Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under september 2010

Av Emelie - 11 september 2010 21:49

Idag har vi alltså haft vår årliga släktträff här på kenneln! Och lyckat var bara förnamnet  . 17 hundar med tillhörande mattar och hussar var på plats! Och alla var väl inte helt släkt men...


Och duktiga ekipage som tävlade om det åtråvärda piset var det! Vinnaren har två Fina Rossinas hundar som placerade sig som 1:a och 2:a i tävlingen! Förutom detta så fyller vinnaren år idag! Stort GRATTIS Catrin!

Stolt vinnare!

  

Här tillsammans med sina tre berner, förutom priset; Fina Rossinas Disney och Grace Kelly.

  

Korv grillades och avnjöts. Tyra knep även i år en varm från grillen, men klarade sig utan brännskador denna gång.  

Jag plockade fram kameran efter att Zorro, F-kullens pappa Stensängens Nelson med familj åkt hem  . Men Zorro-sonen Zeros (Fine Faust) matte och husse har nog någon bild på honom att skicka till mig...


Men det blev några bilder ändå!

  

Från min första kull kom Fina Rossinas Guglielmo "Berra" som alltså fyller 10 år om ganska exakt 1 månad (10/10 -10). Berra har nog varit med på varenda träff jag anordnat! Jag har fått träffa Berra en hel del under hans liv. Stort tack till matte Elly för det! Jag blir allt lite rörd i hjärtat när denne fartige kille i full galopp springer mot mig och hälsar. Elly hade förvarnat mig om att Berra var lite tröttare nuförtiden. Men jag märkte INTE av det. Han var med på ett hörn hela tiden.

Här till höger.

 

Framför trädet 

  

Kollar in valpbus

  

Som ni ser var inte alla släkt... Heléne hade en gång i tiden en kullsyster till Berra (och till min Fjoll), Fina Rossinas Dorabella "Ronja". Men nu har hon greyhounden Design 4½ månad och franska bulldoggen Molly.

  

  

En annan gamling som besökte oss idag var Bruno. Bruno med husse Christian är hitflyttade från Tyskland. Dom bor inte långt härifrån. Bruno är 11 år!

  

  

Bruno minglar.

  

Från min andra kull kom Bossa! Bossa har hunnit fylla 7 år. Matte Helena var med.

  

 

    

Helenas systerdotter (som jag inte minns namnet på nu, förlåt) var till stor och oumbärlig hjälp. Hon fick hålla Dina och se till att hon inte åt gräs. Dina börjar stabilisera magen med hjälp av specialfoder, hennes mage tål inte att hon äter gräs nu...speciellt som Dina äter MANISKT mycket gräs... Tack för den hjälpen! Jag surrade som vanligt omkring i ett lyckorus bland alla underbara hundar och hussar och mattar och hade noll koll på de mina, varken barn eller hundar så det är tacksamt att andra har det.

Bossa med matte Helena igen och så Dina.

  

  

Även Brunos husse Christian fick hålla koll på Dina.

   

De andra får busa men inte jag...

     

Den enda kullen som var helt orepresenterad var C-kullen.

Men från D-kullen kom alltså dagens tvåa i tävlingen; Disney af Smejlycka med matte Catrin och halvkusinen Grace Kelly. Och min Doris var ju oxå me förstås. Disney med sin familj.

 

D-kullens pappa finns inte längre. Men Marina (som syns i bakgrunden) och Jerker med döttrar Sofie (som oxå syns i bakgrunden) och Emelie har nu leonbergern Zeke.   

    

Från E-kullen kom Edetrea "Rea" med familj.

  

Sanna och Mattias´ dotter Cilla 4 månader.

  

  

   

    

Rea är moster till Dina...

  

Rea.

  

Dina.

  

Marie och Lars kom med Fine Faust "Zero" från F-kullen.

   

   

F-kullens pappa Stensängens Nelson "Zorro" med husse Klas och matte Agneta var med! Men inte jag...med kameran. Men jag hoppas få bilder på dom senare. 

G-kullen var välrepresenterade! Alla utom en (Gorgeus Charlie) var där! Så även pappa Askimsvikens Lacoste med matte Katrin och lillhusse Arvid. Arvid var fö den bäste funktionären på tävlingen! Han hängde upp frågorna, riggade slalombanan, tog tid och plockade ihop frågor och banan efteråt! TACK! Tyvärr ingen bild på Arvid då jag är "något" fixerad vid hundarna.

Lacoste med matte Katrin.

  

  

Fiiiin.

  

  

Dagens vinnare i tävlingen, Grace Kelly med familj.

  

Great Zorro med familj. Susanne och Anders med lillhusse....förlåt minns inte namnet...

  

Greta Garbo Milla med sin familj, Anne-Greth och Gösta.

  

Annica och Jonny skulle ju haft Gigant Zico, men Zico visade sig ha hjärtfel och fick somna in endast 7 veckor gammal  . Men nu har dom Zingo istället, Zingo är knappa två veckor yngre än G-valparna. Zingo är tom släkt med G-valparna! Dom har samma morfar (Edets Clapton "Bigge").

Zingo och Jonny.

  

Mycke bus me G-syskonen va de!

  

  

  

  

  

Grace Kelly och Design.

  

Även Glimmande Dina fick rejsa runt på slutet. Men då hade de flesta syskonen åkt. Så det blev frallan Molly (kallad kaninen på träffen) och "rådjuret" Design som blev Dinas lek-kompisar.

  

  

  

  

  

  

  

  

 

    

Berra och Elly stannade till på en slurk kaffe hemma hos oss innan hemfärden till dalarna. Berra är mormors bror till Dina. Och nog syns det att dessa två är släkt!

  

  

  

Lätt att bli lite våt i ögat när det är dags att säga farväl till gamlingen Berra, kanske för sista gången...han är definitvt inte sjuk på nåt vis, tvärtom, men det kan ju gå fort och 10 år är en aktningsvärd ålder för en berner.

  

Grace Kelly fick en träskalle i baksätet på väg hem.

  

Rickard.

  

  


Så underbart att få ha träffat er alla idag! Tack för att ni kom!


  //Emelie




Av Emelie - 10 september 2010 21:39

Så var morgondagens pris färdigsnidat. De bidde en valp!

  

Välkomna imorgon! Nu regnar det, men uppehåll är utlovat! Men det finns ju inget dåligt väder...


Frågorna är färdigplockade från träden. Hoppas ni alla är vältränade dressyrekipage! Spänningen är oliiiiiidlig! Vem vinner????


Det får vi se imorgon!//Emelie

Av Emelie - 7 september 2010 11:13

På lördag smäller det! Då har vi släktträff här på kenneln. Vissa har tyvärr meddelat att dom inte kan komma. Många har jag inte hört något ifrån. Några är jag lite osäker på om dom fått budskapet!!?? Jag ska försöka hinna nå dessa... Men några blir ni allt som kommer att tävla om det åtråvärda priset! Stefan har inte gjort den än, men jag har beställt en liten berner sågad och målad av Stefan!


Och jag har även bestämt vilken sorts tävling vi ska ha för att vinna detta konstverk. Och jag kommer här att beskriva momenten så att ni kan TRÄNA!!!!


1: Vi kommer att ha en matte/husse-intelligens-tävling. Vi kommer att samla ihop lite blad och barr och kanske nån pinne från skogen och så ska ni säga vad det kommer ifrån för växt. Så nu är det bara att träna på promenaderna i veckan!!!

 

2: Och så blir det en tävling med hund. Momenten ska utföras med lös hund, INGET koppel på! Ni får ha godis, leksak eller vad er hund gillar. Här gäller det att matte/husse är roligast! Inte helt lätt bland alla släktingar, så jag råder er att öva på detta också! Framförallt öva på att vara roligast i alla lägen, allt är tillåtet! Det är två moment som utförs direkt efter varandra.

 

Först ska ni gå en slalombana med hunden, ni får alltså locka med allt, men INGET koppel som styr!

I slutet av slalombanan sitter en funktionär (där får vi nog hjälpas åt), funktionären tar tag i halsbandet på hunden medans husse/matte springer iväg (och ropar och är kul) till en markerad plats. När husse/matte kommer fram till platsen så ropar han/hon på sin hund som då genast släpps av funktionären och hunden rusar i full fart till sin älskade husse/matte!

 

Det enda som räknas är tiden, så fort som möjligt ska det gå. Poängen ni skrapar in i intelligenstävlingen dras ifrån tiden ni får på hundtävlingen, så slutsumman ska alltså vara så låg som möjligt för att vinna Stefans snidade berner!

 

Jag kommer inte att delta i denna tävling förstås, men jag kommer att visa med min kommande lydnads-stjärna Glimmande Dina hur momenten ska gå till! Jag har precis tränat lite fotgående, sitta fot, ligga-ligga kvar med henne och jag blir alldeles lyrisk!!!! Vilken hund! Kan berätta att vi gick fot och tränade utan koppel bland alla andra valpar på valpkursens andra gång för 1½ vecka sen, Dina gjorde ingen som helst ansats till att vilja busa med de andra! Så, nu har jag skrutit, upp till bevis på lördag för mig nu då!

 

Träna nu och VÄLKOMNA på lördag till SLÄKTTRÄFFEN! Alla tider, telefonnummer och annan viktig information läser ni HÄR! //Emelie

 

Av Emelie - 4 september 2010 14:20

Så har G-valparna fyllt 4 månader! Igår närmare bestämt, grattis till er. Jag hoppas få träffa hela kullen på SLÄKTTRÄFFEN!!!! nästa lördag 11:e september. Pappa Lacoste kommer oxå! Allas vår Milla eller Greta Garbo kommer säkert. Jag har fått flera fina bilder på henne de senaste veckorna men jag har inte hunnit med bloggen riktigt. Och bilder på valpar är ju färskvara...dom växer så det knakar. En lysande rykande färsk bild får ni allafall här på....

Fina Rossinas Greta Garbo "Milla" 4 månader  

  

 

Dina har 4 månader ung haft herrbesök idag av ingen mindre än Clintan 5 månader...  ...

 

Förlåt Annesofie...kunde inte låta bli. Han heter närmare bestämt Alnöitens Nonstop Eastwood och kallas Eastwood...inte Clintan... Både Annesofie och jag var ganska flitiga med kamerorna och jag är lovad några fler fina bilder från Annesofie. Annesofie var även biträdande valpmorska när G-kullen föddes. Här följer några bilder från dagen från min kamera.

Eastwood bekantar sig med damerna på andra sidan vägen.

  

  

Alnöitens Nonstop Eastwood 5 månader (i förrgår)

  

  

  

Eastwood ska på sin första utställning nästa lördag. Vi tränade lite...meeeen detta var mycket roligare...

  

  

  

Dina.

  

Turturduvor...   Eastwood 5 månader och Dina 4 månader.

  

  

  

Inte helt lätt att få till hyfsade bilder på båda samtidigt...

Annesofie hjälpte mig att fota Dina stående.

Fina Rossinas Glimmande Dina 4 månader.

  

  

  

  

  

 

Vi ses om en vecka då... Jag håller på att preparera Stefan till att göra ett riktigt, riktigt fint första pris... VÄLKOMNA!!!!//Emelie



Av Emelie - 2 september 2010 11:23

Kom precis in efter en solig septemberpromenad. Tog några bilder i det vackra vädret jag vill delge er.


Jag har intensiva dagar nu med mycket övning och inspelning vissa kvällar.


Med hundarna är allt bra. Dina har haft lite lös mage fram och tillbaka de senaste två veckorna. Just nu är det stabilt, men det gäller att hon inte äter nåt olämpligt. Just nu behövs inget för att magen ska komma i olag. Inget jag oroar mig för då hon är pigg och glad och äter det hon får äta...och lite till som hon INTE får äta i obevakade sekunder... jag tror nog vi ska komma i balans med lilla maggen.


För ett år sen så började turerna med Doris... Just nu är allt väl med henne också. Doris nyss.

  

Och Dina nyss.

  

  

  

  

  


Tyra mår väl men ingen bild på henne idag. Men en från i förrgår!

  

Nu ska jag återgå till flöjten  .


Och tiden går och några svar har jag fått, några kommer, men jag hoppas få träffa lite fler släktingar på SLÄKTTRÄFFEN!!! VÄLKOMNA!

 

Allt gott!//Emelie






















Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards