Livet på Fina Rossinas kennel

Senaste inläggen

Av Emelie - 1 juni 2013 18:51

Inleder med en liten rättelse. Farmor Qapri med kullsyster Qiwis kennelnamn är Beneco´s. Uppfödaren Leena avlade sina tre första kullar i kennel Beneco´s namn.


Leena skickade även bild på Arttus vackre far. Maroussia Chrysler Cowboy som fortfarande lever och blir 9 år i sommar. Såg förresten att hans kullbror blev 2:a veteran på en världsutställning nyligen...

Vacker farfar till Heffisarna!!!!

   

Jag träffade förresten Heffisarnas morfars mor Askimsvikens Humla, som hastigast förra helgen. Full rulle på henne också drygt 9 år gammal.


Och så tre bilder på Heffisarna idag 4 veckor och en dag gamla.

Hulda

Hero Dom har verkligen försett sig dessa två Heffaklumpar och väger närmare 5 kg lite drygt 4 veckor gamla. Gäller att vara noga med att hålla balansen när det gäller utfodringen av dessa två Heffisar. Dina har massor med mjölk och är en mammig mamma, så överflöd är Heffisarnas vardag. Givetvis ingen svält, men jag kommer att vara väldigt noga med att inte övergöda när jag tar över styrningen helt av matintaget...


Allt gott!//Emelie

ANNONS
Av Emelie - 1 juni 2013 12:46

Jag har varit noga med att hålla framförallt Dina i koppel på promenaderna vi tagit. Jag vill undvika att hon ska rulla sig i eller äta skit. Men nu släppte jag båda flickorna en sväng och det var underbart att se. Först svalkade sig båda i en dypöl....Dina stod där läääänge innan hon kom upp....SKÖÖÖÖNT!

 

Blir en dusch med tvätt snart...

Sedan var det tokryck som gällde!!! Jag hann inte med med kameran! Tjoho vi är fria och kan rejsa ihop sa Tyra och Dina! Underbart att se!

Cyklister cyklar förbi på gatan.....

 

Jag har som ni kanske läst beslutat att behålla båda valparna. Jag hoppas hitta en fodervärd till Hero. Men det hoppas inte mina pojkar som båda har Hero som favorit... Han är som jag märkte direkt mildare i sin framtoning än Hulda. Hulda bits alldeles för mycket och hårt tycker Henrik och Rickard. Men Huldas attityd fångar mitt hjärta....älskar riktiga bitchar... Men Hero har mitt hjärta lika hårt i sitt grepp...vi får se tiden an. Inga kompromisser med hjärta eller magkänsla när det gäller dessa två.


Jag har väl aldrig trott så här mycket på en kombination och ju mer dessa två utvecklas ju mer övertygad blir jag. Leena Jatinen, Arttus uppfödare, har skickat så fina bilder på flera generationer bakåt. Arttus mamma; Merry Mistel´s Qapri var i en kull med bara två valpar. Spöklikt lika mina Heffisar.

Farmor Qapri 7 år på bilderna...en fullvuxen Hulda....???

 

 


Mormor Tyra (dräktig med G-kullen på bilden)...

 

Leena behöll båda systrarna Q. Qapris kullsyster Qiwi fick inga valpar. Hero har nog mycket Qiwi i sig. Hon var den mildaste av alla milda har jag förstått på Leena. Här blir Qiwi bästa veteran av 30 på en rasspecial i Finland. Qiwi 8 år gammal, lika gammal som hennes bedårande handler...

   

Qiwi 9 år och 2 månader gammal

 

Farmor Qapri 10 år och 2 månader på bilden

Pappa Arttu (Merry Mistel´s Sierra) är en helt underbar berner som jag fått glädjen att umgås en hel del med! 6 år på bilden som togs förra sommaren.


Allt gott!//Emelie ANNONS
Av Emelie - 31 maj 2013 22:06

Idag är Heffisarna 4 veckor. Jag tog några bilder på Rickard och valparna idag. Först fick jag inte in bilderna från kameran...men så lyckades jag...

                 

En trött Hulda

 

Gonatt!//Emelie

Av Emelie - 30 maj 2013 15:39

Min första plan var att behålla Hulda och sälja Hero. Jag såg på en gång att både Hulda och Hero är extremt lovande men på lite olika vis. Det som syns är ju exteriören, men jag visste ju redan innan hur lovande jag tror kombinationen är hälsomässigt också.

Det är många aspekter att väga in när man kombinerar i aveln och till syvenes och sist så är magkänslan den man måste lita till. Det är något jag lärt mig mer och mer genom åren. Jag har även lärt mig bättre och bättre att veta när det är magkänslan som talar. Det som är viktigast av allt är att inte gå emot magkänslan. Ibland kanske inte magkänslan pekar på den lättaste eller den till synses vettigaste vägen....men jag har gjort misstaget att gå emot magkänslan förr...och det straffar sig i längden.

Min magkänsla kan inte sälja Hero. Jag har nu beslutat att behålla även Hero. Min intention är att hitta en fodervärd till Hero. Jag VILL inte ha en hane ihop med mina tikar med allt vad det innebär vid löpen. Det beror alltid på hur man har det ordnat och givetvis är ingenting omöjligt...men jag hoppas och tror att rätt fodervärd till Hero dyker upp. Jag tänker inte hasta fram en fodervärd utan den får dyka upp när det är dags. Magkänslan måste hänga med i det beslutet  


Här hemma är det hur mysigt som helst med valparna. Dom blir 4 veckor imorgon och nu börjar det bli lite mer aktivitet och businviter. Här är det Hulda som vill busa men Hero är trött och vill sova.

 

Hero och Hulda

 

Det är en liten lyxkull som jag hinner njuta mycket mer av än vad jag brukar kunna göra när kullen är större. Givetvis så binder jag mig starkare känslomässigt till båda valparna när dom nu bara är två och det påverkar givetvis också magkänslan och beslutet att inte sälja Hero.

"Mamma, varför har valparna så vassa tänder?" undrar Rickard.

 

Hulda vill komma ut...

 

Fina Hero

 

Fina Hulda

 


Allt gott!//EmelieAv Emelie - 27 maj 2013 14:21

En intensiv helg har passerat. Min snälla mamma kom i lördags och till framförallt Henriks stora glädje så hade hon kusin Axel med sig från Stockholm. Mamma var hemma med Dina och valparna på söndagen då jag var iväg för Sennenhundklubbens Arbetsprov. Det var Klubbmästerskap. Dessutom så firar SShK:s Arbetsprov 25 år i år!! Kepsar har sytts upp detta år till ära av duktiga Katarina Haddon! Snygga om ni frågar mig!

 

Kepsarna hämtade jag i lördags och sedan fortsatte jag till SShK:s rasspecial som hade utställning i Linköping då. Fina Rossinas Grace Kelly var anmäld och skulle ställas. Matte Catrin hade skadat knät så jag ställde detta lilla krutpaket. Det gick riktigt bra att visa Kelly tycker jag, men Kelly föll inte alls domaren i smaken. Kelly var för tunn i stomme, nos och kropp och så har hon en "ovana" att lätt komma in i passgång under travet. Mentaliteten var domaren nöjd med vilket kändes skönt  . Kelly är faktiskt en aning för smal just nu och dessutom så har hon inte fått ordentligt med päls denna omgång.

Berit Bernelycke fångade oss in action, tack för dessa bilder!

   

Kelly fick kvalitetspris Good. Vilket vi inte är nöjda med, men domaren dömer...vi tar nya tag i ringen nästa päls!!!

Tyra och jag var med på en demonstration av Arbetsprovet på lördagen...det gick riktigt dåligt för oss också...Tyra rörde sig knappt framåt...

På söndagen var det dags för Arbetsprovet. Tyra och jag begav oss iväg tidigt. Vi var med och fixade med de praktiska detaljerna runt och så skulle vi även tävla i AP III. Det var någon form av skjutande en bit bort, det smattrade en hel del både nu och då. Tyra som är MH och BPH-testad totalt oberörd av skott, visade en berördhet av detta smatter. Hon blev låg....och då blev jag också låg. Tyras mamma Fjollan utvecklad nämligen åskrädsla och lite skotträdsla med åldern, även hon med 1:a på skott på sitt MH. Detta bådade ju inte gott. Men Tyra avreagerade mer och mer på smattret under dagen! Fast hon fick stressmjäll när det smattrade så hon var påverkad. Hon var extremt okoncentrerad   men inte låg  under sitt Arbetsprov. Speciellt när momenten låg i riktning mot där smattret kom ifrån. När Tyra inte förstår så stannar hon och det är lögn i helsike att få igång henne. Vi har faktiskt haft några riktigt bra träningar innan helgen...men vi visade inget av det vi uppnådde på dom varken på lördagen eller söndagen. Ett steg fram och två steg bak. Samtidigt så är jag taggad att fortsätta vår positiva träningsväg som vi börjat med. Tillräckligt mycket träning och sedan har vi marginal även för störningar!

Stefan sågade på Medevi marknad igår. Christian Haraldsson fotograf.

 

Mamma och pojkarna har haft det mysigt. Mamma och Rickard plockade Liljekonvaljer. Rickard plockade en såååå fiiiin bukett "till mamma"  älskade unge.


Idag var det dags för valparnas första förändring i livet sedan dom kom till världen 3 maj. Dom blev tre veckor i fredags och jag brukar flytta ner valparna till "valprummet" som vi har i anslutning till köket någon gång mellan 2-3 veckor och börja introducera "vanlig" mat när dom fyller 3 veckor. Men eftersom att dom bara är två och det har varit så intensivt i helgen så väntade jag med flytt och matintroduceringen till idag.

Tyra har inte fått hälsa på sina barnbarn för Dina ännu, men nu så blir det ju att alla hundar bor ihop. Först flyttade jag ner valparna och serverade dom lite mat vilket uppskattades av båda...imponerande "bordsskick" dessutom!! Inga tassar i maten  

Sedan fick mamma Dina komma in. Lite efterrätt fick dom.

Och så släppte jag in Tyra....helt ok att hon direkt gick till sina barnbarn tyckte Dina. Hulda sov så det blev Hero som Tyra hälsade på...

       

Lite vägning blev det. Trött Heffa-Hulda har nu passerat 4 kg...

 

G-kullen (Dina mfl) är ju födda exakt samma dag som Heffisarna, 3 maj, fast för tre år sen. En lika dan bild på mamma Dina...fast tre dagar ÄLDRE än Hulda finns här . G-kullen växte inte alls i samma takt som dessa två "Heffisar"...


Sen var det visst Hero som sov och Hulda som var vaken...

 

Allt gott  //Emelie


Av Emelie - 22 maj 2013 23:28

Min lilla Hulda har attityd! Blir hon sur så morrar hon och ett och annat skall har jag hört från henne. Inget från hennes bror Hero. Mjuk och god...

   

Tafatta försök till bus

 

Sötaste syskonen

Hero och Hulda

 

Sötaste mamma Dina och Hulda

Hulda med attityd

   

I morse stannade vågen på samma för båda syskonen igen; 3152 gram.

Dom äter gott...

 


Allt gott!//Emelie 

Av Emelie - 19 maj 2013 13:22

Det blev en kort liten fotosession i valplådan nyss...igen. Vikten på Heffisarna i morse låg på 2713 gram-Hulda

   

Och "lille" Hero väger konstant 100 gram mindre...

 

Heffabus

 

Nog är Heffaklumpar ett passande namn på dessa två...en fantasivarelse från Nalle Phu...

   

Dom förser sig...

 

Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 18 maj 2013 19:40

Jag försöker få till korta träningar var och varannan dag med Tyra inför Arbetsprovet som vi anmält oss till i Linköping. Känns faktiskt som att vi kört fast lite i träningen denna säsong. Plankan börjar vi få snits på men slalomen...aj aj aj...backa....suck suck suck....lägga sig ner...ibland...


Irritationen bryter alldeles för ofta och lätt fram hos matte och när vi började att tränade igår så ville Tyra inte alls....hjälp...jag har förstört glädjen tänkte jag!!! Vi som skulle visa drag idag under Lantbruksgymnasiets Djurexpo...


Iallafall så försökte jag med en slalom och det blev köttbulle i varje sväng och det funkade riktigt bra...phu...en glad matte med glad hund! Vi körde två lyckade slalom och sedan plockade vi ihop.


Idag var det VARMT i Norrköping. Tyra dricker så dåligt när vi åker iväg. När hon fick följa med i bilen packad med draggrejer så blev hon helt uppe i varv och satt och hässjade hela vägen. Vi började med att dra några barn men jag märkte vid sista barnet så började Tyra krokna i värmen. Och att efter det visa dragmoment i gassande sol...jag försökte få henne att dricka i skuggan men det blev bara några klunkar... Men vi lyckades köra några korrekta broar efter lite vila och så en hyfsad vägkorsningsträning. Tyra är VÄLDIGT lättdistraherad nu. Nu är hon egentligen i sin pigga hormonella fas men samtidigt väldigt ofokuserad...ja detta med träning och tikar och deras hormoner...men skam den som ger sig...

Uppskattat idag. Ett barn på väg upp i Tyras vagn.

 

Sanna med Linus. Linus har en himla fart under tassarna i draget! Härligt att se! Det var även en Siberian Husky med och drog barn!

 

Och så kom jag hem till Heffisarna.

 

Hero börjar gå...

 

Gosigaste bilden!

 

Hulda började så smått bjuda in till bus...

 

 

Tror mammas tass räcker att busa med för mig än så länge...

 

Det är varmt även för valparna....tog ett tag innan dom hittade bästa sovställningen...

Här kanske jag kan vila huvudet? Tänkte Hero

 

Nej var nog inte så skönt...

 

Tur vi har varann...så här sover vi skönt...

 

Allt gott!//Emelie


Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Livet på Fina Rossinas kennel med Blogkeen
Följ Livet på Fina Rossinas kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se