Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 27 maj 2012

Lotteri till förmån för friskare berner!!

Av Emelie - 27 maj 2012 12:33

Har precis pratat med Carina Persson som är ansvarig för arrangemangen inför helgens rasspecial i Degerfors...eller närmare bestämt på Degernäs camping.


I helgen startar ett för mig personligen, väldigt behjärtansvärt projekt. Det går att läsa närmare om projektet på SShK:s hemsida.


I helgen kommer blodprovstagningar tas på så många berner och grosser som möjligt. Ägaren får även fylla i ett hälsoformulär för sin hund. Provtagningarna subventioneras helt av Svenska Sennenhundklubben. Målet är att samla in prover från så många som möjligt. Alla bevistar ju inte våra rasspecialer. Men jag TROR att tanken är att om du är med i SShK så ska blodprover från din hund subeventioneras även om du tar det hos veterinär. Men formuläret ska också fyllas i. Jag vet inte hur exakt allt kommer fortsätta att organiseras. Men jag kommer hålla koll och informera så fort jag vet exakt hur ni kan gå till väga för att vara med i detta projekt med er hund!


Jag övertalade min käre make att såga ut en berner som vi (eller egentligen han) skänker som pris till ett lotteri där intäkterna oavkortat går till detta forskningsprojekt. Pengarna kommer att sättas in på SShK:s konto och öronmärkas till detta specifika projekt. Jag skänker även tre stycken av våra dubbel-CD som priser också till detta lotteri.


Nu har Carina och jag diskuterat oss fram till hur exakt det ska gå till. Jag har fått lite förfrågningar från vänner som inte kommer till Degerfors i helgen men ändå är intresserade av att vara med på utlottningen av detta konstverk.

(Glömde min fina kamera i Stockholm i helgen, här en första bild tagen med min mobil på den utsågade bernern som kommer målas i de rätta färgerna. Dina poserar bredvid.)

 

Carina kommer att göra en lista med 200 nummer. Du som vill vara med på utlottningen av denna berner (som alltså kommer målas också!!!), 3 dubbel CD och troligtvis några fler fina priser av det lite exklusivare slaget...info kommer! Du som vill vara med köper ett nummer för 40 kr. Skriver ditt namn, adress och telefon-nummer efter ditt valda nummer. Du som alltså inte kan komma kan skicka pengar med en vän som kan anteckna dig vid ett nummer! Så fort listan är fulltecknad så har vi lottdragning i Degernäs! Lotterna kommer att börja säljas redan på lördagen i samband med Arbetsprovet. Om Stefan skulle göra en sådan här berner på beställning så skulle den kosta 5000 kr målad och klar!! Bara så ni vet....vilken chans detta är!! Denna kommer att bli målad och klar innan helgen! Vi kontaktar vinnaren efter lottdragningen om den inte skulle vara på plats. Frakten hem till vinnaren från Degernäs ansvarar denne för själv.


Pengarna går oavkortat till forskningsprojektet för friskare berner!! Jag vill även uppmana alla bernerägare och grosserägare att delta i detta projekt med era hundar!! Jag ser med detta projekt en stor möjlighet att aktivt arbeta mot bernerns stora hälsoproblem som framförallt är tumörsjukdomar.


Mina flickor kommer båda delta i rasspecialen i helgen och kommer givetvis där lämna blodprov och jag kommer att fylla i formuläret om deras hälsa. Tyra kommer att tävla i Arbetsprov 1 på lördagen....vi är ju godkända, men vi behöver slipa på momenten, framförallt med lasten. Vi har ännu för lång väg till 2:an, men satsar sedan även på den givetvis. Endast Dina kommer att ställas ut på söndagen. Hade jag vetat att Tyra gick i öppen bruksklass så hade jag kunnat anmäla henne också. Kan ju bara visa en hund i taget. Dina gör på söndag premiär i öppenklassen.

Här poserar dom med det ännu ej färdiga priset. Som ni ser så är det inte en berner i full storlek men den kommer göra sig fin i trädgården...ni ska se vad fin den blir färdig!!!

 

Sedärja....Dina kan ligga också!

 


Allt gott och jag ser fram emot att träffa många av er nästa helg!!


Allt gott!!//Emelie

 
 
Carina, Cognac & Tricke

Carina, Cognac & Tricke

27 maj 2012 14:34

Hälsa konstnären att den är jättefin! Ser fram emot att se den live, målad och klar :-)
Se's till helgen.

Kram Carina

http://www.wiviken.se

 
Anna & Bonus

Anna & Bonus

28 maj 2012 18:39

Hihi tack. Jaså man behöver inte ha godkänt resultat på Allmändrag för att köra AP då? Tänk, det trodde jag. Planen är, som det ser ut nu i allfall, att göra Allmändrag alt om vi känner oss manade för AP klass 1 i Ängelholm den 26/8...beroende på hur det går tänkte vi åka ned för Allmändrag alt AP 1 i okt också. Tills dess ska vi träna vidare. Körde ett pass med koner idag; han fick träna på att stanna i ruta och köra lite slalom :)
Vet du hur det ligger till måste man ha med sig egen vagn till provet? Eller får man låna vagn på plats? Jag har vanlig Hurttasele (ej y-variant) hoppas det duger. Den där fina dragselen i läder som jag sett att en del har finns tydligen inte att få tag på längre...
Fick du mitt mejl ang att bilda träningssällskap med er? :)
kram
Anna

http://bonusbus.bloggplatsen.se

 
Junitjej

Junitjej

29 maj 2012 18:53

SÅ beundransvärt!!! Tack för att du gör en sådan här insats!!

http://junitjejen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards