Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 10 maj 2012

En sorglig dag

Av Emelie - 10 maj 2012 13:27

 

Fina Rossinas Elvira

2000 10 10 - 2012 05 10


Idag fick Elvira, sista som var kvar i min första kull, lämna sin matte Emma för att springa på de saligas ängder. Matte Emma har kvar Elviras son Prinsen hos sig.

 

Tack Emma. Elvira har haft ett långt och friskt bernerliv som hon lämnar med lätthet för att springa med sina kullsyskon och sina föräldrar på de gröna ängderna i hundhimlen. Hennes syster Fjollan var lätt i sinnet när hon tittade på mig när hon lämnade mig med sjukvårdaren. Jag såg henne aldrig vaken igen. Jag vet att Elvira hade samma lätta sinnelag.


Bilder jag tog på Elvira och hennes matte Emma när jag träffade dom på hundutställning i Växjö i november 2011.


 


       

Farväl finaste Elvira och hälsa mina kära där uppe.

 


Tyra och jag åkte upp till Sundsvall i måndags. Vi skulle ju på parningsdate.... Jag tog ett progesteronprov på Tyra för att säkert veta att jag åkte rätt dag. Jag trodde att jag tog provet i god tid, men när jag fick svaret så visade det sig att hon låg så högt i sitt värde att det fanns risk att jag inte skulle hinna upp i tid. Jag ville inte tro på dom där siffrorna... Åkte upp och hundarna försökte enträget, vilket gjorde att jag fortsatte att inte tro på siffrorna... Men det blev aldrig någon hängning...troligtvis pga att det just var fel i tiden. Så även om det blivit det, så hade det nog inte blivit valpar...??? Just nu så känns detta med parning och valpar ÄNNU krångligare än vad jag tyckte innan.


Även om jag med facit i hand tycker att det var onödigt av mig att åka upp, så var det en bra resa på andra vis. Jag och Tyra fick möjlighet att lära känna Doremis Kliff Ford ganska väl. Och jag kan nog tala för både Tyra och mig när jag säger att han är en höjdarkille som jag tror passar väldigt bra ihop med Tyra på flera vis. Hans lugna goda temperament inte minst! Han är verkligen GOD ända ut i klospetsarna. Liksom jag tycker Tyra är också förstås. Så vi hoppas att jag lyckas pricka bättre dag nästa löp!


Dessutom så tycker jag att Kliff har en väldigt trevlig matte. Varken Camilla eller jag lider av tunghäfta på något vis och vi delar passionen att prata HUND! Detta ämne är helt outtömligt, så många långa trevliga pratstunder har jag också haft uppe i Sundsvall. Dessutom har jag hunnit öva en hel del inför Bach-konserten i Vadstena klosterkyrka den 17 maj kl. 21.00   Så nu fortsätter Tyra och jag som planerat att satsa på draget och Arbetsprovet i vår. Och jag hoppas på Tyra-Kliff-valpar tidig vår 2013 istället.


När vi kom hem hit så visade det sig att även Dina kommit i löp igen! Dina och även Tyra en sväng, löpte i februari. Så nu är det ju egentligen för tidigt. Men jag tror dom försöker synka ihop sig...så det blir lite hit och dit med hormonerna. Matte hänger definitivt inte med i svängarna. Så vi får se när flickorna tänker löpa nästa gång??? Om det blir i november-december som jag tror eller??? Vågar inte uttala mig egentligen...


Igår kväll när dom ännu en gång försökte och försökte....båda ville...men det blev ingen hängning, så kände jag att det fick räcka. Jag bestämde mig för att åka hemåt direkt på natten. Så kl. 21.30 åkte jag från Sundsvall och kom hem kl. 03.30 Det var regnigt långa sträckor. Jobbig resa men den gick bra!


Allt gott//Emelie

 
 
Ingen bild

Anne-Greth & Gösta

10 maj 2012 14:35

Åh, stackars Emma! Vi skickar massor av tröstande kramar till dig och givetvis till dig, lilla Emelie. När en hund haft ett så långt och bra liv måste man ju vara ödmjuk och tacksam och också tillåta sig - med all rätt - att vara stolt. Nu träffas dom där uppe - syskonen.
Så synd att parningen inte lyckades, men det var väl bara inte meningen att det skulle bli en höstkull. Nu får du, Tyra och Kliff se fram emot en vårkull i stället.
Så irriterande att dina tjejer försöker samordna sina löp och därför inte riktigt har någon speciell löpperiod, men till slut lyckas dom föroppningsvis med samordningen och då blir det ordning på torpet - om dom inte ska passa in dina perioder också, smile. Har hört/läst att det är ganska vanligt.
Varmaste kramarna till dig, tjejerna, killarna och denna gång också till Emma från Anne-Greth, Gösta, Milla & Moses!

 
Ingen bild

Emma och Prinsen

10 maj 2012 16:32

Under bara hund som fattas oss! Finns inte ord för hur mycket hon kommer vara saknad!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards