Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 3 september 2009

Rapport från sjukstugan

Av Emelie - 3 september 2009 15:43

Det är lite svårt att säga vem som är sjukast här i huset. Igår var det nog jag, jag var lindrigt talat sjuk av oro. Med hela Bimbos sjukdomsförlopp färskt i minnet så var det viktigaste för mig igår att Doris skulle få dö med svansen i topp.


Jag väntade och väntade....väntade och väntade...på att veterinären skulle ringa. Jag visste ju att det var allvarligt och var övertygad om att cancern hade slagit till igen. Nu vet jag ju inte säkert annat än att Doris njurvärden är dåliga och antagligen pga detta även flera andra blodvärden. Inget pekade på att det skulle vara cancer inblandat. Vad som felar Doris njurar vet jag inte. Det enda som är intressant i dagsläget är hur hon svarar på foder och penicillin. Oron har jag skjutit ifrån mig, nu tar jag dagen som den kommer. Det är omöjligt att Doris skulle kunna ha blivit friskare över en natt, men i och med att jag såg hoppet igen så verkar Doris mycket friskare idag!? Fodret faller uppenbarligen Doris mycket väl i smaken för med sådan aptit som hon ätit igår kväll och i morse har hon inte ätit på länge. Aptit är ett mycket gott tecken.


Igår på långpromenaden (som jag då trodde var Doris sista...) så fick Doris rejsa fritt på sina långturer i skogen...och det gjorde hon med besked. Tant Fjoll snart 9 år och lite överviktig hängde på... Så småningom anslöt sig Fjollan och efter ett tag även Doris till mig och min hjälpreda på promenaderna, Tyra.


När vi kommit hem och Fjollan vilat ett tag och sen skulle resa sig så visade det sig att hon var rejält halt på vänster fram. Det verkar som om hon sträckt en muskel i bogen rejält. Inatt var det Fjollan som pep eländigt. Idag hoppar hon på tre ben. Efter samtal med veterinär så ger jag henne rimadyl morgon och kväll. Jag tycker mig se en antydan till bättring. Ja, inte är det kul när flickorna inte mår bra.


Men nu är jag iallafall inte sjuk av oro...alltid något!


Allt gott till er alla!//Emelie

 
 
Ingen bild

Lena

3 september 2009 16:28

Tänker på er och håller tummarna !!!
Vi har varit och parat Majsan idag och vad händer när Johan ska lyfta in Leona i bilbarnstolen, jo han får ryggskott stackarn !!! Men envis som han är så tog han sej in i bilen på väg till jobbet med kryckor som hjälp. Ingen rolig syn precis men på jobet är han, sittandes i en stol med hjul så jag får väl åka och rulla hem honom efter kvällspasset.

Kram på er !!!

 
Ingen bild

Sandra & Maddox

3 september 2009 18:03

Så härligt!! Frågan är klart varför hennes njurvärden är så dåliga.. Hoppas att de finner svar på det snart så att man kan släppa det.. Det är härligt att hon äter med god aptit och att hon är pigg för övrigt genom att rejsa rundor :)..

Vi tänker på er!

Ha det så bra!
Kramar

 
Ingen bild

Annica & Prinsen

3 september 2009 19:34

Kanoners! Låter underbart :-)
Tryggt att ha berner med god aptit, även om man får hålla lite extra koll på vikt och mängd av mat.

Jag röstar för många rejsiga promenixer!
Kanske lite uppvärming först för att förebygga sträckningar ;-)

Kramar
Annica & Prinsen

 
Maria

Maria

3 september 2009 19:47

Hoppas du snart får svar på varför Doris njurvärden inte är bra.Skönt att hon äter ,brukar tyda på ett att de mår lite bättre.Elände med halta hundar,men som du säger säkert en sträckning.
Håller tummarna och skickar kramar .

Maria

http://ellebacken.webs.com

 
Ingen bild

Marie, Lars och ZERO Carlsvärd

3 september 2009 19:58

Glädjer oss ofantligt mycket till den bättring som skett med Doris och hoppas o ber att det ska fortsätta i den riktningen.

Själva har vi en härlig hund med härligt frisk aptit här hemma. Han var oxå halt härom veckan då han i sin glädjande rusning mot husse trampade snett på hans gummistövel, vilket resulterade i en dags rejäl hälta. Husse mådde inte heller så bra då.....

Många tankar o kramar till Dig Emelie och till DORIS förstås från oss här i Ledberg.

 
Carina, Boris & Co

Carina, Boris & Co

3 september 2009 20:31

Så skönt att Doris verkar svara på behandlingen, hoppas nu ni får svar på vad det kan vara för fel.

Tröstekramar från oss alla

http://www.eklovenskennel.se

 
Marianne

Marianne

3 september 2009 21:27

Så länge Doris är pigg och äter bra så är det goda tecken. Tråkigt att Fjollan skulle bli halt, men hon reder sig nog om hon får vila sitt onda ben ett par dagar. Jag hoppas på goda nyheter från sjukstugan vid nästa blogg inlägg.
kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards