Livet på Fina Rossinas kennel

Senaste inläggen

Av Emelie - 9 november 2013 15:11

Igår träffade Hulda och jag Susie igen. Det är såååå roligt för mig att få se Susie och Hulda "in action". Susie har ett sätt att visa hundar som är en ren njutning att få se. Hon visade även lite med sina egna Shebor hur hon gör. Att få se hundar visas bra är en fröjd för en hundnörd som mig.

Hulda och Susie

     

Hulda tycker att det är jätte roligt att ha en uppgift tillsammans med Susie. Jag tycker det är en fröjd att se min fina duktiga Hulda ha roligt ihop med en så duktig handler som Susie är. Hulda snappar upp Susies signaler direkt. Susies signaler är lugna och tydliga. Jag är själv nervös när jag visar mina hundar, även när jag tävlar i drag. Hundarna snappar genast upp min nervositet, vilket går ut över hur jag visar/tävlar med mina hundar. Susie har bara kul när hon visar hund. Hon har visat sina egna hundar till stora framgångar i ringen och jag är såååå glad över att Susie vill ställa upp och visa Hulda. Men jag vet också att Susie tycker att det är roligt och hon tycker att det är extra kul att visa en så klok och lyhörd hund som Hulda är! Stolt blir ju jag.

Rickard var med mig och Hulda. Rickards kommentar till Susie: "Hulda följer dig som en hund....eller en kille..."

       

Hulda

         

Det ska bli riktigt roligt att höra hur det går i Mjölby. Det blir första gången Hulda är i utställningsmiljön. Men jag tror att hon kommer att gilla läget och ha kul i ringen tillsammans med Susie!


Idag öser regnet ner. Jag och mina flickor har varit på en promenad i regnet....jag gick lite vilse men kom ut på vägen till sist....på ett helt annat ställe än var jag trodde.


Men vi har haft skönare promenadväder i veckan....några bilder. Tyra

....blir attackerad av Hulda

   

Hulda

     

Rickard har varit med på proemad också!

 

Allt gott från oss!

 
ANNONS
Av Emelie - 4 november 2013 18:42

En beskrivning som passar in på min lilla Hulda!


Vi träffade en av mina idoler häromdagen...

Susie Larsson har lovat att ställa Hulda på Mjölby valputställning 23 november. Jag är på avelskonferens i Stockholm så jag kan inte vara där. Men då jag stötte ihop med Susie för några veckor sedan så tänkte jag att hon kanske vill visa Hulda!? Jag har gått utställningskurs med Doris för en sådär 7 år sen för Susie och sedan dess har Susie varit lite av en idol för mig när det gäller handling. Jag har tagit privatlektioner enstaka gånger för Susie efter det. Jag är såååå glad att Susie ville ställa upp och visa Hulda!  


Hulda snappade direkt vad Susie ville. Klok och följsam som få är hon min lilla Huld(r)a tyckte Susie...jag blev stolt som en tupp! Efter 10 minuter så ställde Hulda upp sig som om vi tränat länge!

 

Men det har inte hunnit bli så mycket träning med denna lilla dam...men sköna promenader i skogen har det blivit desto fler av.

       

Bus med mamma Dina

 

Vackra Dina

   

Idag träffade vi tre stora Borzoihanar och en söt Amstafftik i skogen. Det var första gången Hulda träffade detta gäng.

 

Tyra är så kär i den äldste av dessa Borzoikillar. Roligt att se dem. Det är lite fart i dessa killar! Kul tyckte tuffingen Hulda!

           

Söta Nova

 

Allra sötaste Hulda som fyllde halvåret igår!

 Allt gott  //Emelie

ANNONS
Av Emelie - 21 oktober 2013 14:25

Jo så är det...


I fredags begav jag och mina tre bernerflickor oss söderut. Målet var Ängelholm men vi passade på att stanna hos familjen Lanquist i Dörarp på vägen ner...och när vi ändå var där så sov vi över till lördag också.


Det var givetvis Hero som drog nere hos familjen Lanquist. Han hör ju nämligen till den familjen. Här tillsammans med lillhusse August! Ler och långhalm....i ur och skur...

 

Åh så glad Hero blev över att träffa oss!! Framförallt syrran Hulda!


På lördagen fortsatte jag och mina tre bernerflickor till Ängelholm. Där träffade vi hela härliga Draggänget! Det var Arbetsprov på gång...säsongens sista.


Jag har legat i med träning ganska hårt de senaste veckorna med både Tyra som tävlade i AP III och Dina som tävlade i AP II. Tyra och jag kan faktiskt alla moment....egentligen....men jag vill för mycket under tävling, så mina nerver gör att min röst får en lätt hysterisk touch och då undrar ju Tyra vad som är fel??? Slalomen började så bra, men allt eftersom så blev matte allt för hysterisk och Tyra blev tveksam och gick ur. Vi nollade även bron som vi kan ibland men jag vet hur jag ska finslipa den. Hon gick över den snett så hon höll sig inte inom de innersta linjerna. Det som var synd...och som faktiskt inte hänt en enda gång under träning den senaste tiden var att Tyra reste sig bara sekunder för tidigt från platsliggningen....aj aj....noll där med. Tyra smackade i backen så snyggt. Lite otur som kan bli. Tyra var pigg och glad och hade kul ,så hon hade väl inte ro att ligga kvar helt enkelt. Och plankan var nog den snyggaste som gjorts ever....om ni frågar mig...en solklar 10:a....plankan är faktiskt vårt bästa moment...som nog anses som det svåraste i 3:an...


Dina och jag körde så bra som vi kan nu. Vi har inte slalomen helt i hamn, men är på god väg. Springet visste jag att vi skulle nolla...har inte hittat någon bra form att träna in det så jag har lite kallt räknat med att nolla det. Men vi kan nog träna in det också... Dina och jag har tränat väldigt kort tid. Hon är en glimmande stjärna...så......nu är det mental träning för matte och regelbunden dragträning MINST en gång i veckan som gäller. När snön kommer kan det nog bli svårt, så det gäller att ligga i nu och lägga en bra grund för nästa säsong!


Stort GRATTIS till Ing-Marie med Milla som visserligen redan är Arbetsprovschampions men som körde godkänt AP III med personbästa poäng!!! Och Susanne och Ronja knep sitt första godkända AP III (två godkända AP III och man är Arbetsprovschampion)!!!! Givetvis GRATTIS till alla er som körde godkänt! Susanne och Ing-Marie hör ju till draggänget här i Östergötland...därför nämner jag dom...

Östgöta drag:

 

På vägen hem blev det stopp hos Hero med familj igen. Ruskväder av värsta sorten för att få några bra kort....men kul hade hundarna!

   

Hero före promenad...

   

Och efter promenad...

 

Kristoffer blev välkomnad med besked när han kom hem från jobbet!

 

Härligt att träffa Hero som har det så bra! Jag hade gärna lämnat Hulda för lite uppfostring av Sandra....men jag får väl ta tag i den själv....


Lite utställningsplaner finns för Hulda och eventuellt Hero....vi får se vad vi får till!


Allt gott!//Emelie


13

Av Emelie - 11 oktober 2013 17:10

Igår den 10 oktober så var det 13 år sen min första kull föddes. 13 valpar födde min fantastiska Rossina (Heimarkens Bonanza). Pappa var 7-årige Bamse (Dogwoods Sacred Spirit). Jag bodde då i en lägenhet i Kontorsbyggningen på Medevi Brunn. Stora gången på Medevi Brunn igår.

 

Wärdshuset på Medevi Brunn

 

Jag jobbar i Medevi, och igår så satt jag och jobbade i samma hus där jag bodde och hade min första kull valpar. Mina tre älskade bernerflickor är med mig på jobbet.


Här är Emma och tittar ut sin valp för 13 år sen. Vi tänkte att det vore sött med en bild på alla 13 i en korg....jodu....jag vet inte hur uppfödare får till fina gruppbilder på sina valpar...jag har aldrig lyckats, inte ens att få två att sitta bredvid varandra...

 

Emma med sin Elvira som blev den i kullen som blev äldst, 11 år och 7 månader. Det var faktiskt en riktigt bra ålder på dessa 13...för att vara berner...

Fina Rossinas Elvira och Emma

 

Och nej....det har inte blivit lägre ålder generellt på kullarna, men jag har märkt tydliga trender...både bra och dåliga. Fjollan som jag behöll ur min första kull blev lite drygt 9 år. Hon fick tre kullar, hennes andra kull, C-kullen, fyllde 8 år nu i augusti, fyra av fem lever. Den första i C-kullen dog i våras nästan 8 år gammal, cancer. Tyra som är från Fjollans senaste kull blev 6 år i juni. Tyras kullsyster Rea dog i juli. Men pad-svar visade inga tumörer, däremot en massiv leverskada som troligtvis orsakats av en förgiftning. Troligtvis ingen ärftlig orsak till Reas död.


Ja, man blir lite skadad när man håller på med uppfödning. Här hemma har jag tre generationer. Rossinas dotterdotter Tyra 6½ år, hennes dotter Dina 3½ år och Dinas dotter Hulda snart ½ år. Vi får se om det blir fler kullar med prefix Fina Rossinas...???

Tyra 6½ år

 

Vi tränade drag häromkvällen. Bästa draggänget i Östergötland!

Från vänster: Linus, Milla, Casper, mina flickor Dina och Tyra och fotografen Susannes Ronja.  

Många underbara människor har jag lärt känna genom åren tack vare min uppfödning. Anne-Greth och Gösta, som nu är ägare till Milla, kullsyster till Dina (inte Milla på bilden ovan dock) är två av MÅNGA. Anne-Greth stickar en massa sköna sockor, schalar och halskragar till mig och min familj. Igår fick Henrik och Rickard varsin skön stickad krage till vintern med posten! Tack  

 

Tjoho, nu är det helg säger mina bernerflickor!

 

Allt gott!//Emelie 

Av Emelie - 7 oktober 2013 09:24

Nu har Hero och Hulda fyllt fem månader! Allt är bra med de båda. Jag har lite planer på att anmäla Hulda till hennes första utställning, meddelar närmare när hon är anmäld! Än så länge har jag inte börjat träning med Hulda alls. Just nu är det Dina och Tyra som får träna då båda är anmälda till Arbetsprov 2 respektive 3 i Ängelholm 19 oktober. På väg ner till Ängelholm kommer vi att hälsa på Hero med familj, Hulda kommer att få vara med brorsan medan Tyra, Dina och jag åker till Ängelholm för tävling...


Några bilder på Hulda tagna igår söndag.

     

Hulda och mamma Dina i höstsolen

 


Allt gott!//Emelie


Av Emelie - 5 oktober 2013 21:29

Idag hade Stefan ett jobb i Katrineholm...han skulle såga en stol ur en stubbe... Då passade jag på att bjuda in mig, Henrik och Rickard och mina tre bernerflickor till världens underbaraste Anne-Greth och Gösta och deras finaste Milla (Fina Rossinas Greta Garbo), katten Moses var också hemma men han fick vara ifred i gästrummet. Jag bjöd även in Catrin som har Kelly (Fina Rossinas Grace Kelly) och lilla norskan Wilma, Wilma är en vecka äldre än min Hulda.

Anne-Greth och Gösta tog som vanligt emot med öppna armar, dörrar och dignande matbord  


Vädret var inte som jag önskade med tanke på att jag ville föreviga de vackra bernerflickorna med min kamera. Lite typiskt då vi denna höst varit så bortskämda med vackert väder! Men givetvis begav vi oss ut på promenad. Här ryggarna på Rickard med Tyra, Henrik med Hulda och Gösta med Milla.

 

Ibland trasslar kopplet, Rickard med Tyra och Tyras dotter Kelly till höger.

 

Bernerflickorna från vänster: Milla, Tyra med Dina bakom, Hulda, Wilma, Kelly...alla Fina Rossinor utom Wilma som alltså är från Norge.

Rickard och Tyra

 

Vi passerade en fårhage. Rickard och Milla


Wilma

   

I fårhagen fanns ett badkar....för fåren (som flyttat från sommarhagen) att dricka vatten ur...men Hulda vet ju vad man har ett badkar till!! Helt plötsligt hade hon klättrat i!

               

Det där med gruppbild med Fina Rossinor och dessutom dåligt väder är väl inte den lättaste uppgiften....

Här är några samlade...kullsystrarna Dina, Milla och Kelly och norskan Wilma...

 

Alla...utom Dina...Wilma, Kelly, Milla, Hulda och G-systrarnas mamma Tyra

 

Alla samlade med Hussar och matte. Bernerflickor från vänster: Milla, Hulda, Dina, Tyra, Kelly och Wilma

Från vänster: Wilma, Kelly, Milla, Hulda, Tyra och Henrik med Dina   

 

Milla står fint, tyvärr dålig skärpa p g a vädret.

     

Vi träffade Anne-Greths och Göstas yngsta barnbarn som också heter Wilma. Här med en kompis och Tyra. Rickard håller koll.

När vi kom hem från promenaden så var det dags att fika hembakade bullar, kakor och blåbär och hallonpaj! Och innan det var dags att åka så får jag världens skönaste och vackraste hemstickade schal av Anne-Greth...inte nog med det, en skön hemstickad halsduk/kapuchong OCH ännu ett par av mina favorit-lång-sockor i ännu en färgkombination!!! Vet inte hur jag ska tacka...


Nöjda, glada och mätta åkte vi hem....nu ska jag mysa i soffan med skön schal...


TACK//Emelie
Av Emelie - 27 september 2013 13:41

23-24 november har SShK Avelskonferens. Jag ska givetvis åka på den. Jag föder upp och värnar om en ras med allvarliga hälsoproblem. Jag känner mig mer och mer maktlös i hur vi ska bekämpa dessa problem som till stor del beror på ärftlighet. Det bedrivs forskning, vi har bla ett Tumörprojekt som bedrivs av vår rasklubb i samarbete med SLU, men jag har ärligt talat inte stort hopp om att forskningen ska komma fram till något som kommer att hjälpa inom den närmsta framtiden. Hoppas jag är av annan tro efter Avelskonferensen!?


Bernerns hälsoproblem handlar givetvis inte bara om ärftlighet och avel. Hur mycket gifter ger vi våra hundar och hur påverkar det hälsan och framtida generationer? Kan vi undvika vissa gifter???


Jag har, som jag många gånger skrivit förr, kommit i kontakt med en skicklig djurhomeopat. Homeopati handlar inte om att ge några droppar mot det eller det och så löser det alla problem. Homeopati handlar om ett helhetstänk. Givetvis så finns det mer eller mindre skickliga homeopater, precis som det finns mer eller mindre skickliga läkare/veterinärer. Jag är tacksam att jag har kommit i kontakt med en seriös och duktig djurhomeopat. Hur ofta räcker inte läkar-/veterinärvården till??? Jag har fått hjälp av homeopati där veterinärvården inte räckte till. Det är min erfarenhet.


Jag skulle inte över min döda kropp någonsin använda mig av någon form av giftpreparat i förebyggande syfte mot fästingar på mina hundar, dessa gifter hör till kategorin gifter vi kan undvika helt enligt min övertygelse. Detta av den enkla anledningen att jag är övertygad om att dessa gifter bara ökar risken för sjukdom....av alla de slag, inklusive fästingsjukdom. Jag lever inte i någon naiv illusion att homeopati är lösningen i alla lägen. Däremot så gör jag det jag tror ger mina hundar de bästa förutsättningarna och undviker gifter som jag tror bara är till skada....dit hör fästinggifter. Om min hund är angripen av ohyra som skabbdjur, löss eller loppor eller parasiter i form av inälvsmask av något slag. Givetvis använder jag för ohyran föreskrivet medel. Men jag försöker i största möjliga mån undvika att använda gifter i förebyggande syfte.


Jag vet att alla som använder dessa fästinggifter (som blir fler och fler på marknaden..  ) gör detta för att undvika sjukdom och hålla sin hund/katt frisk.


Jag gör det jag tror på, ger mina hundar den mat jag tror är bäst, kosttillskott jag tror är bra, håller mina hundar i lagom hull och kondition och ibland stärker jag upp dom med homeopatmedel för att bota och hålla dom friska. Jag anlitar givetvis veterinär när min hund blir sjuk. Det handlar inte om det ena eller det andra utan om både och när det gäller vård.


Jag delar min övertygelse här just för att det är MIN övertygelse och detta är MIN blogg och kanske känner någon att jag ger ett gott råd??? Det handlar INTE om att klanka ner på er som har en annan övertygelse. Vi lever i ett fritt samhälle och olika sätt att tänka är bara av godo. Jag har ändrat åsikt genom åren pga att jag försöker lära mig och utvecklas. När det gäller fästinggifter så har min rädsla för dessa bara ökat...


//EmelieAv Emelie - 26 september 2013 19:26

Träning träning.... Nu har jag föresatt mig att träna drag varje dag fram till Ängelholm... Och nu är det träning både med Tyra och Dina som gäller. Tyra kan momenten....för det mesta....men det gäller just att befästa så att hon kan dom jämt och speciellt under tävling. Träning träning. Dina kan INTE momenten...än. Vi tränar bara slalom, framåt-höger-vänster-stanna och ligg än så länge. Dubbelgrind, bro, tunnel och även spring har vi inte börjat med. Springet är min värsta "gren", den lyckades jag aldrig lära Tyra...det är lite mer fart i Dina men...


Börjar fundera på när Hulda ska debutera i ringen?? Då måste vi också träna...men tar inte tag i någon träning med Hulda förrän efter Ängelholm. Hinner inte. Några härliga bilder på Hulda tagna i veckan under våra promenader utefter Vätterns strand vid Medevi....

         

Hulda Gulda


//Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Livet på Fina Rossinas kennel med Blogkeen
Följ Livet på Fina Rossinas kennel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se