Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 8 februari 2009

Av Emelie - 8 februari 2009 23:09

Jag kan inte bärga mig längre! Är trött men måste blogga NU!!!!

Är så omåttligt stolt!


5.40 lördag morgon startade färden mot Sala. Sämsta tänkbara väglag och dimma på det. Resan gick ändå bra och vi var framme precis i tid. "Lite" pyssel är det allt med bäbis och två glada bernerflickor på utställning...


Kajsa var redan där och vi lastade ut barnvagn, bäbis, ryggsäck och de två glada ur bilen. In i ridhuset. Kajsa går tillbaka till bilen med Doris. Jag ber närmsta människa hålla i Tyra med bruksanvisning "vild och glad". Tyra kastar sig i famnen på trevliga människor. Tack till er! Jag sätter mig på tältstol och ammar. Rickard jollrar, ler och är mätt. Somnar snart i vagnen. Dags för unghundstikarna att äntra ringen. Kullsystrarna Edetyra "Tyra" och Edetrea "Rea" ställer upp sig som om dom aldrig gjort annat! Tyra står jätte fint trots att hunden bakom hela tiden nosar henne i rumpan!


Rea ställer upp sig för domaren.


Domare tikar: Hans Rosenberg.


Unghundsklass. Fina Rossinas Edetrea "Rea". Typ och helhetsintryck: Mycket god Kvalitet: 2 (blått band)

Mentalitet: ua

Kritik: Feminin tik under utveckling. Något tunn i nospartiet, önskar mer utfyllnad under ögonen. Bra hals. Något öppna frambensvinklar, ung i sitt förbröst. Bra stomme, proportionerlig kropp, bra bakparti. Jämn i sin teckning. Rör sig med tillräcklig steglängd från sidan, alltför osamlad fram. Något stolt över sin svans. Dock är hon inte på rea.



Sanna visade Rea jätte fint och Rea visade upp sig exemplariskt. Jag är jätte stolt och ser med spänning fram emot Reas utställningskarriär. Domaren, sekreteraren och medhjälparen i tikringen var otroligt trevliga. Att få ett sånt trevligt bemötande gjorde att man som utställare blev lugn vilket smittade av sig på hunden. Domaren var märkbart förtjust i Rea vilket märktes på hans avslutande kommentar/skämt i kritiken.


Jag köpte ingen katalog i år. Men det var totalt 70 tikar anmälda i ung-, öppen-, champion- och veteranklasserna. Skulle tippa att ca 25 av dom var unghundstikar.


Efter Rea var det dags för Tyra att visa upp sig. Tyra fortsatte att visa upp sig som om hon åkte på utställning varje dag! Tänderna undersöktes grundligt vilket inte var några som helst problem. Min träning har givit önskat resultat!


Unghundsklass. Fina Rossinas Edetyra "Tyra". Typ och helhetsintryck: Mycket god. Kvalitet: 2 (blått band)

Mentalitet: ua

Kritik: Feminin helhet under utveckling. Sött och tilltalande uttryck, tunn över nospartiet. Bra hals. Något öppna frambensvinklar. Proportionerlig benstomme, ännu lätt i sin kropp. Bra kors, tillräckliga bakbensvinklar. Rör sig med flyt från sidan, behöver mer tyngd i stegen. Något hög strumpa på höger fram.


Som sagt, jag är omåttligt stolt över dessa två unghundsflickor!


Så var det dags för Doris att visa upp sig för denne sympatiske domare som gallrade ganska hårt i färgfördelningen. En hel del gula band (3:a i kvalitet) delades ut idag så jag vågade knappt hoppas på rött...


Doris och jag höll som vanligt på att komma försent in i ringen. Jag gick med Tyra till bilen och tog ut Doris. När jag rastat Doris lite så gick jag in i ridhuset där mina vänner viftade och hojtade vilt. Jag trodde Rickard var ledsen och rusade dit men det visade sig att hela öppenklassen (ca 35 stycken) stod uppställd i ringen...gissa vem som blev stressad!!!???? In kom vi iallafall i grevens tid och Doris är som vanligt en dröm att ställa. Sååå snyggt denna hund ställer upp sig! Omåttligt stolt matte igen. När domaren börjar känna på svikten på Doris rygg så tänkte jag att där rök det röda. Sist domaren gjorde så, så fick Doris ett gult band. Men Doris rygglinje har blivit bättre...


Öppenklass. Fina Rossinas Dorisday af Smejlycka "Doris". Typ och helhetsintryck: Mycket god. Kvalitet: 1 (rött band). Konkurrens: oplacerad.  Mentalitet: ua

Kritik: Feminin helhet. Bra uttryck, önskar renare vitt på nospartiet. Bra hals. Något öppna frambensvinklar, lätt markerat förbröst. Proportionerlig kropp och stomme. Bra kors och bakparti, önskar dock mer steglängd samt bättre samlad fram.

När Doris var klar så packade vi ganska omgående ihop oss och begav oss till gamla Medevi-vänner, Christina och Anette som nu bor med sina respektive män och barn alldeles utanför Sala. Såå roligt att äntligen ha fått se hur ni bor! Där bjöds det på god mat. Dessutom så fick vi varsin flaska med gårdens egen-odlade-pressade kravmärkta rapsolja!! Tusen tack för denna gången!


När lunch avnjutits hos "Baggebytorps-systrarna" så gick färden till Östhammar och Kajsa. Kajsa och jag lärde känna varandra sommaren -98 i Nackaskogen, Stockholm. Vi promenerade där med våra respektive hundar. Jag med Rossina och Kajsa med sin Hovawarthane Peppe. Rossina och Peppe älskade varandra. Bara några månader efter att Rossina farit till himlen så hämtade hon Peppe. En natt av oförklarlig anledning, så hoppade Peppe ut genom fönstret från andra våningen. Peppe skadade ena framtassens handled så svårt att det inte gick att operera. Han fick förenas med sin älskade Rossina i himlen.


Nu bor Risco med Kajsa istället!

Nej jag snusar inte, gör du!?

Tyra och Risco fann varandra!

Full fart!


Jag och Rickard och Doris och Tyra sov över hos Kajsa och Risco till idag söndag. I förmiddags efter frukost och promenad med hundarna begav vi oss hemåt igen. Men vi stannade redan i Uppsala hos Terese och Thomas för lunch och för att beundra lilla Petronella 1 månad gammal. Ännu sötare i verkligheten än på bild! Och många pussar fick både jag och Rickard av Lava (Fina Fatima). Skönhetsdrottningarna fick sova skönhetssömn i bilen. Lava halkade och sträckte ett bakben häromdagen så vi besparade både Lavas bakben och Tereses och Thomas´ parkettgolv för skridskodans av tre glada bernerflickor...


Nu ska jag sova utmattad och glad efter en intensiv och lyckad helgutflykt! TACK ALLIHOP OCH GONATT!//Emelie









Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards