Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 21 augusti 2014

Av Emelie - 21 augusti 2014 18:53

I söndags blev Tyra hastigt sämre. Hon hade kissat mer och mer levrat blod sedan fredagen. Hennes allmäntillstånd och aptit var inte märkbart påverkat. Söndag morgon åt hon frukost med frisk aptit men på förmiddagspromenaden så var hon inte pigg. Hon kissade levrat blod och hade trängningar, försökte kissa ofta samtidigt som hon var låg och inte alls mådde bra.


Stefan fortsatte promenaden med Hulda och Dina medan jag vände och gick hemåt igen med Tyra. Jag fick tag på "min" veterinär. Vi pratade och både han och jag var överens om att fokus var att hjälpa Tyra. Vi visste vad det var. Jag var förberedd på att detta kunde vara ett symtom som visade att det var slut. Det var söndag. Inga tider för att åka upp till Ultuna med Tyra fanns, då hennes tillstånd kan försämras i snabb takt när det väl börjat. Jag hade en tanke på att åka upp med Tyra till Ultuna för att hon skulle kunna obduceras. På en söndag kan dom inte plocka ut biopsier på veterinärstationen för att skicka till tumörprojekt. Tyras väl är GIVETVIS prio ett. "Min" veterinär var inte i tjänst....han ringde ändå upp när han såg att jag hade ringt, så tacksam över Magnus på Borensbergs veterinärstation som jag konsulterat sen jag flyttade hit 2000, han har följt alla mina bernerflickor... Han och jag var helt överens om att det absolut enda vi kunde göra för Tyra var att snarast få komma till veterinären så att hon skulle kunna få hjälp att somna för gott.


Det var en ung ny veterinär som jag aldrig träffat i tjänst. En jätte gullig, duktig och förtroendeingivande tjej. Hon svarade direkt när jag ringde och jag berättade läget. Hon frågade var jag bodde och när jag sa var, så sa hon att vi kunde komma om 45 minuter....vilket är tiden det tar för oss att åka till Borensberg.


När vi kom in var vi ensamma där, så skönt. Tyra valde nog en söndag med flit... Jag vägde Tyra, hon hade inte tappat i vikt vilket också kändes bra. Det var tumören i urinblåsan som vuxit sig för stor så att hon inte kunde kissa och då får hunden urinförgiftning och tillståndet blir livshotande. En återkommande tumör är oftast mer aggressiv än den första. Denna hade (troligen) både skickat metastaser till lungorna och växt snabbare än den förra.


Skönt att det fick gå så fort, men det är smärtsamt och sorgligt att säga farväl till sin hund som EGENTLIGEN har så mycket mer att ge, men som får cancer allt för ung...


Tufft med berner....allt för vanligt....


Farväl min Tyra. Du har överträffat alla förväntningar och visat dig vara en alldeles speciell hund. Jag hade kunnat skriva en låååång skrytblogg om dig...men den slipper ni....idag....


  

 

Min vackraste....


SE (AP) CH Fina Rossinas Edetyra

2007 06 12 - 2014 08 17

  



Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards