Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 15 september 2009

Hej igen

Av Emelie - 15 september 2009 11:48

Har inget nytt att berätta men tänkte fortsätta tjata lite om mina och Doris turer....


Det som jag är tacksam för är att jag fått dela lite andra erfarenheter av fästingsjukdomar tack vare att jag skrivit om Doris här i bloggen.


Det verkar som om Doris svarar positivt på penicillinet ampivet. När jag slutade den första kuren efter de sedvanliga 10 dagarna så fick hon feber igen och matlusten avtog.


Jag började ge Doris ampivet på eget bevåg igen i söndags eftersom att jag visste att veterinären jag har kontakt med var ledig i helgen. I förmiddags så var Doris helt feberfri igen. Trenden har dock varit att hennes feber varit förhöjd fram på kvällarna och då har även aptiten varit sämre. Att hon ändå verkar reagera positivt på penicillin tyder ju lite på att där är någon bakteriell infektion som spökar. Men det känns inte som om ampivet är helt rätt penicillin.


När det gäller diagnostiserandet av fästingsjukdomar så är det väldigt lurigt. Analyssvaren är inte helt rättvisa. Antikroppar som mäts i titer av både anaplasma och borrelia kan spåras hos hund. Smittämne från anaplasma (som hette ehrlichia förut) har spårats hos hund men smittämne från borrelia har aldrig spårats, det verkar inte gå att spåra helt enkelt. Detta betyder dock inte att hundar inte blir sjuka av borrelia. Och även om det inte finns smittämne kvar från anaplasma i Doris blod så behöver det inte betyda att det inte är anaplasma som Doris påverkas av. Hängde ni me?


Blodbilden kan förklaras av anaplasma men även av det höga njurvärdet. Njurvärdet har faktiskt blivit lite bättreGlad. Men pga att Doris har feber till och från och med den sämre aptit så tror jag att där är något mer än njurarna som spökar och det är det som gör mig orolig. Doris har även tappat i vikt och den har inte ökat.


Jag blir bara utmattad av att fundera fram och tillbaka. Doris är fortfarande pigg och äter, speciellt nu när hon går på ampivet igen.


Fortsättning följer...för er som orkarFlört.


Och tack till er alla som hjälpt till med era erfarenheterKyss!


Allt gott!//Emelie

 
 
Maria

Maria

15 september 2009 13:40

Tack för din uppmuntrande kommentar i min blogg.Jag har faktiskt redan glömt Sofiero hehehe.
Självklart är det säkert många som kommer att följa Doris här på din blogg.Jag kommer att titta in titt som tätt i alla fall.Gör så ont i hjärtat på en när någons hund,barn eller någon annan är sjuk.Och jag känner såååå med dig.Kan inte göra annat än att hålla mina tummar och tänka på er.

Styrkekramar i massor Maria med flock

http://ellebacken.webs.com

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

15 september 2009 14:20

Det är bra att prata/skriva av sig när man inte vet något om något eller vad man nu vet. Men som jag har sagt så många gånger jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att ni ska få ordning på eran familj igen. För det är ju så att ALLa blir drabbade när det händer något. Här hemma så har barnen varit ledsna glada ja de har ju inte vetat vad de skall vara på grund av olika besked.
Så ni får verkligen hoppas att ni får redan på vad det är som är fel.

Tänker på er:)
Stora kjamisar Rosie

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Sandra & Maddox

Sandra & Maddox

15 september 2009 15:01

Det är alltid lika skoj att höra om era olika strapatser och vi följer gärna Doris här i bloggen men helst hade vi velat slippa ha henne sjuk så nu hoppas vi på att det är något som man kan bota på ett enkelt vis. inga större och arbetsamma ingrepp..

Vi Tänker på er!

Kramar

http://lanquist.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards