Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg under mars 2009

Av Emelie - 15 mars 2009 17:34

Igår satt vi bänkade hela familjen för att avnjuta melodifestivalen. Henrik lyssnar verkligen koncentrerat på låtarna. Han liksom Rickard har redan från livets första dag visat att dom gillar musik. Både Henrik och Rickard har fått följa med på repititioner under deras första levnadsmånader. Tar med dom så länge jag helammar. Rickard satt vaken och lyssnade till två timmars körrepititon (jag spelade flöjt till) två månader gammal. En annan gång var Rickard med under en Bach-repetition, vaken och nöjd i 2½ timme med amningspaus.


Kul att Malena vann! Hon är en fantastiskt duktig klassisk sångerska. Vi gick samtidigt på musikhögskolan i Stockholm. Jag var faktiskt inte så impad av henne då men hörde en konsert med henne och klarinettisten Martin Fröst för ett tag sen på TV, båda otroligt skickliga. Martin gick också samtidigt med mig på Ackis. Honom känner jag lite bättre då jag var tillsammans med en annan klarinettist på den tiden. Men som sagt, Malena liksom Martin är gränsöverstigande i sitt musicerande inom den klassiska musiken och Malena gjorde verkligen poplåten "La voix" superbra. Kempe som skrivit låten har också skrivit den bra. Malena sjunger den ju mestadels med sin klassiskt skolade röst och det gör sig jätte bra och övergångarna till/från hennes bröströst (det heter faktiskt så) gör hon naturligt. Ofta låter det tillgjort och påklistrat när man hör klassiska sångare i poplåtar men denna gång har det blivit en fullträff! Jag tror Malena har stora chanser i den slutliga finalen! Lycka till!


Och Stefan är flitig med sågen. Idag har jag fotat hans senaste alster.


Haren och räven som ska med till Västervik på tisdag. Grävlingen ska inte följa med vilket jag tror hade varit omöjligt utrymmesmässigt. Grävlingen är inte gjord än heller.

Här tillsammans med Fjollan.

Jag imponeras av hur levande Stefan lyckas göra sina djur. Dom ser inte så stela ut som jag har sett andra skulpterade djur göra. Visserligen är jag ju partisk men så är det. 

En annan dagsfärsk hare.

Fjollan har gjort illa ett framben. När hon legat en stund är hon väldigt halt så hon fick inte följa med på den långa promenaden. Jag och Fjollan tog bara en kort rastning hemmavid. Några kort togs eftersom jag ändå hade kameran med.




Henrik.

Här tillsammans med Räven som står på torkning i pannrummet.


Slut för idag! Allt gott!//Emelie



Av Emelie - 14 mars 2009 13:14

Nu sover Rickard, Henrik är ute med pappa i traktorn och tanken var att jag skulle ta Rickard i vagnen och gå långpromenad med hundarna. Men så hamnade jag här...


Stefan måste såga färdigt räven idag också. Jag pratade om tre djur i förra inlägget. Han ska även göra en grävling som jag trodde. Haren är färdig. Dessa två eller tre (grävlingen kanske han inte gör nu) djur ska fraktas till ett museum, tror jag det var, i Västervik. Eftersom jag vill träffa en hanhund i Västervik för att se om han eventuellt skulle kunna passa till Doris så passar det ju att jag samtidigt fraktar ner dessa djur åt Stefan. Dom ska nämligen vara i Västervik på tisdag (trädjuren alltså). Och Rickard måste ju med eftersom jag helammar, men vagn...??? Får nog ta med mig Baby-Björn-selen.


Doris måste ju med för jag vill se vad hundarna tycker om varandra också. Doris mamma Bimbo gillade hanhundar men hon var verkligen extra förtjust i Doris pappa Patchie och F-kullens pappa Zorro. Vi hade faktiskt träffat Zorros kullbrorsa också innan vi träffade Zorro men det var väldigt tydligt att Bimbo fastnade för Zorro. Märktes även när det var dags för parning...har aldrig varit med om snabbare. Och tur var väl det då det var mitt på dan första gången vi sågs (trodde inte det var dags men...) och vårsolen låg på den branta slänten på Zorros baksida. Det är väldigt ansträngande för hanhundarna vid parning och Zorro som är en bjässe, 60 kg i slimmad version! Han hann som tur var inte anstränga sig innan han satt fast.


Jag brukar alltid försöka hinna träffa tilltänkta hanhundar innan jag parar. Det är inte alltid det har gått men inför de flesta parningar har jag gjort så.


Men som sagt. Inget är helt bestämt än. Och när jag bestämt, så är det många led som ska klaffa innan det blir valpar. Men jag kommer att hålla er underrättade!


Jag har varit dålig med kameran på sistone. En kombination av tråkigt väder och tidsbrist. Inga nya bilder har trillat in på mailen heller! Tar tacksamt emot bidrag på Fina Rossinas-släktingar att förgylla bloggen med!


Nehej om man skulle göra nån nytta istället. Lunch borde nog ha fixats för länge sen och tvätten och...


Allt gott!//Emelie



Av Emelie - 11 mars 2009 16:43

Då var Doris anmäld till Stockholms internationella Dogshow på påskafton 11:e april. Tänkte göra flera flugor på smällen och ta med mig åtminstone sönerna förutom Doris och hälsa på mormor och morfar i Stockholm över påsk. I dagsläget så lutar det åt att husse stannar hemma hos Fjollan och Tyra.


Idag har vi varit på BVC med Henrik. Han var på en extra koll för talet var väl inte riktigt tillfredsställande enligt kurvor och diagram vid 2½-års kollen. Men det har utvecklat sig, så idag var BVC-syster nöjd...och mamma med förstås.


Rickard växer enligt sina kurvor och är vaken mer och kräver mer och mer aktivering. Hur gosig och glad som helst men tid för bla blogg minskar för mamma.


Vintern verkar inte vilja ge sig i första taget. Nu snöar det och temperaturen håller sig kring nollan på dagarna och kryper neråt på nätterna. Jag och hundarna klagar inte. Hellre vinter än en lång och utdragen smältperiod. Ju senare tövädret kommer ju snabbare får vi snösmältningen avklarad. Slask och regn klarar jag mig bra utan, speciellt så här års. Och speciellt som flickorna är i värsta skendräktigheten=gräva gropar...


Har lite olika saker på gång också. Nästa vecka så ska jag skjutsa tre djur, jag tror det blir en hare och en räv och så ett till...en grävling kanske...till Västervik. Ska även ta med mig Doris, så då blir det fyra djur och Rickard människovalpen ska givetvis med också. Det ska spanas på Bernergrabb i Västervik också! Kanske en potentiell pappa till Doris valpar???? Om, om, om, vill säga. Det visade sig att denna Bernergrabb bor granne med en kullbror till Doris!!! Så då ska det drickas kaffe hos valpköpare också. Sen bor det ÄNNU en kullbror till Doris i Västervikskrokarna men jag tror faktiskt att jag inte hinner med, dom bor tre mil åt fel håll. Men jag hoppas Dogge med familj kan komma på släktträffen den 2:a maj!!??


Västerviksresan blir på tisdag i nästa vecka. Kamera kommer givetvis att medtagas så jag hoppas fånga framförallt de vackra Bernergossarna på bild. Jag har fått lite smakprov på Doris eventuelle tilltänkte och han ser sååå vacker ut. Men som sagt, allt är väldigt obestämt i dagsläget när det gäller Doris och framtida valpar.


Stefan har lovat att göra djuren små (haren, räven och det tredje), för jag förstår inte riktigt hur utrymmesekvationen ska gå ihop i bilen men Stefan brukar lösa det mesta.


Sen så lutar det åt att Doris och Edetoyota "Malva" ska ställas ut i Västerås söndag 26:e april men jag avvaktar ett tag till med den anmälan.


Så vi pysslar på här i Godegårdsskogarna.


Avslutningsvis så vill jag gratulera min kära vän och uppfödarkollega som nyss fått sin första Franska bulldog-kull!!!! Inte mindre än 8 rejäla valpar!!! GRATTIS!! Heléne är en rutinerad uppfödare, men har haft en annan ras förut, Fox terrier, därav kennelnamnet. Läs mer om hennes valpkull här!


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 8 mars 2009 21:20

 Henrik anglar gädda med pappa förra söndagen!


Var nyss inne på Edets hemsida och såg bla en jätte fin bild på E-kullens pappa Edets Clapton "Bigge" på index. Där finns även bilder på två av hans döttrar, Lilltäkts Inez och min Tyra.

Tyra för en vecka sen på isen.


Fina Rossinas årliga vårliga släktträff blir lördag 2:a maj. Anteckna det!

Hade skrivit ett inlägg som datorn blippade bort...suck. Så detta får bli allt för idag.

Allt gott!//Emelie






Av Emelie - 5 mars 2009 20:25

Dagarna rusar på, väderleksrapporten är TÖ. Slask, blask och skitiga hundar blir resultatet av det. Däremot hoppas jag att pälsen ska sitta kvar april ut. Har spanat in två utställningar som kanske skulle kunna passa. Tänkte bara ta med Doris då. Får se hur det blir, har några dagar på mig innan internetanmälan går ut.


Sen måste vi bestämma tid för Fina Rossinas årliga vårliga släktträff också!!! Får prata med Stefan när vi ska ha den. April eller maj...??? Blir kanske maj i år???


Lite annat spännande planeras också både på hundfronten och på jobbfronten men inget är säkert bestämt, ni får veta när jag vet. Jag är ju inte den hemliga typen har ni kanske märkt!


Några färska bilder har jag inte att bjuda på så det får bli några busbilder från i söndags.



Tyra och Doris busar.

Och så ett av mina favoritmotiv...


Doris huvud, har blivit några stycken såna här bilder...


Allt gott!//Emelie

Av Emelie - 2 mars 2009 17:08

Man får suga på karamellerna så länge man kan...som dom gamla grekerna sa...ha, ha.


Nu har jag fått hälsningar från två "Paddvalpar"! Igår fick jag mail från Fine Faust "Zero", vår egen favvo-blogg-kille! Härliga bilder medföljde, dom kommer snart. Och idag ringde Fine Filip "Roffes" matte. Båda dessa killar mår utmärkt...i skrivande stund får jag väl tillägga för att gardera mig.


Zero har ju mått bra sedan han avslutat den 2 månader långa kortisonkuren mot hjärnhinneinflammationen. Det enda problemet Zero har är att han påverkas så starkt när granntikarna löper. Han blir orolig, pipig och äter dåligt. Det blir nog kastrering snart för att åtgärda detta. Men just nu så finns inga löptikar i grannskapet och Zero mår strålande, äter och njuter av livet i allmänhet.


Telefonsamtalet från Roffes matte gladde mig väldigt. Har tänkt mycket på Roffe då allt inte varit riktigt bra med Roffe. Han var ju nummer tre i "Paddgänget" som insjuknade i AM (hjärnhinneinflammation). Han åt kortison (prednisolon) endast i 1 månad, tre veckor efter avslutad kur så fick han återfall och åt då prednisolon i 3 månader. När han avslutat den kuren så vaknade familjen en natt av att Roffe skrek och han kunde inte resa sig pga att han hade så ont i bakvagnen. Undersökningar av alla slag gjordes på Strömsholm. Blodprov visade att han hade för mycket kalk i blodet OCH att han hade Borrelia!!! Röntgen visade att han hade osteokondros i haslederna, övriga leder såg bra ut.


Roffe behandlades med penicillin mot Borrelia och äter fortfarande glucosamin för lederna. Han har efter avslutad penicillinbehandling varit på återbesök och blodvärderna såg mycket bättre ut, fortfarande en liten förhöjning av kalk vilket KAN bero på inflammationen han haft i kroppen, säkert vet man inte. Nu har Roffe mått bra ett bra tag. Pålagringarna i haslederna är inget som dom märkt av men han får ändå glucosamin för säkerhets skull.


Här får vi njuta av några härliga vinterbilder.

På promenad hemmavid. Zero med bästisen Bamse.

Zero och Bamse rejsar i 180 på fälten.

Snön yr och kameran har svårt att hänga med. 

På promenad med mattes syrras 6-åriga cockertik som styr grabbarna med järntass.

Världens vackraste och goaste Zero...om du frågar matte Marie! Tack än en gång för härliga bilder Marie!


Allt gott!//Emelie




Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards