Livet på Fina Rossinas kennel

Direktlänk till inlägg 2 juli 2010

Så är bara Dina kvar...

Av Emelie - 2 juli 2010 11:50

...av valparna. I förrgår flyttade valp 5 hane Zorro till sin familj. Även han fotograferades innan avfärd.

Great Zorro, valp 5 hane 8 veckor.

  

Och det var matte Susanne som ställde upp honom så här fint på bordet!

Lycka till med er Zorro! Familjen Smedberg med Zorro.

     

Och så var det bara Dina kvar hos mamma.

  

Tyra har inte visat någon saknad efter sina små även om hon myser och busar med Dina. Dina däremot tycker nog att det är lite tråkigt att hennes syskon flyttat, dom hade ju så kul ihop!


Även Dina måste ju fotas innan hon blir för gammal. Så här trött var hon, så då tänkte jag att jag skulle passa på att ta en sittbild.

  

  

  

Ville helst inte sitta, men några bilder blev det på en liten hösäck.

Glimmande Dina, valp 2 tik.

  

  

Och jag kämpade ett bra tag för en ståbild och Stefan fick fota, trodde inte vi lyckades men se EN bild blev ganska ok, även om hon inte riktigt gör sig rättvisa...tycker jag.

  

En härlig liten kavat dam detta. Hon har en så underbar gåstil, minns att Fjollan oxå gick så kavat när hon var valp. Upplever Dina som riktigt behändig. Tyra gick överhuvudtaget aldrig under sina första två år, hon rusade, hoppade och flög fram. Så här långt är Dina riktigt lovande behändig...


Flera underbara mail har jag fått från Millas (valp 3, Greta Garbo) matte. Underbara bilder följer med. Njut av denna lilla sötnos!

  

  

  


Annars kretsar mina tankar mycket kring Doris nu. Idag ringde dom från Strömsholm eftersom remiss skickats dit. När dom beskrev provtagningsplanen så kände jag direkt att andra dagens prover utsätter jag ALDRIG Doris för. Det har jag sagt från början. Inga ryggmärgsprov eller biopsier. Ingen sövning då jag tror det är alldeles för hög risk.


Eventuellt åker jag dit för ultraljud och röntgen, dock helt utan sedering. Och diskussion med specialistveterinär. Men faktum är att jag är tveksam till att detta leder nånvart då jag gjort ultraljud på Läckeby som har fin utrustning och prover har ju tagits och analyserats av flera veterinärer som jag har stor tilltro till. Den dan Doris inte orkar så får hon somna för gott, men tills dess ska hon ha så bra liv som möjligt, det är viktigast. Givetvis kommer jag att låta obducera.


Hon som ringde från Strömsholm var jätte gullig, vår tid står kvar och jag kan ringa i nästa vecka och avboka, annars åker vi dit.


Jag har varit hos en djurhomeopat med Doris som jag fått rekommenderad av en vän som haft positiv erfarenhet av homeopatbehandling på hennes hund. Jag har stort förtroende för homeopaten som jag märker är väldigt kunnig. Jag vill men vågar knappt tro att hon kan hjälpa Doris. Homeopatmedel saknar iallafall helt biverkningar.


Annars är här sommar och sol. Stefan har snidat en säl som Rickard rider på.

  


Kanske skulle ta en tur till en närbelägen sjö, Tyra simmar gärna och kan vara spännande att se vad Dina gillar vattnet?


Allt gott!//Emelie 

 
 
Ingen bild

Marie Carlsvärd

2 juli 2010 12:37

Hej Emelie!

Dom ÄR så fina allihopa, två- som fyrbenta.
Och Dina är för gullig i sitt lagom sömniga tillstånd, ser ut som hon tycker du STÖR :-).

Doris ja... en underbar vovve tycker jag/vi. Och du resonerar så klokt! Ett gott liv med bra hundlivskvalitet är viktigast. Klart du vill veta vad som orsakar hennes symtom, men inte till vilket pris som helst. Allt för hunds bästa.

Vår egen snygga, fina, goa, tydliga Fina Rossinas-kille ZERO därhemma mår alla tiders. Han är INTE förtjust i värmen, men vilken Berner är det??? och det visar han med all tydlighet. Du skulle se oss på morgonpromenaderna. Jag känner mig som ett "lok", jag i princip bogserar Zero till "vår allé" där han springer löst...bakom mig förstås! Så fort jag vänder mig om o kollar att han är med stannar han upp och blicken i hans ögon säger: "Matte, v a r f ö r gör vi detta, ska vi vända nu"???? :-)

Skön o solig helg!
KRAM!!

 
Camilla

Camilla

2 juli 2010 20:19

Vilken skillnad det måste vara med endast en valp kvar hemma , nu får ni tid till att njuta ordentligt av bara henne ;O) hon är så söt så .
Jag blir så full i skratt att läsa då du beskriver Tyra .. hon verkar ha några drag av sin syster märker jag .. Tuffa har också haft svårt att förstå varför man inte kan leva livet i hundra knyck precis hela tiden .. gud som hon har flygit fram över stock och sten och jag står med andan i halsen och tänker på hennes framben , men likt eran Doris så ska Tuffa få leva ett bra liv tills det inte fungerar längre , jag tycker du resonerar väldigt bra då det gäller Doris , att du inte vill utsätta henne en massa olika provtagningar som kanske skulle äventyra hennes liv.
Jag var också i kontakt med en kvinna då det gäller homeopati innan vi tog bort Fight , men för hans del så var det inte ett alternativ , då vi i såna fall skulle vara tvungen att ta bort all cortison under en ganska lång tid ... det hade han aldrig klarat av så vi beslöt att inte testa , men som du säkert förstår så håller jag tummarna hårt för eran Doris .
Ha det så bra
Camilla o Tuffa o Kliff

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

 
sytanten

sytanten

2 juli 2010 21:02

Hon är bara såååå söt lilla Dina!!!! Ögonen säger allt... låt mej få sova, jag ÄR valp!!!
Kram sytanten

http://sytanten-bettan.blogspot.com

 
Ingela

Ingela

3 juli 2010 12:42

Trist när de flyttar! Men Emelie! Tänk om du får ett svar av biopsierna och ryggmärgsprovet!!! Det kan ju de svar du säker, som du inte får på allt annat ni gjort. Det är ju något svar som saknas, det kanske ligger just där. Hon kan ha ett gott liv till slutet även om du gör dessa tester, du kanske ger henne lite längre liv? Försök se det ur den synvinkeln innan du tar beslut.
Tänker på dig i dina svåra tankar!
Kram

http://www.ostanvinden.sse

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 1 augusti 2016 11:25

I fredags följde jag med min vän Christian för att hämta hans bernervalp Bernerbandens Emerson hos uppfödaren Birgitte.   Christian har jag lärt känna genom att han mailade mig för länge sedan när han skulle flytta hit till trakterna och ville få...

Av Emelie - 31 maj 2016 21:18


Nu när jag har fått veta diagnosen så är jag lättad.   Det har varit några dagar med oro här hemma. Det började i söndags. Hulda la sig på promenaden och ville inte gå vidare. Först när jag vände hemåt igen så knatade hon på. Hmmm tänkte jag och ...

Av Emelie - 3 april 2016 11:05


Bernern är en fantastisk ras. Men när rasklubben tydligt går ut med att och varför SH pre-testet från Antagene är det viktigaste avelsverktyget för sund avel av berner sennen, men det bara visar sig vara ord utan innehåll så blir jag minst sagt trött...

Av Emelie - 21 mars 2016 09:50

Så är det med livet. Men jag är ändå tacksam så länge vi och våra berner får vara friska. Vi vet alla att det viktigaste är hälsan. Men visst får man vara lite besviken när man planerar och så går det inte riktigt som man hade hoppats...    Emma ...

Av Emelie - 10 januari 2016 12:17

Jag skriver mer och mer sällan här i bloggen. Anledningarna till det är flera. En anledning är att jag har så mycket funderingar kring allt med berner och mina berner så det stockar sig, det är svårt att skriva ner allt här utan att verka mer än lovl...

Presentation

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards