Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 30 maj 2014

Av Emelie - 30 maj 2014 17:24

Idag fick jag svaren på Dinas och Huldas HS pre-test från Antagene i Frankrike dit jag skickade blodprov för analys av riskgraden att utveckla Histiocytärt Sarcom, bernerns vanligaste cancerform. Jag begärde bara svar på Dinas och Huldas prov...


Dina fick riskgrad C vilket innebär fyra gånger högre risk att utveckla denna cancerform....och även annan form av cancer. Tungt som sjutton. Det positiva är att Huldas resultat var bättre....B....vilket innebär att hon har medel risk att utveckla/nedärva Histiocytärt Sarcom. Det bästa resultatet är A vilket innebär 4 gånger mindre risk att utveckla cancer.


Detta svar gör att jag idag beslutat att inte para Dina någon fler gång då grad C även innebär en högre risk att Dina nedärver benägenhet att få cancer till sina avkommor. Men tur i oturen är att jag nu har Hulda som...om hon håller hela vägen...jag hoppas kunna gå vidare med. Jag kommer även att HS pre-testa Hero.


Dina började löpa igår och planen var egentligen att hon skulle paras om med Hulda och Heros pappa Arttu, men det blir alltså inte av.


Nu fick jag ännu en anledning att möta min värsta fiende...oron....


Men jag har ändå en stark inre känsla som jag tänker hålla fast vid, att mina flickor får hålla sig friska och bli gamla.....men jag avstår som sagt vidare valpar på Dina och tackar min lyckliga stjärna för Hulda och Hero.


Imorgon är det dags för Arbetsprov i Degerfors för Tyra och Dina och på söndag ska Hulda ställas ut på rasspecialen på samma ställe!


Allt gott!//Emelie


Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards