Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 7 september 2010

SLÄKTTRÄFF; PRIS OCH TÄVLING!

Av Emelie - 7 september 2010 11:13

På lördag smäller det! Då har vi släktträff här på kenneln. Vissa har tyvärr meddelat att dom inte kan komma. Många har jag inte hört något ifrån. Några är jag lite osäker på om dom fått budskapet!!?? Jag ska försöka hinna nå dessa... Men några blir ni allt som kommer att tävla om det åtråvärda priset! Stefan har inte gjort den än, men jag har beställt en liten berner sågad och målad av Stefan!


Och jag har även bestämt vilken sorts tävling vi ska ha för att vinna detta konstverk. Och jag kommer här att beskriva momenten så att ni kan TRÄNA!!!!


1: Vi kommer att ha en matte/husse-intelligens-tävling. Vi kommer att samla ihop lite blad och barr och kanske nån pinne från skogen och så ska ni säga vad det kommer ifrån för växt. Så nu är det bara att träna på promenaderna i veckan!!!

 

2: Och så blir det en tävling med hund. Momenten ska utföras med lös hund, INGET koppel på! Ni får ha godis, leksak eller vad er hund gillar. Här gäller det att matte/husse är roligast! Inte helt lätt bland alla släktingar, så jag råder er att öva på detta också! Framförallt öva på att vara roligast i alla lägen, allt är tillåtet! Det är två moment som utförs direkt efter varandra.

 

Först ska ni gå en slalombana med hunden, ni får alltså locka med allt, men INGET koppel som styr!

I slutet av slalombanan sitter en funktionär (där får vi nog hjälpas åt), funktionären tar tag i halsbandet på hunden medans husse/matte springer iväg (och ropar och är kul) till en markerad plats. När husse/matte kommer fram till platsen så ropar han/hon på sin hund som då genast släpps av funktionären och hunden rusar i full fart till sin älskade husse/matte!

 

Det enda som räknas är tiden, så fort som möjligt ska det gå. Poängen ni skrapar in i intelligenstävlingen dras ifrån tiden ni får på hundtävlingen, så slutsumman ska alltså vara så låg som möjligt för att vinna Stefans snidade berner!

 

Jag kommer inte att delta i denna tävling förstås, men jag kommer att visa med min kommande lydnads-stjärna Glimmande Dina hur momenten ska gå till! Jag har precis tränat lite fotgående, sitta fot, ligga-ligga kvar med henne och jag blir alldeles lyrisk!!!! Vilken hund! Kan berätta att vi gick fot och tränade utan koppel bland alla andra valpar på valpkursens andra gång för 1½ vecka sen, Dina gjorde ingen som helst ansats till att vilja busa med de andra! Så, nu har jag skrutit, upp till bevis på lördag för mig nu då!

 

Träna nu och VÄLKOMNA på lördag till SLÄKTTRÄFFEN! Alla tider, telefonnummer och annan viktig information läser ni HÄR! //Emelie

 

 
 
Camilla

Camilla

7 september 2010 12:02

Åh , ni kommer att få en kanondag , skulle allt vilja vara med själv kan jag säga , och helt vinna priset också så klart ... han är ju helt otrolig med sågen !!!
Hoppas ni blir många nu som tar tillfället i akt att träffas och umgås .
Kram Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annsofie

7 september 2010 23:23

Såsynd att vi har annat för oss på lördag.Dels för att det skulle vara kul att träffa alla hundar och människor, men en snidad berner skulle ju inte heller vara dumt.Tyvärr tror jag inte att vi skulle haft en chans i alla fall.
Hoppas det blir bra väder så ni får en riktigt fin dag!Kram

Emelie

7 september 2010 23:31

Underskatta inte dig och Eastwood! Såg allt att ni är ett lovande team! Lycka till på lördag och HA KUL, det är viktigast!

 
Marianne

Marianne

8 september 2010 22:36

Jag hoppas ni får ett härligt sensommarväder på er släktträff. Men förstapriset,,, det hade jag allt velat ha för egen del.
ha det gott
Kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

10 september 2010 11:25

Jag hoppas ni får bra väder tills i morgon det gör ju allt så mycket roligare:)

Vad roligt med lekar m.m Hoppas nu ni blir ett stort gäng;)

Ha det så gott och sköt om er, kjamen

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Isabelle

10 september 2010 21:44

Vad kul att det går så bra med lydnaden och den där träffen verkar bli kanonskoj! Ser fram emot att höra om den sen :-) Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards