Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 3 januari 2009

Av Emelie - 3 januari 2009 16:29

När man har småbarn så hinner man inte blogga egentligen. Glömde två viktiga saker som hände 2008 i mitt förra inlägg.


Det var en Fina Rossinas som bara blev 9 månader... Fine Folke "Max" säckade plötsligt ihop en morgon. Dom åkte med ilfart till veterinären men Max dog precis när dom kom fram. Jag fick detta chockartade besked med mail två veckor efter hans död. Jag har tyvärr inte fått kontakt med Max´ ägare sen detta mail. Detta blev givetvis en chock för dom liksom för mig. På beskrivningen så verkar det vara hjärtat som plötsligt lagt av men varför har jag ingen aning om. Som uppfödare är det önskvärt och viktigt att få information om exakt dödsorsak, speciellt när hunden dör så ung.


Glömde ju även bort min egen lilla Fjoll. 2008 började ju med att Fjollan genomgick en stor knäoperation. Fjollans korsband på höger knä var helt av redan i början på november-07 men det dröjde två månader innan hon fick tid för operation. Hon gjorde den större och mer komplicerade varianten av korsbandsoperation som förkortas TPLO. Det är längre läkningstid och rehabilitering men bättre prognos för hållbarhet på den typen av operation enligt veterinärerna jag pratade med. Fjollan läkte jätte bra och idag precis ett år senare (på dagen) kan jag bara glädjas åt att Fjollan är helt bra sen flera månader. Hon gör riktiga spurter i skogen och halkar omkring på golvet här hemma i glädje när det är dags för promenad...så jag är oändligt tacksam så länge det varar. Fjollan fyllde ju 8 år 10:e oktober och man kan nog inte säga annat än att hon är en pigg och frisk veteran i dagsläget och hålla tummarna för att hon får fortsätta så i några år till...


Några nyårshälsningar:


Edeture "Dino" som bor i Norge mår bra.


Idag fick jag en nyårshälsning via MMS från en kullbror till Bimbo, Fina Rossinas Bill eller Molltas som han heter.


Lisbeth har klagat på att hon bor i den snöfattigaste delen av Kanada, det skulle hon inte ha gjort...

Julen fick Lisbeth och hennes man tillbringa utan varmvatten. Ingen kunde komma ut och fixa varmvattenberedaren på grund av all snö. Lisbeths söner kunde inte heller komma till julafton som dom brukar pga snön. Gladast var nog hennes bernerflicka Katie som älskar att jobba. Hon såg till att dom hade gran till jul iallafall!


Till slut vill jag gratulera Lava (Fina Fatima) med familj. Kl 11.22 idag fick husse (Thomas) och matte (Terese) världens sötaste lilla tjej (va va de ja sa;-)!)!

GRATTIS!!! Såååå sööööt!


Tyra rusar in ett nytt friskt 2009!


Allt gott önskar vi alla 2009!//Emelie






Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards