Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

Släktträffen 2009

Av Emelie - 2 maj 2009 20:26

En katt bland hermelinerna. Idag har Zeke 9 månader varit på släktträff hos Fina Rossinas.


Så har den årliga vårliga släktträffen passerat. Vi var sammanlagt 16 hundar och x antal tillhörande mattar och hussar. Jag har precis laddat upp 51 bilder till dagens inlägg...



Guglielmo "Berra" kom! Berra är från min första kull, alltså kullbror till Fjollan. Han har liksom Fjollan blivit lite grå det sista halvåret men annars så har inte åldern knappt satt några spår. Berra är och har alltid varit killen med MASSOR med fart i!

På måndag ska Berra till veterinären med en klo som fläkt upp sig och börjat blöda. Matte Elly har sytt upp superbra skor till tassen för att skydda den skadade klon. Skon satt kvar! Otroligt med tanke på Berras framfart över stock och sten och i vattnet. Den smutsiga skon byttes mot en ren lika fin sko och tassen tvättades av innan hemfärden.


Elly och Berra vann pris idag! Dom var duktiga i hinderbanan.


Barbarina "Salsa" kom också från första kullen. Hon har inte blivit grå.

Var e ekorren?? Här?

Eller där? Matte Anki lurar Salsa genom att smacka som en ekorre!



Salsa var nästsnabbast i hinderbanan! Salsa inledde med att sitta vackert.

Anki har tre bernertjejer. Hennes äldsta, Bamba, lyckades jag inte fånga på bild. Bamba är 10 år fyllda! Här en bild på Mette-Marit 3 år. Både Bamba och Mette-Marit är från Swissmades kennel.


Micke med sin Zoé från Ekoxens kennel. Mickes Fina Rossinas Marcellina "Zintra" från min första kull finns inte längre, men en gång släkt alltid släkt! Så mycket kärlek i dessa bilder.

Fina Zoé.

Berta "Molly" och Bull kom från andra kullen, B-kullen.

Bull spanar in en brud med svansen i topp!

Hmmm, det var visst kullsyrran. Molly är så lik Bimbo. Detta blir den enda bilden på Molly när hon fortfarande är torr.

Så kul att Matte Christina och husse Mattias kom med Molly idag! Jag har inte träffat Molly sen hon var 6 månader och i sommar fyller B-kullen 6 år.







Många bilder blev det på Bimbo-kopian Molly.

Kullbrorsan Bull tyckte att vädret var varmt idag.



Bull och Malin var duktiga i banan!

Från C-kullen kom bara Curriåsa som också lystrar till "Molly".

D-kullens pappa Patchie finns inte längre. Nu bor Zeke med Jerker och Marina.

Jerker och Doris.

Pappa Patchies husse vet hur man ska klia...skööönt.


Storvinnarna! Matte och husse svarade mest rätt på tipspromenaden och Dacke af Smejlycka "Maddox" var snabbast och duktigast i hinderbanan! Han försvarade pappa Patchies titel med glans!



Från E-kullen var min Edetyra "Tyra" och Edetoyota "Malva" som bor här några dagar med. Dessa bilder tog jag på promenaden igår. Malva och Tyra älskar att simma. Dom hämtar gärna pinnar.

Full fart!

Malva.

Typisk Tyra-pose. Urfälld som synden.

När vi grillat så låg två korvar kvar på grillen...jag såg inte detta men det finns förevigat på bild. helt plötsligt började Tyra kräkas...och kräkas...och hulka...och kräkas. Hon dreglade och mådde inte alls bra. Hon hade i konkurrens med Doris stulit och snabbt slukat två heta korvar!!! Jag ringde veterinären, fick rådet att avvakta. Tyra blev lite bättre och åt middag. Alltid är det nåt...


Malva igår kväll.

Tyra och Zero badar i Åsebäcken idag.

Från F-kullen kom Fine Faust "Zero" med matte Marie och husse Lars.



Fina Fina som bor med Curriåsa "Molly" och matte Berith och husse Kenny var där.


Tack alla underbara människor och hundar för idag! Vi ses igen! Allt gott!//Emelie






 
 
Ingen bild

Disney & Cattis

2 maj 2009 21:13

Hej alla glada. Hoppas att ni har haft roligt i dag. Jag har inte haft så roligt, matte har jobbat hela dagen och jag har längtat till Er hela dagen. Men men, hög löp och hanar tycker jag passar bra men matte säger NÄ. Ha det bra och hoppas att även jag får vara med nästa år.
Disney &Cattis

 
Marianne

Marianne

2 maj 2009 23:48

Oj vad många fina foton på alla vackra hundar. Zoe, det lilla lakristrollet har växt bra ser jag. Jag hoppas att träffa dem framåt sommaren.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Sandra

Sandra

2 maj 2009 23:48

Så många och härliga bilder i bloggen här i kväll! Riktigt trevligt. Vilken härlig dag vi haft. Solen som sken och glada hundar med mattar och hussar :). Tack för en härlig dag!

Kramar

Ps. På dessa bilder ser jag ju gravid ut ;), hahaha.. kanske var därför man hittade den på rean ;).. jaja så kan det gå.. Ds Kram igen

http://lanquist.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Marie, Lars & Zero Carlsvärd

3 maj 2009 08:24

Hej Emelie!

Tack alla, men kanske främst Emelie & Stefan som fixar till denna dag. En underbar dag med många härliga hundar och trevliga hussar & mattar. Både vi och Zero var rejält trötta när vi kom hem.

 
Linda & Nova

Linda & Nova

3 maj 2009 20:39

Så många fina bilder!!! Ni ser ut att ha haft en underbar dag :)

Kram!

http://runezzazanovaadelle.se

 
Ingen bild

Terese

4 maj 2009 23:33

Åh, så mysigt det ser ut! Superfina bilder. Så trist att vi inte kunde vara med, men vi kommer igen... ;) Kram från oss.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards