Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 26 april 2011

10½

Av Emelie - 26 april 2011 11:09

Igår kom en hälsning från Berras matte. Berra är från min första kull och har precis passerat 10½ år.


Berra mår bra! Han sover lite mer nuförtiden, men när det kommer folk och hälsar på så glömmer han bort sin ålder. Tänk om fler berner kan få passera tio år och må så bra i framtiden. Jag vill hoppas och tro så.


Vad jag vet så är det tre som fortfarande lever från min första kull. Min lilla Fjoll blev lite drygt 9 år, vilket man får vara tacksam för. Hade hon inte fått cancer så hade hon kunnat bli hur gammal som helst kändes det som. Ålderskrämporna hade inte hunnit börja på henne. För mig känns cancer som den stora boven i vår ras och det visar ju även statistiken. Ingen lätt sjukdom att komma tillrätta med.


Berra har alltid varit en fartig kille. Matte Elly är en frilufsare och Berra har varit med på alla möjliga äventyr...och är fortfarande. Denna dagen skulle det skådas fåglar men det blev visst kor...


  

För några dagar sen fick jag en så fin bild på Milla från min G-kull.

   Deras 1-årsdag närmar sig. Med den närmar sig även röntgen av lederna. Ingen har visat några problem under sitt första levnadsår vilket är ett gott tecken oavsett vad deras röntgenresultat blir. Berra tex fick vid sin första röntgen en D och en C-höft. Han hade inte visat något, utan tvärtom så var han en extremt fartig kille som rusade fram i tillvaron. Då han varit så kraftigt sederad vid röntgen så valde matte Elly att röntga om Berra vid 3-års ålder. Hon vände sig då till en annan veterinär. Resultatet vid omröntgen visade på en A(!!!!) och en C-höft. Elly fick se bilderna och C-höftens höftkula var lite mindre. Berra har varit lite stel och ätit smärtstillande på äldre dagar, jag vet faktiskt inte om han står på någon sådan medicin nu. Men Berra har alltid varit en fartig kille och när jag träffade honom senast några veckor före sin 10-årsdag så var han en extremt rörlig 10-åring. 


Tyras kullsyster Malva, Fina Rossinas Edetoyota, hör också till kategorin racer-berner. En muskulös och smidig tjej som flyger fram i sin tillvaro. Hon ska få träffa Calmaritens Gazton i helgen. Även Gazton hoppar och far 7 år fyllda...vad månde bliva om det blir valpar mellan dessa två??? Vi får se vad dom vill i helgen-nästa vecka först och främst??

Jag tillsammans med Dina och Malva

Allt gott!//Emelie 

  


 
 
Ingen bild

Anne-Greth & Gösta

26 april 2011 12:03

SÅ härligt med Berra! Vilken kille!
Vi håller tummarna för att Malva och Gazton ska vara på göra-bebis-humör. Tre jättesöta tjejer på den sista bilden. Kram till er alla!

 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

26 april 2011 14:03

Man önskar att alla bernrar kunde få ett så långt liv. Att vara lite trött på ålderns höst är ju ok ;-)
Spännande att se vad som händer mellan Gazton o Malva!!!
Ha en bra vecka
Kram
Susanne

http://quilaoronja.blogspot.com

 
Sarah

Sarah

26 april 2011 16:28

Jag hoppas och tror också att det kommer bli fler fina bernrar som kommer uppåt i åldrarna.. Härligt att dom är så pigga trots ålder :) Är så mysigt att så gamla hundar när dom är pigga och glada!!
Haha kan bli väldiga busfrön som kommer från Malva och Gazton :)
Ha det gott!
KRAMAr

http://starlet83.bloggplatsen.se

 
sytanten

sytanten

26 april 2011 17:13

Visst är det häftigt när berner blir gammal om dom får ha hälsan givetvis. Min ena blev 9 år den andra "lillflickan" skulle fylla 13 samma år som vi beslöt att hon skulle få vila för gott, då var hon inte sjuk i bemärkelse sjuk utan väldigt, väldigt senil och orolig så veterinären tyckte att vi gjorde rätt beslut. Vi gjorde ingen obduktion så vi vet igentligen inte om det fanns nån sjukdom på det viset. 9 åringen Tilda hade njurproblem, vi vet inte om det var efter nån halsinfektion eller möjligen nån festingsjukdom. Men idag spelar det inte någon roll för vi vet att vi gjorde rätt när det var dax för "flickorna". Nu går vi åter i hundköpar tankar, men får nog vänta kanske nåt år till.... Till dess att det blir en ny berner så kollar jag "in hos dej" och "får lite hund den vägen".
Kram sytanten

http://sytanten-bettan.blogspot.com

 
Marie Sandberg

Marie Sandberg

26 april 2011 21:07

Måste vara jobbigt med såna ras-specifika sjukdomar som tex höfter och cancer... Whippet är (än så länge) en ras som inte har några ras-specifika sjukdomar i sig och man får vara glad så länge det varar och håller i sig.
Jag blev verkligen väldigt förtjust i dina flickor när vi gick promenaden vid Medevi Brygga/Torpa Sand häromdagen:-). Supermysiga godmodiga och framför allt "Whippet-vänliga" kompisar:-). Allt gott Emelie! Vi hörs och syns snart hoppas jag. Kommer ni till Valborgsfirandet vid brunnen måntro?
Kramar Marie och Whippet-ligan

http://www.mibisans.se

 
Quila o Ronja

Quila o Ronja

28 april 2011 10:01

Sv. Joo, precis som en kattunge......men det är hon ju inte ;-) Hon är inte heller bakhög alls, hennes virvlar på baken ger en synvilla. Det kan man konstatera när man ser henne i vått tillstånd, vilket händer ganska ofta, hihi. Bemödar mig inte med att blåsa ner det, eftersom vi inte ändå inte ställer henne.
Ha en riktigt fin dag i solen.
Ses på söndag
Kram
Susanne

http://quilaoronja.blogspot.com

 
Sarah

Sarah

28 april 2011 10:31

Sv;Precis,det är ju exakt som du säger... Tyvärr fick jag varken tikens eller hanens namn. Kanske jag skulle ha fått om jag tittade på valparna och så. Men eftersom hon sa som hon gjorde så valde vi ju bort valparna direkt för ingen av oss vill gå genom att få en hund som kanske får grava fel och vi får ta bort den tidigt.. DET kan jag ju ske ändå men man kan ju förbättra förutsättningar lite med att välja bra hundar med bra statistik.

Jag vet så väl vem denna Veterinär är så jag kan tänka mig att han kan ha sagt som hon påstår att han sa. Men som du säger, han kan ju absolut inte veta om dom blir fria eller inte. För det är ju inte ens säkert att alla valpar i en kull blir fria om det är bra statistik liksom.

Åhhh ser fram emot eran parning och om det blir något :D Jag håller tummarna hårt!! KRAM

http://starlet83.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards