Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 6 januari 2010

Av Emelie - 6 januari 2010 16:22

Ja, livet består av både sorg och glädje.


Hösten-vintern 2009 blev dramatisk här på kenneln. Första september togs blodprov på Doris eftersom att hon haft lite dålig aptit under lång tid. Jag tyckte att hon tunnat ur lite för mycket för att jag skulle kunna tro att det bara var skendräktighet. Dessutom fick Doris några fukteksem. Det tredje ville inte läka själv. Så första september besökte vi veterinären. När han såg Doris blodbild skakade han på huvudet och kunde inte tro annat än att detta var allvarligt och troligtvis cancer. Det blev några veckors pendlande mellan hopp och förtvivlan som dokumenterades här i bloggen.


Doris hade förutom anemi dåliga njurvärden. Doris fick penicillin i 20 dagar som hon svarade positivt på. Hon äter sen första september ett foder som avlastar njurarna. Idag mår Doris bra. Hon äter med frisk aptit och är pigg och glad som vanligt. Detta gläder mig oerhört  .


Nu funderar jag fram och tillbaka på om jag ska anmäla Doris till rasspecialen i Sala den 6 februari. Jag ställde Doris där förra året i öppenklassen. Jag var mycket nöjd med resultatet. Det blev en "slät etta" vilket var riktigt kul, speciellt som förra årets domare var ganska snål med de röda banden. Det var över 30 tikar som deltog i Doris klass och jag tror det bara var ett 10-tal som fick röda band, däribland Doris  . Här en bild på Doris tagen dan efter Sala-utställningen -09.

  

Doris är senare med påpälsningen i år. Hon har börjat pälsa på sig, men denna fällningen har Doris fällt ur svansen också, jag är lite tveksam hur Doris svans kommer att se ut om en månad...??? Jag har ytterligare några dagar på mig att fundera över detta. Tyra är nu helt urfälld och fäller fortfarande lite grann så hon är definitivt inte aktuell för någon resa till Sala i februari.

Ännu en bild på Doris tagen i februari -09.

 

När jag bläddrade bland bilderna så hittade jag flera fina bilder på Fjollan tagna i kvällssolen februari -09.

Min finaste Fjoll, för alltid i mitt hjärta  .

    

 

Men jag har ju Fjollans kloning Tyra kvar! Tyra är verkligen lik sin mor i mycket. Både till sätt och utseende. Här en bild på Fjollans dotter Tyra tagen i februari -09.

 

Allt gott!//Emelie


Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards