Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 19 april 2011

Tack alla kära vänner

Av Emelie - 19 april 2011 09:39

Tack för era fina medkännande och hoppingivande kommentarer och meddelanden jag fått angående Doris färd till de saligas ängder.


Jag har tänkt och känt så mycket. Jag har aldrig fått sådan tid att förbereda mig. Och jag har fått möjlighet att bearbeta och glädja mig så mycket åt Doris. Jag har minst sagt tjatat om alla turer här i bloggen.


Doris kommer att obduceras. Hennes njurar har troligtvis någon njursjukdom...tror jag...men det blir onekligen skönt att (förhoppningsvis) få alla frågetecken uträtade. 


Att Doris levde upp i nästan ett helt år. Åt med frisk aptit och rejsade på mer eller mindre långa turer istället för att succesivt bli sämre förra sommaren är ett under. Och jag misstänker starkt att det blir mer än bekräftat när obduktionsresultatet kommer. Sån glädje jag känt över Doris de senaste månaderna. Och precis som jag önskade så gick det väldigt fort mot slutet. Och Doris personlighet...finner inga ord. Vilken hund!


Doris har varit så tydlig. Mycket tack vare Fatima har jag lärt mig att "prata" med Doris. Nu känner jag faktiskt en stor lättnad. Jag tror att det mycket är Doris lättnad jag känner. Doris fick ett värdigt friskt liv sina sista månader-många månader och hon fick somna fortfarande fräsch och med gott hull. Detta är helt makalöst otroligt med tanke på vad Doris led av. Tacksamheten över detta är något som fyller mitt hjärta.


Och att både Doris och jag kände lättnad gjorde nog avskedet så lugnt och skönt och ljust. Doris var i en för henne känd miljö tillsammans med människor hon kände. Hon somnade så fridfullt. Men att saknaden smärtar kommer jag aldrig ifrån. Men den stora tacksamheten är smärtlindrande.


Doris slutade aldrig att löpa. Malva var här några dagar innan utställningen i söndags. Igår på Doris dödsdag fick jag meddelandet att Malva börjat löpa! Blev så fin symbolik. Doris drog antagligen igång Malvas löp. Och att Malva började dagen efter att hon blivit officiellt godkänd!


Nu hoppas vi att Malva och Gazton vill para sig om ca 2 veckor och att det bär frukt....????


Livet är oändligt förunderligt och helt underbart med våra underbara berner! Älskar denna ras!//Emelie

 
 
Junitjej

Junitjej

19 april 2011 11:56

Doris fick ett rikt liv tillsammans med dig!!!

http://junitjejen.se

 
sytanten

sytanten

19 april 2011 16:03

Ja, det är nog så att det kommer "gott" ur allt oavsett om det är tungt eller mindre jobbigt i början.... jag håller tummarna för Malva och Gazton och naturligtvis dej oxå att det ska bli bra framöver. Kram Sytanten

http://sytanten-bettan.blogspot.com

 
Camilla

Camilla

19 april 2011 17:41

Det gjorde verkligen ont då jag läste om Doris igår, ni har kämpat så tappert både du och Doris under så lång tid, därför känns det extra ledsamt att det inte gick längre.
Men hon har haft ett fint liv hos er ... sprungit lös och dragit iväg på egna turer ;))... kanske inte alltid till matte´s förtjusning ;).
Jag kommer minnas Doris som en levnadsglad tjej, lite smått tokig, och aningens självständig *fniss*.. jag har ju en här hemma som påminner MYCKET om Drois har jag förstått och det är något speciellt med dessa damer.
Skönt är det att läsa att du är fullkomligt trygg i ditt beslut, och jag tolkar det som att Doris var fullkomligt med på notera att det var dags nu.
Precis så var det då vi tog bort Fight ... kommer aldrig någonsin glömma hur lugn han var hela morgonen och då vi kom in till vetrinären .. blickarna han gav oss var av tacksamhet då han låg i Johans famn medans han fick sin spruta.
Men tänk så lustigt ändå det är med livets gång och Malvas löp .. du ska se att det kommer bära frukt nu mellan Malva och Gazton .. kanske har Doris ett finger med i spelet och hjälper till där ;).
Må så gott
Kram Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anki

19 april 2011 19:15

Så tråkigt att läsa om Doris, vet hur mycket du och Doris har kämpat. Men hon fick ett bra sista år och det tror jag också att du känner i all sorg. Men det är alltid lika hemskt att vara med om detta! Hör av mig snart... Kram Anki

 
Carina

Carina

20 april 2011 00:35

Läste om Doris bortgång...
Stor kram till dig och din familj Emelie.
/ Carina

http://www.wivikens.e

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards