Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emelie - 9 augusti 2010 19:48

Vädret lämnar mycket övrigt att önska. Regn dag ut och dag in gör mig både trött och låg i sinnet. Så, nu gjorde jag det jag egentligen har som en regel att INTE göra här i bloggen-klaga på vädret...


Tog iallfall ännu lite mer bilder idag, mest på Dina. Ni ska även få njuta av vackra bilder på Milla "Greta Garbo". Millas matte Anne-Greth tar så vackra bilder, än en gång TUSEN TACK!


Fina Rossinas Greta Garbo "Milla" 3 månader (dom blev det 3 augusti).

Poserar i blåbärsriset.

  

Klättrar på klipporna.

   

Helst tillsammans med husse.

   

Här vaktar jag.

  

Oemotståndlig.

  


Fina Rossinas Glimmande Dina.

  

  

  

  

  

...ganska söt...

  

  

  

Pallar äpplen åt morsan...

  

  

Doris.

  

  

Dina vill inte komma in.

  


Allt gott!//Emelie


Av Emelie - 8 augusti 2010 16:36

Igår fick lilla Dina lite uvi-känningar. Hon hoppar mycket i dypölar i skogen och jag tror att hon är väldigt känslig för bakterier, speciellt nu efter att nyss ha avslutat penicillinkuren. Fukt är förödande tror jag. Iallafall var vädret torrt igår och med mycket c-vitamin så var hon bättre framåt kvällen. Idag är hon nästan symtomfri, men jag måste vara jätte noga. Idag är vädret fuktigt och vi har nyss varit ute en lite längre stund med promenad och busstund ute...


Tog då lite bilder på Dina. Hon är inte helt lättfångad. En "riktig" ståbild har jag inte fått till än. Att träna Dina har även det legat väldigt efter. Men valpkursen börjar snart, så då får jag väl en spark i baken med det.


Fina Rossinas Glimmande Dina 3 månader  

  

  

  

  

  

  

  

Doris 4 år och äldst av mina flickor och Dina 3 månader, yngst är samma generation; barnbarnsbarn till min stamtik Heimarkens Bonanza "Rossina". Hela min uppfödning härstammar efter Rossina. I oktober är det 10 år sen kennelns första kull föddes. Sen dess har 7 kullar med sammanlagt 53 valpar fötts här på kenneln (jag räknar då inte lille 1:an Zico som dog drygt 7 veckor gammal).

Fina Rossinas Dorisday af Smejlycka och Fina Rossinas Glimmande Dina.

  

  //Emelie


Av Emelie - 6 augusti 2010 10:51

Jag tänkte igår på promenaden...och har tänkt så flera gånger de senaste veckorna...att det känns bra. Det känns bra med mina tre bernerflickor. Jag känner att tre bernerflickor är en perfekt storlek på flock för mig just nu. Och just nu känns Doris pigg och glad. Tyra verkar också må bra. Lilla Dina känns som en frisk valp. Betydligt lugnare än mamma Tyra var som valp men inte en lugn valp på nåt vis för det. En lagom valp...gillar lagom.


Det har varit mycket oro för Doris fram och tillbaka det senaste året. Och jag vet ju inte om hennes blodvärde visar det jag känner och hoppas...bättre??? Men det kollar jag...inte än, men när det känns att det är dags.


Igår träffade Milla (Greta Garbo) kullsyrran Kelly (Grace Kelly). Anne-Greth förevigade deras möte med några bilder. Dom kunde nästan inte se skillnad på Katrineholms-systrarna och jag förstår varför...lika som bär! Och lika sin mor PÅ PRICKEN!

Brottningsmatch, Kelly på toppen.

  

Söta upptäckarrumpor...

  

Kelly

  

  

Tack Anne-Greth!


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 5 augusti 2010 19:21

Som jag "antydde" i förra bloggen så är det fullt upp. Barnens sommarlov från dagis är slut vilket innebär att jag får lite tid till välbehövlig övning  . Konserter och inspelning snart...


Men hundarna måste ju alltid ha sitt. Igår kom Zero (Fina Rossinas Fine Faust) förbi med sin husse och matte för att göra oss sällskap på en liten skogsrunda. Skogsrundorna är fortfarande korta för Dinas skull. Kameran var med, men det blev inte så mycket bilder för det. Doris och Tyra är i värsta rugguggleskruden. Dina är ju söt förstås när hon tuggar på en kotte i blåbärsriset.

  

Och Zero lägger huvet sött på sne...

  

Lite busmys i skogen (Tyra, Dina och Zero).

  

Mysigt att ni kom förbi! Flickorna ser fram emot (dag)vistelsen på pensionat Ledberg, och jag är såååå tacksam  !


Som tur är så förser Anne-Greth mig med fina bilder på Dinas kullsyster Milla (Fina Rossinas Greta Garbo). Förutom härliga bilder så får jag sååå mycket härligt att läsa. Och visst är det härligt jämt med valpar...men dom har sina egenheter...mer eller mindre lätta att hantera och mer eller mindre charmiga. Lilla Milla är en liten dam som kräver massor av stimulans. Så hon har verkligen hamnat i rätt hem  . Massor med kärlek och total uppmärksamhet är vad denna lilla dam åtnjuter varje dag...och natt.

Milla

   

   

  

Mamma Tyra var en extremt energisk valp. Jag minns att jag brukade skämta om att hade jag sålt Tyra så hade jag fått tillbaka henne i ett litet paket... Men jag sålde inte Tyra utan jag fick en fantastisk mammatik  . Dina är en betyyyydligt lugnare valp än Tyra var. Vilket jag är tacksam för...


Planen för kvällen är att tvätta mina tre flickor...dom har badat i en dypöl...jag är trött efter en ganska intensiv jobbdag...men nu har jag ju kopplat av här en stund...så kanske...??? 


Allt gott!//Emelie


Av Emelie - 3 augusti 2010 10:45

Nu har jag (egentligen) inte tid med bloggandet. Men dels tycker jag att det är så kul och ska man blogga så ska man ju göra det kontinuerligt tycker jag. Och så har jag lite bilder att visa er.


Idag började mina pojkar på dagis och jag ska passa på att öva inför Bach-konserter och sedan cd-inspelning nu...egentligen...


Men så har jag fått mysiga mail från mysiga Millas mysiga matte med lite mysiga bilder...

Fina Rossinas Greta Garbo "Milla" 13 veckor. Dom blev ju det igår...

  

Sandra och Kristoffer var här en sväng i söndags. Deras lille "fis" heter Fina Rossinas Dacke af Smejlycka "Maddox" och är kullbror med Doris. Sandra tog lite bilder när jag försökte ställa upp Dina på ett bord...men tyvärr får ni inte se dom bilderna...inte Sandras fel...nån gång får ni nog en ståbild på Dina.

Maddox.

  

  

Maddox har en halv ansiktsförlamning, troligtvis efter en borreliainfektion. Men han mår strålande och har ett ljuvligt temperament, liksom kullsyrran Doris också har.

Ni får två bilder med mig och Dina som Sandra tagit...

  

  

Kristoffer och Sandra skaffar sig nog en till berner nån gång...

  

  

  

Några fler härliga bilder på Milla. Här med husse.

  

En av Millas många lillmattar, Wilma.

  

  

Goa Milla.

  

  

  


Allt gott!//Emelie 


Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards