Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 5 augusti 2012

Av Emelie - 5 augusti 2012 19:18

På onsdag beger vi oss norrut hela familjen. Rasspecialen i Byske är målet. På fredag tävlar jag och Tyra i APll. Vi övar flitigt. Nästan varje dag, men korta pass. Och det blir mest slalomen. Och den är INTE lätt. Vi behöver alltid köra några gånger innan vi sätter den, och det går ju inte på tävling. Sedan är det ju en konst att man eventuellt gör rätt små-fel som bara ger avdrag när det gäller för att inte köra ur helt... Tyra har en tendens att bara gå rakt fram om jag inte tajmar mina kommandon helt rätt och då nollar vi ju direkt om vi hoppar över en sväng.


Jag hoppas och gör mitt absolut bästa att vi ska klara APll, jag satsar allt jag hinner. Men det roligaste är träningen inför, men den skulle inte bli av om jag inte anmälde till tävling. Idag upptäckte jag (igen) hur mycket det hänger på mig hur och när jag kommenderar Tyra. Häromdagen trodde jag att jag kommit på "lösningen" men upptäckte idag att så inte var fallet... Men ändå en bit på väg. Denna kommunikationen med hunden som blir och som fördjupas när vi tränar är det roliga. Och jag skulle gärna börja träna med Dina, men har lagt det på is nu. Handlar om prioritering av tid för mig. Men jag ska ta tag i Dinas träning också.


Ett annat väldigt osäkert moment är "spring-momentet". Men jag tror Tyra börjar förstå kommandot...men sedan om hon har lust att spinga handlar om hur motiverad hon är... Är det för varmt blir det svårt.


Tyra är väldigt tydlig. Det gäller bara att jag ska fatta...


Kul har vi!


Allt gott!!//Emelie

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards