Livet på Fina Rossinas kennel

Alla inlägg den 2 juli 2009

Av Emelie - 2 juli 2009 17:06

Sommaren håller i sig. Varmt idag me. Vi har alla dörrar och fönster öppna och jag håller mig inomhus. Jag är en soldyrkare, men vid sånt här väder så vill jag bara vara vid sjön och bada eller annars hålla mig i skuggan. Kanske blir det bad imorgon??


Upptäckte ett fukteksem på Doris idag. Mina flickor har varit lyckligt förskonade från detta. Rossina hade det en gång, ett litet område på ryggen. Jag tvättade med alsolsprit och såg till att hon inte var där och gnagde för då är det risk att det sprider sig. Det gick bort. Doris eksem sitter lite dumt till, på ett ben så hon har nu tratt för annars är hon där och naggar. Gäller bara att ingen annan av hundarna är där.... Jag hoppas kunna läka det bara med tvättning med alsolsprit morgon och kväll.


Det är fortfarande tveksamt om Doris är dräktig. Hon är nu i femte veckan. Och nu borde det börja synas. Jag avvaktar någon vecka till innan jag uttalar mig säkert. Doris har varit lite tråkig med maten så det är ingen risk att hon är tjock om hon blir rund om magen. Hon har en slank figur men är ganska lång i ryggen, så är det bara några få valpar så kanske det tar lite tid innan det syns. Ingen slempropp har synts till heller. Men som de gamla grekerna sa...Det sista som överger människan är hoppet.


Samtidigt så njuter jag av att ha tre friska bernerflickor här hemma. Förra året vid den här tiden så blev ju Bimbo bara sämre och sämre...och det slutade ju med en enkelbiljett till himlen 14 juli, på Stefans och min bröllopsdag. I år firar vi 5-årig bröllopsdag och jag hoppas ha betydligt roligare på vår dag i år!


Jag fick en hälsning med två underbara bilder på mailen idag. Det är Terese som skickat bilder på Fina Fatima "Lava" . Lava är ju dotter till Bimbo och hon gillar att bada benen i sjön men simma!!!??? NEJ!


Men detta måste varit en varm dag, för när familjen åkte ner till sjön så hann dom knappt blinka innan Lava skuttat ut på bryggan och rakt ner i vattnet!!! Ooooops!!! tänkte Lava, jag bottnar visst inte här, HJÄLP! Hon försökte frenetiskt åla sig upp på bryggan men det gick ju inte att hiva upp 49 kg berner (49 kg i torrt skick! OBS OBS) med bara frambenen. Tereses bror hoppade i till undsättning. Kolla Lavas förtvivlade uttryck!!!

När Lava sen lotsats in på grundare vatten så fick hon tokfnatt av lycka över att känna fast mark under tassarna! Nu tokade 49 kg berner loss på stranden! Ni som sett bernerfnatt vet! Hon blev iallafall inte helt avskräckt för snart var hon i vattnet igen, men hon höll sig på grunt vatten...för säkerhets skull!


Lava har en "lillasyster". Världesn sötaste Petronella! Kolla in denna underbara bild!

Tusen tack Terese för dessa bilder!


Allt gott!//Emelie 






Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards