Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 1 januari 2010

2010

Av Emelie - 1 januari 2010 12:16

Och så har vi inlett ett nytt decennium. Vinter har vi. Underbart med all snö tycker inte minst våra fyrfota snömonster. Det märks verkligen att snö är bernerns rätta element. Och det bästa för våra kära hundar är det bästa för oss mattar och hussar. Gårdagen firades med långpromenad i vår härliga skog. Bimbosonen från Ledberg kom hit med sin husse och matte. Fine Faust "Zero" 2½ år kan posera. Mycket lik sin mor Bimbo.

    

Solen lös med sin frånvaro så bilderna blev därefter denna mörka årstid. Men snön lyser upp. Och snö är härligt! Tyra fångad i språnget, Doris skymtas i bakgrunden.

  

Tyra och Zero har "ganska" kul ihop.

   

Tyra rimfrost.

Husse Stefan har lekt. En "liten" snöbjörn blev det. Zeros husse Lars dresserar hundarna att attackera...

   

Bull med husse kom till fikat efteråt. Bull är kullbror med Bimbo och son till Fjollan i hennes första kull. Bull är lik sin mor Fjoll i mycket. I mitt tycke så är Bull en av de snyggaste hundarna jag fött upp, kanske den snyggaste....??? Bull är i sina bästa år, 6½ år.

  

   

   

Bull har genomfört ett jätte fint Mh med 1:a på skott när han var två år gammal. Men med åren har Bull, liksom mamma Fjollan blev, blivit känslig för åska och smällar. Bull bor i ett villaområde där det smäller oavbrutet nyårsafton. Bull blev jätte stressad förra nyårsafton. Här i skogen hör vi inget av smällare. Det var jätte trevligt att fira nyår med Tomas och Bull. Jag såg både Bimbo och Fjollan i Bull så jag var lyrisk att få ha honom hos mig denna dag!


Efter fikat åkte familjen Zero för att fira nyår med sin familj. Vi gick en sväng med Bull och mina flickor innan det blev mörkt. Dock lite för mörkt för fotografering men några bilder blev det ändå.

Bull och Tyra, halvsyskon.

  

Bull.

   

Mysigt att burra huvudet i snön tycker Bull.

   

   

Att busa med grabbar tar på krafterna.

   

Och Bull fick fira en lugn nyårsafton utan smällare!

   

   

Tack för att jag fick träffa två härliga Fina Rossinasgrabbar förra årets sista dag! Ett friskt bernerår önskar jag alla bernerägare 2010!


Allt gott!//Emelie   

 
 
Sandra

Sandra

1 januari 2010 13:26

Så många härliga bilder på snöälskande hundar! Ja bernern älskar verkligen snö, Maddox vill helst inget annat än att vara ute och njuta av kylan och de små snöflingorna som kommer ned singlande från skyn.. Ha en härlig fortsättning på 2010!

Kramar

http://lanquist.bloggagratis.se

 
Lena Heimark

Lena Heimark

1 januari 2010 22:51

Underbara bilder som vanligt !!!
Önskar er ett Gott Nytt Friskt 2010!!!
Läs om vår sista dag 2009 på hemsidans dagbok hahaha en sån "skitdag".

Kram Lena !!!

http://www.heimarkenskennel.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

2 januari 2010 15:05

Kanon härliga bilder och så mycket snö ni har:)

Super härligt att kunna ta det lugnt och umgås.
Ha en skön dag och sköt om er, kjamen

http://bearclaw.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annsofie

2 januari 2010 19:55

Gott Nytt År!
Oh vad jag saknar hund när jag ser dina busa runt i snön. Ileach letade varje vår upp den sista snöfläcken för att ligga där och njuta.
Vi hörs snart!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards