Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under mars 2012

Av Emelie - 14 mars 2012 20:11

För flera år sen gick jag en utställningskurs för en jätte duktig tjej. Susie Larsson heter hon. Dina är svår att ställa upp så att hon står fint med bra hållning. Jag kontaktade Susie för att få lite tips. Idag har jag träffat Susie. Och hon är verkligen duktig....nu gäller det "bara" att jag tränar.


Susie har två shibor och en japansk spets. Shiborna är pappa Pujo och dotter Ikki. Pappa Pujo gick demonstrativt in när jag riktade kameran mot honom... Susie har tränat Pujo...som egentligen från början inte är road av utställning till att visa upp sig och nu är multichampion. Hans dotter Ikki är en riktigt söt och charmig liten tjej. Blir nog några titlar på henne också framöver. Hon är bara 7½ månad än...

     

Kö upp på utställningsbordet.

 

På söndag ska Susie ställa sina hundar i Malmö. Japanska spetsen Smulan 10 år.

 

Här tillsammans med Ikki på utställningsbordet.

 

Ikki

     

Tack Lotta för idag också....och förlåt.... Lotta höll i mina två när jag sprang med en. Jag hade nämligen med mig Malva idag också eftersom att hon också är anmäld till Sala...och Tyra fick också följa med... Malva ställer förresten upp sig snyggt mycket lättare än Dina. Vi hade ingen stans att binda hundarna medans dom väntade. Lotta blev omkulldragen...TVÅ gånger av mina ystra...i leran... Som tur var gjorde sig inte Lotta illa...men det såg inte roligt ut....förlåt Lotta å mina ystras vägnar...och matten som har dålig pli... Mellan vurporna tog Lotta några bilder...tack för dom också!

Malva, Tyra och Dina lyssnar uppmärkasamt på fröken...

 

Malva

   

Kullsyster Tyra...

     

Jaha...säger fröken...så här ska du göra...

 njae...kanske inte riktigt så... Susie ger mig många bra tips idag!

 

Dina är inte så värst road av utställningsmomenten...men undersöker gärna sin omgivning...

Malva står däremot fint.

 

Och går fint, här med fröken.

 

En himla trevlig fröken tyckte Malva! Tusen tack Susie för idag!

   

Vi lämnade tillbaka Malva sen. Malvas yngsta matte Hilma.

 

Storasyster Agnes visar Henrik hur man ger kossorna vatten. Jätte kul tyckte Henrik! Mycket fniss...

 

Lek. Hilma och Rickard tittar fram...

 

Henrik och Rickard puttar på Hilma.

 


Och tack Anne-Greth för ett par otroligt vackra over knee sockor som kom med posten idag! Jag har använt Anne-Greths over knee sockor flitigt i vinter. Att ha valpköpare som stickar vackra sköna sockor till sig är bara för lyxigt!! Tusen tack!


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 12 mars 2012 17:45

Våren har kommit!! Vilket väder vi haft! Kameran får följa med på promenaderna. Flickorna är (eller var när det gäller Dina...) i sin tufsiga period. Tyra fäller och har blivit sådär grådammig som dom blir mot slutet innan den nya blanka pälsen kommer. Men pigg och glad är Tyra för det...och vacker med...

       

Tyra och Dina

 

Dina är ju anmäld till Sala om två veckor. Alltså vår rasspecial. Jag trodde Dina skulle vara helt urfälld och tråkig i pälsen då...som Tyra fortfarande är...men Dina har en ganska kort löpcykel och slutade fälla och körde igång med löpet tidigare än jag trott. Jag chansade på att slänga in en anmälan för Dina. Dina har långt ifrån fått all sin päls tillbaka. Och just på rumpan lockar sig pälsen och där har hon inte fällt alls ser det ut som! Kolla in Dinas "rumpkudde".

 

På utställning vill man ju visa hundarna från sin bästa sida. Just den här rumpkudden har faktiskt varit lite orättvis då Dinas rygglinje upplevs betydligt mer bakhög än hon faktiskt är. Dina igår på promenaden. Fortfarande tufsig och spretig i pälsen.

     

Jag fixade lite med hennes lockiga rumpkudde igår. Tog även bort lite spret runt öronen och tassarna. Lite bättre blev det... Dina igår...hon står INTE bra här.

 

Dina i förmiddags här uppe i "brasta".

       

Har tänkt ett tag men i eftermiddags gjorde jag det. Jag tvättade båda hundarna. Tyra fäller fortfarande riktigt mycket. Då är det bra med en tvätt med rejäl urkamning. Dom blir även väldigt feta i pälsen när dom fäller som värst...talgproduktionen ökar, därav blir dom som lite dammgrå i pälsen också. Tvättade även Dina och fönade henne också. Hon blir nog fin till Sala...

Dina nytvättad och fönad idag.

 

Oj...blev visst fel, jag har INTE tagit den här bilden. Den här bilden tog Stefan när jag ställde upp Dina snabbt. Stefan hade bråttom iväg... Jag hoppas få lite hjälp hur jag ska ställa upp Dina. Hon står helst som en hösäck på utställning...

Här lyckades jag fånga Dina när hon står riktigt fint...nytvättad och nyfönad...

 


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 4 mars 2012 23:37

Frosseri på hög nivå har jag ägnat mig åt idag. Jag tillsammans med två glada tjejer, Frida och Mia, hejade fram våra idoler Cinzia med sin Theo på en show som hette duga. Puppy of the Year 2011 skulle idag koras. Teaparty på Grand Hotel i Stockholm samtidigt som man njuter ögongodis i långa rader.


Inte mindre än tre berner hade kvalificerat sig för att delta i denna show.

Berntiers Simply the Best som tom kom som 2:a hane av alla hanar!!! GRATTIS!!!!

 

Kronblommas Macduff

 

Och så dagens stora stjärna i våra ögon Berningtons Widunder alias Theo i frostigt landskap ute på Värmdö i morse.

       

Jag har i helgen fått lära känna en helt fantstisk berner! Han går inte i ord att beskriva. Så ni kommer få njuta av honom i bildkavalkad istället 

Theo hoppar ut från bilen när vi parkerat utanför Grand Hotel och blev genast beundrad av en förbipasserande turist.

 

Frida beredd med kameran inför showen!

   

Inne på Grand Hotel ser vi flera hundar i "Green room".

Basenjiflicka måste ha rosa

 

Dagens tvåa av hanarna Berntiers Simply the Best fiffas inför showen.

 

Liten valp blir stor...

   

Där var varmt så Cinzia tar ut Theo på en rastning.

  Där träffar vi en av de andra två bernerna, Duffy


Snart är det dags för showen att börja. Hanarna först. Cinzia visar Theo strålande bra och Theo gillar att visa upp sig! Han vinner sin första "kamp" mot en Bedlington terrier. Tyvärr ingen bra kvalité på mina bilder från scenen.

 


                  

Domare idag var Göran Bodegård

I nästa kamp mötte Theo en tax, men där valde domaren taxen.


Vi delade bord med ett trevligt par som hade sin egenuppfödda leonberger med. En urmysig kille.

       

Även han vann sitt första heat men åkte ut i det andra.

Annars var det en brokig skara både hundar och handlers. Jag var överlag imponerad av både hundarna och de som visade dom. En hundshow av hög kvalité. Inte minst med tanke på att hundarna var mellan 1 och 1½ år ca.

Duffy visas proffsigt.

 

En amerikansk cocker spaniel...

 

En söt och charmig basenji visas av sin söta duktiga handler.

   

Vinnande hane. En staffordshire terrier. Härlig utstrålning!

 

Dagens vinnare blev old english sheepdogtiken Kerjalee Showtime Girl...jag lovar att matte var flitig med borsten... Här är vinnaren i Green room för att kammas och bli fin...

 

Här vinner hon mot tvåan av tikarna...en urcharmig engelsk bulldogg som jag fick flera pussar av efteråt när jag hälsade på henne.

Här vinner hon mot vinnande hane den urcharmige stafford shire bullterriern Garpenborgs Globetrotter

 

Dagens vinnare!!!!

   

Men vi hade bara ögon för Theo...rosettfotografering efter showen...tyvärr blev ljuset inget bra. Vet ju att Theos uppfödare tar helt fantastiska bilder...men håll till godo med några bilder på denne norske goe gutt!!

                                 

En solig promenad i Stockholm avslutade dagen innan vi satte oss i bilen för att bege oss hemåt. Theo var ett beundrat inslag idag på Stockholms gator där han vacker och med en godmodig, nyfiken utstrålning intog Stockholm!


Tusen tack Cinzia, Frida, Mia för idag!!! (Bilder kommer med mailen imorgon Cinzia...)


 //Emelie

Av Emelie - 2 mars 2012 17:31

Tack för all omtänksamhet jag mött i och med att jag "läckte ut" att jag var deppig! Jag påpekar än en gång att jag inte har blivit ojuste behandlad. Varken här i bloggen, på facebook eller i verkliga livet. Men det kan kännas tungt ändå. Kommunikation är inte alltid så lätt.


Och jag uppskattar mina glädjeämnen i livet stort. Men ibland kan man faktiskt både vara glad OCH ledsen av olika anledningar.


Imorgon beger jag mig iväg på en lyxresa alldeles själv. Utan familj och hundar. På söndag blir det show. Puppy of the Year 2011 ska koras! Det är en show för valpar av alla raser som utmärkt sig på utställningarna under 2011. Tre berner har kvalificerat sig till denna show. Vi är Berningtons Widunders hejarklack.


Berningtons Widunder "Theo" 1 år, fotograf är matte Cinzia Lundgren

 


Influensan har tappat greppet om mig och barnen helt nu medan Stefan fortfarande inte är helt bra.


Solen skiner på promenaderna! Tyra är urfälld och matt i pälsen. Men i solen glänser även Tyra!

 

Vårkänslor!

 

Dina odlar sin päls inför rasspecialen i Sala...än har hon några veckor kvar att odla...och tur är väl det.... Men den lockiga rumpkudden vet jag inte vad vi ska göra med???

   

Så ofiffad och söt man kan bli!!


Blir spännande rapport med bilder efter söndagens evenemang....heja Theo!!!


Allt gott!//Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Skapa flashcards