Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 4 september 2009

Ovisshet

Av Emelie - 4 september 2009 10:28

Måste inleda med att än en gång tacka för alla gulliga kommentarer om hopp om snar bättring för Doris! Jag är övertygad om att all denna positiva energi som era goda tankar genererar hjälper! Ju mer goda tankar ju mer positiv energi. Detta är en av anledningarna till att jag vill dela detta med er alla här i bloggen. En annan anledning är att min och Doris resa förhoppningsvis även kan hjälpa någon annan.


Om Doris kommer att bli friskare eller sjukare är idag ovisst. Vad som orsakat hennes sjukdom är även det ovisst. Säkert svar kanske jag inte får förrän Doris obduceras, och kanske inte ens då.


Doris aptit är fortfarande god. Men hon har fortfarande förhöjd temperatur. Skadan på Doris njurar går inte att läka. Däremot så avlastas njurarna betydligt av fodret som Doris nu får och som hon kommer att äta i resten av sitt liv. Vad som orsakat skadan kan vara en förgiftning, en infektion eller en njursjukdom eller även cancer förstås, suck.... Det jag med allra största säkerhet kan säga är att det inte rör sig om renal dysplasi eller PNP som den sjukdomen hette innan, Doris är lite för gammal för den. Renal dysplasi är en ärftlig njursjukdom som oftast drabbar hunden innan den fyllt ett år, den leder alltid till att hunden dör. Det finns en eller kanske två (vet ej säkert) ärftliga njursjukdomar till som kan drabba hunden vid lite högre ålder. Även dessa kan leda till att hunden dör. Men vad veterinären sa till mig så går dessa njursjukdomar i skov och kan eventuellt hållas i schack med foder, hur länge är antagligen olika från fall till fall.


Eftersom Doris fortfarande har lite feber så ringde jag veterinären idag och frågade om vi skulle ta ett blodprov för att skicka iväg på analys. Jag vill utesluta att det är någon fästingsjukdom det rör sig om. Fästingsjukdomar är ju som bekant med de flesta av er lömska. Dom kan ge alla möjliga konstiga symptom. Eftersom det är fredag idag så väntar vi till söndag med det blodprovet så att det kommer upp till SLU i Uppsala på måndag. Blodprovet får inte bli för gammalt för att kunna analyseras. Jag ska fortsätta att hålla koll på hennes temperatur så ser vi på söndag hur vi gör. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag att skicka iväg ett prov. Vi får se och jag håller er underrättade!


Det är ju även ovisst, även om det är en tänkbar slutsats, om det är Doris dåliga njurvärden som orsakat hennes dåliga blodbild. Det är dom röda blodkropparna som inte finns som dom ska. Och trombocyterna är det alldeles för ont om. Jag är inte veterinärmedicinskt kunnig och ville liksom inte höra...även om jag ville höra när veterinären förklarade för mig. Jag är iallafall tacksam för Magnus som är en mycket bra veterinär som jag haft mycket hjälp av sen jag flyttade hit för snart 10 år sen.


Hur det än blir så ska det bli det bästa för Doris. Hon ska inte behöva lida. Hon ska få dö med svansen i topp även om jag innerligt hoppas att det ska dröja flera år. Och möjligheten finns!


Allt gott!//Emelie 


Glömde bort Fjollan! Fjollans hälta är BETYDLIGT bättre idag. Hon får fortfarande rimadyl men jag slutar nog med den snart. Så är hon min lilla Fjoll, jag har liksom aldrig behövt oroa mig på allvar för henne! Peppar peppar ta i trä....är väl bäst att jag tillägger ;-)!


Goda tankar=positiv energi! TACK alla bloggläsare!//Emelie

 
 
Ingen bild

Sandra

4 september 2009 16:24

Ja att ta ett test för fästingsjukdomar är nog ingen dum idé för vem vet det kanske är där det ligger.. Vi håller fortfarande våra tummar här nere i Skåne och jag kan "lova" att de är mer än nådigt blåa nu men vi fortsätter att hålla ;)..

Tänker på er!

ha det nu så bra!

Kramar

 
Lena

Lena

4 september 2009 18:45

Kommer du ihåg när Kingen blev fästingsjuk?
Han började med att kräkas blod och vi trodde att han hade en tumör någonstans som spruckit. Sjukdomen kan yttra sej på så många olika vis. Håller alla tummar och tår för vackra Doris !!!

Kram !!!

http://heimarkenskennel.se

 
Maria

Maria

4 september 2009 21:11

Skickar en hel massa styrkekramar till er.Här håller vi tummar och tår att allt ska ordna sig till det bästa.

Kram Maria

http://ellebacken.webs.com

 
Lotta

Lotta

5 september 2009 16:39

Ånej!..Så tråkigt att inte Doris mår bra. Håller tummar och tassar för att hon snart är pigg igen. Bra iallafall att hon gillar specialmaten.
Kramar från oss!

http://bernergossar.dinstudio.se

 
Marianne

Marianne

8 september 2009 10:59

Ovissheten tar mycket kraft från en. Och det finns mycket som kan orsaka njurproblem. Fästingar orsakar betydligt mer sjukdomar än vi är medvetna om på både människor och djur.
Jag hoppas Doris ska krya på sig.
Ha det gott.
kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards