Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under december 2010

Av Emelie - 18 december 2010 18:33

Nu har jag satt upp ett mål att tävla i lydnad med Dina i Karlskoga i juni! Jag måste bara bestämma nåt sånt för att få ändan ur och ta tag i träning. Jag lärde in lydnadsklass 1-momenten och tävlade två ggr med Rossina för mer än 10 år sen. Hon hade en väldig arbetsvilja och lärde sig saker lätt och snabbt MEN hon var extremt egensinnig med allt vad det innebar... Sen har jag inte tagit tag i någon träning med mina flickor, märkte tex att Fjollan inte var lika lättlärd och sen har jag som sagt inte kommit igång.


Tänkte från början att jag skulle träna något med Dina. Egentligen borde jag träna något där Dina får jobba med nosen för den har jag märkt att hon gärna använder, mer än jag märkt på mina tidigare. Men även om jag skulle vilja träna massa olika saker med alla tre så måste jag inse mina tidsbegränsningar. Så nu har jag bestämt att träna in klass 1 lydnad på Dina. Lika bra att skriva det här så att jag inte kan dra mig ur...det enda som kan bli ett hinder är ev Tyras valpning...men den dagen den "sorgen"...


Tog en massa solbilder för en dryg vecka sen som jag ännu inte lagt in.

Dina

  

  

  

  

Tyra

  

  

  

Mycket bus mellan mor och dotter i snön

            

Idag var vädret inte lika vackert.

Tyra och Dina undrar när Doris tänker komma tillbaka...undrar matte me...

    

Vi passar väl på att rejsa lite medans vi väntar...

  

        

Tyra

    

Dina

      

Pepparkaksgubben Henrik tillsammans med lucian Agnes och tärnan Stina!

  


Allt gott!//EmelieANNONS
Av Emelie - 15 december 2010 19:22

Här är allt bra. Julen närmar sig och då brukar det ju alltid vara fullt upp med allt som ska fixas. Nu gör ju jag i princip INGET av alla borden inför jul men jag lyckas hålla mig sysselsatt ändå. Jag har köpt några julklappar till mina söner men sen har det inte blivit så mycket mer... Blir nog aldrig den där riktiga bullmamma.


En som är en riktig MAMMA det är Anne-Greth! Kan bara tänka mig hur deras julafton kommer att vara med alla barn och barnbarn  ! Anne-Greth bakar och lagar mat för fullt nu inför den stundande julen.


Jag har lekt lite igen. Anne-Greth har tagit så många fina bilder på deras lilla Milla...som inte är så liten längre...men ändå. Jag har gjort ett bildspel igen. Musiken är även denna gång från dubbelalbumet På väg... Siciliano av J.S Bach, jag spelar flöjt och Marie-Louise Beckman spelar orgel.


Klicka på Milla så kommer ni till bildspelet.


Allt gott!//EmelieANNONS
Av Emelie - 11 december 2010 23:27

Följ länken...


Musiken är från det berömda dubbelalbumet "På väg...". Tycker ni det låter vackert så tycker jag att ni ska köpa det, och det gör ni här


Allt gott  //Emelie

Av Emelie - 9 december 2010 22:32

Igår för ett år sen sa jag farväl till Fjollan. Min första egenuppfödda som stannat här på kenneln. Hon fick tre kullar. Doris är barnbarn till Fjollan, Tyra är dotter och Dina är barnbarn.


Jag sa till veterinären när jag lämnade Fjollan som fått somna för gott; "Jag har en kloning hemma" (ingen kan ta min hund ifrån mig) och tänkte då på Tyra. Och visst är dom lika och många är gångerna jag kallat Tyra för Fjollan det senaste året... Men alla är individer, alla är speciella, alla är oersättliga...


Fjollan står fortfarande på pianot i sin urna. Men hon ska spridas från samma sten som hennes mor Rossina och dotter Bimbo spridits ifrån...när tiden är inne...för mig...


Saknar dig så.

  

En knapp vecka innan hon dog...

  

Fjollan drygt 8 år.

  


Allt gott//Emelie

Av Emelie - 7 december 2010 12:23

Tack för era fina och tröstande kommentarer till förra inlägget  


G-kullen har hunnit fylla 7 månader, närmare bestämt den 3:e december. Några härliga bilder på Greta Garbo "Milla" med sin bästis Krille har jag fått.

  

  

  

  

Så fina tillsammans, tack Anne-Greth!


Jag bad även Stefan hjälpa mig med fotografering av Dina uppställd 7 månader gammal.

 


Som jag berättat här i bloggen så har vi haft release på dubbelalbumet På väg... med åtta flöjtsonater av J.S Bach.

  

Det går nu att köpa denna dubbel-cd över nätet www.gemzellmusik.se . Det har strulat lite med uppbyggnaden av hemsidan, men inom kort ska den vara helt färdig. Jag kommer även så snart jag kan att lägga in några korta lyssningsexempel.


  //Emelie


Av Emelie - 4 december 2010 20:48

Fina Rossinas Disney af Smejlycka 2006 04 02 - 2010 12 01

   

För några veckor sen blev Disney plötsligt dålig. Hon hade en stor tumör som spruckit på mjälten. Tumör och mjälte opererades bort, inget syntes på kringliggande organ. Disney återhämtade sig, men långsamt efter operationen. I onsdags kollade matte Catrin upp Disney hos veterinären. Provsvaret på tumören hade kommit...malign histiocytom av den elakaste graden. Ultraljud visade nu förändringar på kringliggande organ.

Det är så tungt när våra vänner blir sjuka och dör i förtid. Mina varmaste tankar till dig Catrin. Det är inte första gången du måste ta farväl av en älskad berner allt för tidigt. Det gör ont. Alldeles för ont.  


Kram  Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Livet på Fina Rossinas kennel med Blogkeen
Följ Livet på Fina Rossinas kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se