Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 17 april 2011

So far so GOOD...

Av Emelie - 17 april 2011 17:03

Igår åkte jag med Fina Rossinas Edetoyota "Malva" och Fina Rossinas Glimmande Dina till Lotta Fracke. Lotta har ett hundtrim tillsammans med sin syster som heter Mycke Tassar. Tvätt, fön och lite ansning av flickorna gjordes. Det tog några timmar. Malva som är helt urfälld såg ut så här före...

Idag var det så utställning på schemat för Malva och Dina. Att ställa en pälsras som berner totalt urfälld är helt emot mina principer...egentligen. Men efter bad och fön blev jag positivt överraskad.... Lotta Fracke har tagit bilden.

  

Malva ställdes idag enkom för att få en officiell utställningsmerit. Hon är utställd en gång officiellt, då i unghundsklass. Då Malva aldrig hade tränats i den speciella miljön som utställningssituationen utgör, så visade hon tydligt att hon inte trivdes och fick mycket pga det inte det kvalitetspriset som krävs för att hon skulle bli godkänd för avel enligt SShk:s etiska regler. Eftersom att jag tycker det är viktigt att följa rasklubbens etiska regler för avel så var det alltså tvunget att ställa Malva idag...trots att hon är urfälld. Har inte fått till det tidigare även om jag haft intentionen.


Har nämligen valpplaner för Malvas del.

Blivande far till Malvas ev valpar, Calmaritens Gazton 7 år.

  

Resan i morse började redan kl. 05.30 hemifrån. Jag ville vara på plats i god tid. Vilket vi var....


Den irländska domaren Yvonne Cannon var noggrann och grundlig och sträng. Precis som en domare ska vara. Fina Rossinas-typen föll inte helt domaren i smaken. Dina var först in i ringen av mina flickor. Hennes kvalitetspris blev Very good. Dina var TRÖTT när det äntligen var dags i och med att vi varit där tiiiidigt. Men hon skötte sig strålande, även om hon saknade den där lilla gnistan. Efter Sala så var jag ju lite nervös inför hanteringen, men Dina såg ut som om hon tänkte; "gör vad du vill, jag skiter i vilket, jag är TRÖTT!" Sen stod hon också precis som matte ville (trots att matte, som var mest nervös, trampade Dina på tassen, inte ens det verkade hon märka!) Fina Rossinas Glimmande Dinas kritik:

Pretty bitch but too refined in head for me. Overall could have more angulation. Little too narrow in front, even for her age. Front movement is ok, rear action is narrow. Tailcarriage spoils her outline. Well presented and handled.

Översättning (med reservation för feltolkning, rätta mig gärna!):

Söt tik men för nätt i huvudet för min smak. Kunde vara lite bättre vinklad både fram och bak. Lite för smal i fronten, även för sin ålder. Rörelser fram är ok. Rör sig för trångt bak. Svansföringen förstör intrycket. Bra presenterad och visad.

Som sagt...inte domarens smak...


Sedan var det så Malvas tur att äntra ringen. Jag har miljötränat Malva för detta och den träningen har verkligen givit önskat resultat! Malva hade inga problem varken med miljön eller att visa sig idag, trots att det dessutom var snorhalt (ursäkta uttrycket som är det enda som rätt beskriver) laminatgolv, Malva är egentligen extremt känslig för hala golv....märktes inte!!! Hanteringen passerade också utan problem (hon gjorde ett kort försök att slingra sig, men gav upp dom dumheterna DIREKT) STOR lättnadens suck. Sen hade jag lite svårt att få Malva att stå bra framför domaren. Men jag var så lättad att allt gått så bra tills dess, så jag gav faktiskt upp lite där. Men Malva fick sitt Good som hon behövde. Nån gång blir det revansch när Malva har päls. För "rätt" domare och med päls tror jag att Malva åtminstone kan få ett very good. Faktum är att jag är mer nöjd med Malvas kritik...trots ett sämre kvalitetspris:

Good topline when standing. Good depth of chest. Reasonable turn of stifle. Correct bite. Her head and expression is not for me, not enough strength in her head. Overall a little refined. In movement moves ok. She´s inclined to flick in her pasterns.

Översättning (med reservation för feltolkningar, rätta mig gärna! Speciellt som jag är lite osäker på några formuleringar):

Bra topline ståendes. Bra djup i bröstkorgen. Ok vinklar (???). Korrekt bett. Hennes huvud och uttryck är inte i min smak, inte tillräcklig styrka i huvudet. Hela hon är lite för nätt (helt urfälld dessutom...min kommentar). Rör sig ok. Hon tenderar att vrida in tassarna lite(???).

Konsekvent domare = bra domare...även om hennes och min smak skiljer sig lite...  


Jag är sååå stolt och glad åt dessa tjejjer. Skön paus på väg hem.

  

Och jag är sååå glad åt Maria som hängde med mig som "hundhållare" heeela dagen och fick gå upp i ottan bara för detta! Men hon hade faktiskt tyckt att det var roligt och intressant! Tack Maria!

  

Och glädjen var ömsesidig när Malva fick komma hem till sin familj.

  

Malva lever ett riktigt härligt familjehundsliv på landet. Att Malva äääälskar barn var väldigt tydligt, både här hemma och på utställningen där två små tjejjer var som magneter för Malva.

Malvas småmattar heter Agnes och Hilma. Mamma matte heter Malin och pappa husse heter Magnus.

 

Nu väntar vi med spänning på att Malva ska komma i löp och att parning med Gazton ska bli med en kull valpar som resultat.... Jag håller er underrättade!


Allt gott!//Emelie








 
 
Sarah

Sarah

17 april 2011 20:31

STORT grattis till dina fina tjejer!!! Och jag håller tummarna att parningen går bra :) Kram

http://starlet83.bloggplatsen.se

 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

18 april 2011 00:21

Vad kul att det gick så bra. Massor av grattis!!!
Jaa, smaken är ju som baken......och tur är väl det :-)
Såg i ett tidigare inlägg att det finns fler badtokiga tjejer, hihi. Härligt! Framför allt om man ska iväg och har lite bråttom.
Kram
Susanne

http://quilaoronja.blogspot.com

 
Ingen bild

Annica

18 april 2011 07:49

Kul att det gick bra och hoppas att det går bra med parningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards