Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 24 september 2010

Ris och torsk

Av Emelie - 24 september 2010 14:15

Har idag varit iväg till veterinären för koll av Dina. Hon är inte mager, hennes blodvärden är bra men tempen var lite förhöjd. Veterinären tyckte det var för tidigt att göra bedömningen att sätta in Flagyl som trots allt är ett antibiotika med biverkningar. Han menade att jag inte försökt allt än...vilket jag ju tycker att jag gjort. Blev lite förtvivlad först men jag har nu valt att lugna ner mig och gå på hans linje. Blir ju "lite" desperat när min snart 5-månaders valp är paj i magen i nu över en månads tid. Att i princip all bajsning sker nattetid gör ju inte det hela bättre.


Men, men. Ger Dina Axilur i fem dagar nu, normal dos för hennes vikt. Dieten kommer den närmsta veckan bestå av ris och torsk och endast detta. Is i magen på matte. Och märker jag ingen förbättring så blir veterinären underrättad....  ....och jag tänker inte vänta i en vecka på resultat....


Jag avmaskar bara Dina. Doris och Tyra har inga symtom men är avmaskade homeopatiskt (= inte avmaskade alls i veterinärvärlden). Doris mår inte bra av Axilur så är det bara, vill undvika att ge henne detta preparat in i det längsta. Jag kör på detta och har han rätt och Dina blir bra på detta sätt så är det givetvis bättre än att sätt in Flagyl.


Jag har bara skickat in prov från en bajsning då jag ville få iväg provet i måndags. Både veterinären och jag är medvetna om att ett negativt svar inte behöver betyda att Dina inte har Giardia som jag fortfarande misstänker att hon har.


Men kanske reder vi ut det så här??? Allt gott!//Emelie

 
 
Camilla

Camilla

24 september 2010 16:41

Att man kan bli smått hysterisk , ja det håller jag med om ... jag var rent ut sagt förbannad då vi hållit på en månad .. men Kliff hade blivit riktigt tunn då, hade han haft lite mer hull så kanske jag hade kännt på annat sätt .
Det förvånar mig inte att provet var negativt , inte nog med att dom är svåra att bli av med dom är kniviga att upptäcka också , jag håller så klart tummarna för att Dina ska bli bra , och att ni kan få lite sömn på nätterna , det tar en del på psyket då man inte får den sömn man behöver .
Det är nog rätt att du tar det lite lugnt med Doris , då hon redan är nedsatt. Vilket talar för att hon nog inte bär på det än iallafall , hon borde ju verkligen visa symtom som är nedsatt i sig själv.
Men jag förstår inte varför dom envisas med ris och torsk ? det är ju ingen föda för en valp , men nu jämnför jag bara med vad som har sagts till mig , gör du som du känner är rätt .. det ska man alltid göra.
Hoppas nu att det vänder , knyter tummarna hårt för det.
Kram Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

Emelie

24 september 2010 17:23

Jo jag var nog lite förbannad ja me... Nej ris och torsk är ingen föda för en valp och det är ju inte meningen att Dina ska gå på det en längre tid. Vitsen är att Dinas tarm ska få den vila den behöver tillräckligt länge... Det är lätt hänt att man börjar trappa upp lite för tidigt just för att det är en valp som behöver sin mat, och så hinner inte tarmen få den vilan den behöver och ju längre tarmen varit irriterad ju längre tid tar det för tarmen att läka. Viktigt är ju att inte Dina utsätts för stressade situationer heller så valpkursen imorgon blir det inget av :-(. Det bästa vore ju om denna behandling räckte och då Dina faktiskt inte är mager eller hade någon inflammationsbild i blodet så får vi ge detta en chans. Håll tummarna!

 
Ingen bild

Cecila

24 september 2010 21:36

Måste bara tillägga... Att se en inflammationsbild i blodet? Nja du, enligt alla världen blodprov som vi tagit har hunden varit frisk som en nötkärna! Med nekroser i tarmen! Åh, jag tycker att din veterinär är ute och cyklar på mycket tunn is!
Biverkningarna är obefintliga mot vad det kan bli för att man inte behandlar jag hade sökt mig till en annan veteirnär, vad tvekar han för? Löjligt att behöva lägga pengar och tid på blodprov! Ja nu blir jag ARG! Det är din hund Emelie och vill du behandla så är det ditt beslut varför hålla på och tramsa för en kur Flagyl, den hjälper ju tarmen att läka!
Kram

 
Ingen bild

Nu är det jag igen...

24 september 2010 21:42

Du Emielie, jag har ett recept över som hänger på kylskåpet, kan skicka det i morgon så har du det på måndag! Kräkarg blir jag, inte så vanligt men det händer.

 
Anneli

Anneli

25 september 2010 10:46

Ja man blir mäktigt less på allt detta väntande och testande. Manne fick magfoder under sin sjukdomstid. Royal Canin har ett juniorfoder för dåliga magar som heter Intestinal. Finns även som vuxenfoder.
Du kan även testa att tillsätta "nyttiga bakterier" ex. FortiFlora (pulver som hälls över maten) eller Diarsanyl,ProCollin+ eller Canicur (en pasta).

Håller verkligen tummarna för att det reder sig med Dina,så hon blir kurant i magen. Det är jättejobbigt att ha en hund som är risig i magen.
Hälsningar Anneli

http://www.skansens.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards