Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under mars 2011

Av Emelie - 8 mars 2011 22:38

Idag rullade sig Tyra i något väldigt äckligt på promenaden. Vilket resulterade i att hon nu är nybadad vilket passade bra egentligen. En hel drös med päls kammades ur. Som det ser ut nu så blir det parning för Tyras del nästa vecka...mer om det kommer.

Tyra innan skitrullningen.

  

Lyckades fånga Dina i språnget!

  

Dotter och mor. Morsan Tyra nerskitad...

Dina har allt växt till sig fint, händer mycket under första löpet...

      


Fick några fina bilder på Calmaritens Gazton av Lotta Fracke. Gazton är 7 år fyllda och flyger över staketen där hemma så matte Lotta tappar andan... Denna fina bild tog Lotta idag på sin fine Gazton 7 år och 2 månader gammal, han är verkligen i sina bästa år, det syns!

Calmaritens Gazton

   

Jag hoppas att Tyras kullsyster Fina Rossinas Edetoyota "Malva" dröjer några veckor till med sitt löp. Hon ska hinna få sin utställningsmerit och så vill jag inte ha två kullar för tätt här på kenneln...om nu båda blir dräktiga!? Men om alla mina förhoppningar går i lås så blir det parning och valpar mellan Malva och Gazton också framöver... 

Fina Rossinas Edetoyota

  


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 7 mars 2011 17:26


 

Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 6 mars 2011 21:01

Känner mig lite trött. Går liksom på halvfart. Skönt är det då att hundarna nu tack vare löp inte är lika morgonpigga. Mina flickor brukar vara högst i varv precis före löp och så går dom ner i varv när dom börjar löpa.


Idag lyckades jag fiska fram kameran i tid på promenaden för att få en hyfsad ståbild på Dina 10 månader.

  

Och så blev det en närbild...

   

Igår var det melodifestival. Säga vad man vill om det programmet, men det är lite mysigt att sitta framför tv:n hela familjen. Henrik och Rickard somnade dock ganska snart. Rickard hade lite svårt att hitta skönaste platsen, men till sist så...

  

I fredags kväll åkte Henrik och jag till stan själva. Vi skulle köpa en födelsedagspresent till en dagiskompis till Henrik. När vi handlat den åt vi pizza. En bild på Henrik från pizzerian tagen med mobilen.

  


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 5 mars 2011 13:14

Solen skiner och det är ju nästan kriminellt att inte ta med kameran på promenaden med hundarna...så ni får ännu en blogg stå ut med mina bilder som ser lika dana ut.

Men visst är dom vackra i solens glans mina tre bernerflickor mot den gnistrande snön...som jag nu längtar ska försvinna. Vackrast av dom tre är Dina. Hon har nu massor med päls medans de två andra är i sin raggiga rugguggleperiod.

Dina

  

Idag ser hon lite gladare ut på ögonen! Hon är nog mitt i höglöpet nu att döma av svullen rumpa, och jag hoppas löpet med alla hormoner ebbar ut till rasspecialen på lördag om en vecka. Både för hennes och för hanarnas skull...

Mamma Tyra har inte kommit in i höglöp än. Blir kanske parning....har ännu inte bestämt mig... Ruggigt raggig i pälsen och helt "ofiffad". Tur att hon inte ska på skönhetstävling!

   

Men lika glad för det! 

  

Dotter Dina 10 månader th med mamma Tyra.

  

  

Doris var kopplad idag som vanligt, men i ett obevakat ögonblick då jag släppte kopplet när jag fotograferade så passade hon på    ...med kopplet fladdrande... Men hon kom tillbaka...hyfsat snart.

  

Dina favoritmodellen.

          

En härlig helg i solskenet tillönskas er alla...snart är det vår  ...hoppas jag//Emelie

Av Emelie - 3 mars 2011 18:17

Idag blir G-kullen 10 månader. Milla (Greta Garbo) och Dina (Glimmande Dina) är mitt i sitt första löp. Milla har blivit vuxen och fått värdighet. Dina känns lite låg. Inte sjuk på nåt vis, men lite låg. Inte alltid så lätt att bli vuxen...

  


Fick lite bilder av Millas matte Anne-Greth dagen till ära. Ibland glömmer Milla sin nyvunna vuxna värdighet...

 

Milla och Krille, bästa vänner   

 

Milla jagar möss under snön...

  


Dina har även dragit igång både Doris och Tyra. Doris löper för första gången på ett år. Jag trodde att Tyra skulle löpa om någon månad, hon fäller fortfarande för fullt. Men ofta drar dom ju igång varandra.


Jag har ju valpplaner inför sommaren. Först och främst vill jag para Tyras kullsyster Malva. Malva har inte börjat löpa än och jag håller alla tummar och tår att hon väntar minst en månad till. Hon ska nämligen ställas ut officiellt i april då hon inte har tillräcklig utställningsmerit för att hennes ev valpar ska bli godkända enligt rasklubbens regler och därmed få valpförmedling. Hon har dock tillräcklig merit enligt skk för att jag ska få registrera valpar efter henne.


Jag har ännu inte bestämt mig helt, men KANSKE så parar jag Tyra också. Vi får se??? Beror på lite olika saker. Men ni blir underrättade, det lovar jag! För er som inte hängt med så är Tyra mamma till G-kullen som alltså blir 10 månader idag.


Jag pratade med G-systern Grace Kellys matte igår och Kelly har inte börjat löpa än.


Annars så kom nummerlappen till rasspecialen i Sala idag. Dina är anmäld. Det var som vanligt MASSOR med framförallt tikar anmälda. Jag grämde mig ju lite att jag inte anmälde Malva eftersom att hon behöver en bättre utställningsmerit, men hon är mitt i värsta fällningen och är matt och grå i pälsen nu. Så det var väl kanske lika bra ändå.


Ringde även nyss och anmälde Dina till lydnadsklass 1-kurs. Jag fick knappt anmäla henne eftersom att vi bara hade gått valpkurs (som vi knappt gick fö...) och då egentligen skulle gå en vanlig hundkurs. Men jag fick till sist anmäla Dina... Jag har ju tränat lite lydnadsmoment här hemma i köket, men har en hel del kvar. Och för att få "ändan ur" så måste jag anmäla mig till en kurs. Men som det brukar vara för mig, så såg jag redan nu att de två första kursgångerna brann inne. Malvas utställning den första och spelning på gudstjänst den andra... Som ni förstår så är kursen på söndagsförmiddagar. Dinas valpkurs brann ju inne nästan helt och hållet eftersom att kursen triggade igång parasiten som jag tror orsakade Dinas magkör i höstas. Vi får väl se hur vi får till denna kurs??? Viljan finns, men den räcker inte alltid till  .


Har tappat lite lusten att fotografera på sista tiden. Blir liksom samma foton hela tiden. Men 10-månadersdagen till ära så tog jag ut Dina i gråvädret och tog några bilder. Det var då jag märkte att hon kändes lite låg. Att ta en ståbild själv är inte att tänka på. Men trots att Dina inte är på tipp-topphumör så är hon lika vacker  

  

  

  

  

Och hon har fin päls. Vi får väl se vad domaren i Sala tycker om Dina???


Allt gott!//Emelie


Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards