig. Tyra gick överhuvudtaget aldrig under sina första två år, hon rusade, hoppade och flög fram. Så här långt är Dina riktigt lovande behändig...


Flera underbara mail har jag fått från Millas (valp 3, Greta Garbo) matte. Underbara bilder följer med. Njut av denna lilla sötnos!

  

  

  


Annars kretsar mina tankar mycket kring Doris nu. Idag ringde dom från Strömsholm eftersom remiss skickats dit. När dom beskrev provtagningsplanen så kände jag direkt att andra dagens prover utsätter jag ALDRIG Doris för. Det har jag sagt från början. Inga ryggmärgsprov eller biopsier. Ingen sövning då jag tror det är alldeles för hög risk.


Eventuellt åker jag dit för ultraljud och röntgen, dock helt utan sedering. Och diskussion med specialistveterinär. Men faktum är att jag är tveksam till att detta leder nånvart då jag gjort ultraljud på Läckeby som har fin utrustning och prover har ju tagits och analyserats av flera veterinärer som jag har stor tilltro till. Den dan Doris inte orkar så får hon somna för gott, men tills dess ska hon ha så bra liv som möjligt, det är viktigast. Givetvis kommer jag att låta obducera.


Hon som ringde från Strömsholm var jätte gullig, vår tid står kvar och jag kan ringa i nästa vecka och avboka, annars åker vi dit.


Jag har varit hos en djurhomeopat med Doris som jag fått rekommenderad av en vän som haft positiv erfarenhet av homeopatbehandling på hennes hund. Jag har stort förtroende för homeopaten som jag märker är väldigt kunnig. Jag vill men vågar knappt tro att hon kan hjälpa Doris. Homeopatmedel saknar iallafall helt biverkningar.


Annars är här sommar och sol. Stefan har snidat en säl som Rickard rider på.

  


Kanske skulle ta en tur till en närbelägen sjö, Tyra simmar gärna och kan vara spännande att se vad Dina gillar vattnet?


Allt gott!//Emelie 

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards