Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 24 mars 2012

Av Emelie - 24 mars 2012 20:44

Idag har tre Fina Rossinor visats på rasspecialen i Sala. Det var unghundstikarna Glimmande Dina och Grace Kelly snart 2 år och öppenklasstiken Edetoyota (Malva).


Jag har förberett mig med att ta två lektioner i handling för Susie Larsson i Motala. Dessa lektioner var väldigt givande visade det sig idag. Det gick över förväntan bra att visa unghundsflickorna Dina och Kelly. Malva var idag allt för störd av miljön. Det har ju varit Malvas stora svaghet i dessa sammanhang. Jag tycker att domaren Johnny Andersson var grundlig, duktig och trevlig...och väldigt observant på bristerna...


Först ut idag var Dina. Jag har inga bilder från utställningen. Men Lotta hjälpte mig med bild som vi tog i skymningen här hemma. Tack för idag Lotta!!

 

Fina Rossinas Glimmande Dina. Unghundsklass. Kvalitetspris Very Good. Domare Johnny Andersson. Kritik:

Typ på mindre sidan. Något tunt och lätt huvud. Något runda ögon. Bra bett. Tillräcklig hals. Utmärkt kroppsproportioner men ger ett något lätt helhetsbild. Harmonsikt vinklad. Kunde röra sig med längre steg bak. Välpresenterad. Utmärkt temperament.


Domaren tog sig tid att förklara sin bedömning väl. Han var väldigt noga med att påpeka att Dina inte var en dålig hund (nej, vet väl det) och att jag absolut inte skulle ge upp. Hon har fortfarande tid att utvecklas och full päls gör ju sitt till (hon har ju inte fått den fullt ut än). Han tyckte att hon var väldigt proportionerlig men behövde vara lite mer. För mig personligen så är proportionerna väldigt viktiga exteriört. Och jag tycker faktiskt att Dinas huvud inte ska vara större då det harmonierar med hennes kropp. Däremot hoppas och tror jag att Dina grovnar hela hon. Ser att hon utvecklats fint från 1-2 år när jag tittar tillbaka på bilder. Full päls så...men nästa utställning är hon en ung öppenklassare....men men! Lite finslip hos Susie...sen...


Matte Catrin visade Kelly när alla unghundstikar presenterades men jag visade Kelly i den individuella bedömningen. Och Kelly var dagens stora glädje för mig. Hon skötte sig såååå fint i ringen   Visade sig som värsta proffsflickan...idag var Kellys tredje utställning och premiär i officiella sammanhang och detta på en rasspecial!!! Stolta ska vi vara Catrin!!

 

Fina Rossinas Grace Kelly. Unghundsklass. Kvalitetspris Very Good. Domare Johnny Andersson.

Kritik:

Knappt 2 år. Mycket god typ. Aningen klent nosparti. Runda ögon. Utmärkt hals, något svag rygg. Välutvecklad bröstkorg, välrundad. Tillräckliga vinklar fram. Allt för knappt vinklad i knä vilket gör att hon rör sig allt för stelt bak. Utmärkt temperament. Något slapp i hullet.


Håller med domaren helt i denna kritik. Dessa G-flickor och E-flickor med för den delen...dom lägger på sig så lätt...speciellt när dom är i den hormonella fasen Kelly är i nu. Som Dina och Tyra snart är i...måste se upp!!


Och så var det Malva. Fina Malva. Men hon gillade INTE miljön och var allt för spattig i ringen. Håller med domaren helt här med.

 


Fina Rossinas Edetoyota. Öppenklass. Kvalitetspris Good. Domare Johnny Andersson.

Kritik:

Nätt tik. Mycket god typ. Något litet huvud. Mörka ögon. Något kort hals. Något stel i sina mellanhänder. Tillräcklig bröstkorg för sin storlek. Skulle önska bättre självförtroende.


Det var framförallt självförtroendet som drog ner Malvas kvalitetspris. Och jag håller med domaren att det ska dra ner priset på en vuxen öppenklasstik. Lite synd då Malva skulle kunna visa sig super om hon inte vore stressad. Men känns som det kommer att dröja innan jag ställer Malva igen...men kanske får jag förmånen att ställa henne som fräsch veteran i framtiden??? Hoppas!


Efter att jag ställt mina tre så åkte jag för att träffa mina gamla goda underbara vänner Christina och Anette!! Tusen tack för en alltid lika trevlig samvaro och god lunch!!


Avslutar med ett stort GRATTIS till fina Ronjas framgångar idag!!


Och en bild på Dina (och en köttbulle) som också visade sig såååå fiiint idag!

 


Allt gott!//Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards