Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 9 september 2012

Maddox

Av Emelie - 9 september 2012 12:28

 

Fina Rossinas Dacke af Smejlycka "Maddox"

2006 04 02 - 2012 09 07

 

I förrgår fick jag ett sådant där samtal som gör så ont. Ännu en allt för ung berner fick sluta sina dagar pga denna hemska cancer. Maddox är inte mindre än den 6:e i min D-kull som gått bort. Min D-kull är inte ens 6½ år... Nu är dom 3 stycken i livet...från början var dom 9 stycken...

 

Som uppfödare så kan jag inte annat än reflektera. Det är skillnad mellan kullarna. Varför? Självklart försöker jag hitta svaren. Jag är övertygad om att det inte bara är "otur" och att arv har ett stort finger med i spelet.

 

Men vad hjälper mina reflektioner så här i efterhand en sörjande familj? Sandra och Kristoffer är världens underbaraste människor och dom fick dela sina liv med världens underbaraste hund i lite drygt 6 år. Det är ett för kort hundliv...men allt för vanligt hos berner. Men jag är tacksam å Maddox´ vägnar. Jag fick glädjen att träffa Maddox med matte och husse flera gånger under hans liv. Och Maddox var alltid så harmonisk. Han mådde verkligen bra! Tack!

 

Jag pratade länge och väl med en förtvivlad matte Sandra i förrgår. Med facit i hand så hade allt börjat i början av sommaren. Maddox fick någon form av fluglarver som la ägg i rumpan. Dom var hos veterinär. Maddox åt dåligt. Sedan kom perioden med löptikarna runtomkring - Maddox åt dåligt. Men så slutade den värsta löpperioden men Maddox fortsatte att äta dåligt och dom tyckte att han hade magrat av väldigt mycket.

 

Hos veterinären var blodbilden helt uppåt väggarna. Dom fann även höga värden av antikroppar både mot borrelia och anaplasma. Maddox behandlades med både ronaxan och kortison. Familjen tyckte ändå att han svarade positivt på medicinen. Men veterinären ville följa upp med ett återbesök snart.

 

Det återbesöket var i fredags....dom trodde att han hade blivit bättre...men.... Blodproven var MYCKET värre...hans tandkött var kritvitt och blodet såg ut som svag hallonsaft...

 

Veterinären som var specialiserad på ultraljud och kliniken hade även köpt in en ny avancerad ultraljudsapparat, ville göra ett ultraljud på Maddox, då även hans mage var svullen. Röntgen hade gjorts men inget hade synts på röntgenbilder. Men denna veterinär såg tydliga förändringar på lever, mjälte och magsäck när hon gjorde ultraljudet.

 

Inget fanns att göra och chockade och förtvivlade fick Sandra och Kristoffer säga farväl till sin högt älskade vän, Maddox, som var känd i området där dom bor som "den där snälla lydiga hunden som låg ute på gräsmattan utan staket".

 

Jag sörjer med er   

 

//Emelie

 
 
Ingen bild

Sandra

9 september 2012 13:50

Tack för dina fina ord Emelie! De värmer! Du har alltid varit/är världens bästa uppfödare som håller kontakten med alla dina valpars ägare. Du är underbar det ska du veta <3!

Kramar från oss

 
Ingen bild

Marie Carlsvärd

9 september 2012 14:36

Ja vad skriver man.... Det är så hemskt och jag blir så ledsen. Träffade Maddox flera gånger på träffar hos Emelie och det var en härlig kille <3.

Kan bara tro att jag vet vad ni går igenom och jag vill inte ens tänka på att nån gång är det vi.......

Tänker på er och sörjer med er.

Kram

 
Ingen bild

Ing-Marie

9 september 2012 14:41

Åh...vad ledsen jag blir. jag kände inte Maddox men jag kan förstå saknaden och tomheten de känner och jag håller verkligen med...alldeles för ung för att sluta sina dagar!

 
Quila Ronja

Quila Ronja

9 september 2012 18:20

Det gör så ont, så ont 😢

http://quilaoronja.blogspot.se

 
Ingen bild

Lotta & Bernergossarna

9 september 2012 19:04

Så sorgligt! Träffade honom aldrig men förstår av det jag läst att han var en underbar hund och vän.
Tänker på hans ägare och lider med dom.

 
Ingen bild

Malin Lanquist

9 september 2012 21:05

Tårarna rullar ner för mina kinder! han kom alltid och hälsade vid bilen när jag körde upp på syrrans uppfat, han var alltid lika glad och sprallig, när jag gick ut ur bilen så stannade han nästan alltid kvar vid bilen och gnydde på hoppet att jag skulle ha min jackrussel tik med mig som han var väldigt förtjust i! Älskade Maddox❤ vi kommer aldrig att glömma dig älskade hund!

 
Ingen bild

Anne-Greth & Gösta

10 september 2012 00:40

Vi skickar tröstande kramar till Maddox´s matte & husse och till dig Emelie! Vi gråter med er.

 
Ingen bild

Miriam

27 september 2012 11:52

förstår er sorg. Förlorade min bästa vän i förrgår,(en bernerflicka) är ff i chock... Bara gråter och gråter. Hon hade fått cancer i bäckenbenet, men blev tack och lov nästan nio år fyllda. Jag saknar henne något fruktansvärt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards